Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Vista College en Daedalus leggen basis internationaal erkend onderwijscentrum op MAA

Vista College en Daedalus leggen basis internationaal erkend onderwijscentrum op MAA

VISTA college (Aviation Competence Centre) en Daedalus (Aircraft Maintenance College 66) hernieuwen de samenwerking om te bouwen aan een internationaal erkend onderwijscentrum op Maastricht Aachen Airport (MAA).

Door de banden stevig aan te halen, is deze week een nóg stevigere basis gelegd voor de toekomst van opleidingen vliegtuigonderhoud in Zuid-Limburg. Doel is het om het aantal studenten luchtvaarttechniek te laten groeien en zo de doorstroom van leren naar werken te bevorderen.

De civiele luchtvaartsector gaat door de coronacrisis momenteel door een diep dal. Beide opleiders vinden het belangrijk dat er voldoende arbeidspotentieel voorhanden is op het moment dat de sector weer aantrekt

Op de Vista-locatie op Maastricht Aachen Airport, beter bekend als Aviation Competence Centre, wordt al sinds 2008 de opleiding vliegtuigonderhoudstechniek aangeboden. In 2017 heeft Daedalus (Aircraft Maintenance College 66) een wereldwijde erkenning behaald, die een solide basis legt voor het bouwen aan een internationaal erkend onderwijscentrum. Met de hernieuwde samenwerking wordt dat doel sneller bereikt.

Daedalus is een Nederlandse organisatie met een sterke positie in Nederland als het gaat om het onderhoud van militaire toestellen (vliegtuigen en helikopters). De kernactiviteiten van AMC66 zijn het opleiden en examineren van buitenlandse private studenten. Vista College biedt een Engelstalige opleiding tot vliegtuigonderhoudsmonteur.

Bron: De Limburger

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken