Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Subsidieregeling praktijkleren derde leerweg voor leerwerkbedrijven gestart

Subsidieregeling praktijkleren derde leerweg voor leerwerkbedrijven gestart

Op 15 december maakte SBB, OC&W en RVO de nieuwe subsidieregeling ‘Praktijkleren in de derde leerweg’ bekend. De Rijksoverheid wil met deze subsidieregeling de directe en duurzame inzetbaarheid van werkenden of werkzoekenden op de arbeidsmarkt verbeteren.

Korte opleidingen, snel inzetbaar

Deze subsidie is van toepassing op onze MBO certificaten, praktijkverklaringen en keuzedelen. Opleidingen die werkzoekenden direct inzetbaar maken. Of zorgen dat medewerkers weer snel op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Met deze subsidie kunnen we weer (extra) mensen opleiden zodat we als regio wendbaar blijven voor de toekomst.

Aanvragen kan vanaf 1 januari 2022

Net als bij de andere subsidieregeling(en) Praktijkleren krijgen erkende leerwerkbedrijven maximaal € 2.700 per jaar aan subsidie per deelnemer die zij begeleiden in een bbl-opleiding (dus voor bekostigd onderwijs). Een leerwerkbedrijf kan vanaf 1 januari 2022 zelf de subsidie voor een derde leerweg traject aanvragen. Vanaf 1 januari 2022 kan een leerwerkbedrijf dezelfde subsidie aanvragen voor een derde leerweg traject gekoppeld aan een crebo-code.

Met terugwerkende kracht

Belangrijk om te weten is dat de subsidieregeling loopt voor trajecten die gestart zijn vanaf 1 januari 2021 en/of lopen tot en met 31 december 2022.

Bekijk ons aanbod van mbo-certificaten, praktijkverklaringen en keuzedelen. Voor zowel de Zorg, Techniek, Bouw & Logistiek.

Meer informatie over ons aanbod van korte praktische opleidingen

Samen ontwikkelen wij Limburgse krachten voor morgen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken