Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Snelle omscholing met mbo-certificaten VISTA college

Snelle omscholing met mbo-certificaten VISTA college

Met mbo-certificaten maakt VISTA college medewerkers of werkzoekenden sneller inzetbaar in een nieuw beroep. Een aantal certificaten samen levert uiteindelijk een volledig mbo-diploma op. Om- en bijscholen van medewerkers wordt hiermee toegankelijker en zorgt ervoor dat er meer Limburgs talent wordt doorontwikkeld.

Landelijke mbo-certificaten
De vraag om goed geschoold personeel neemt toe, met name in specifieke sectoren zoals de zorg, het onderwijs en de ICT. Daarin zijn per provincie zogenaamde kansberoepen gedefinieerd. Binnen het mbo is hier hierop geanticipeerd door nieuw aanbod van modulair onderwijs te ontwikkelen, in de vorm van mbo-certificaten. Door een korte mbo-module te volgen is een medewerker of werkzoekende sneller inzetbaar in een nieuw beroep. De kortdurende opleidingen zorgen voor een landelijk erkend certificaat. Een aantal certificaten samen levert uiteindelijk een volledig mbo-diploma op. VISTA college zet met de introductie van de mbo-certificaten de volgende stap om het onderwijs nog nauwer aan te sluiten op de wensen van de arbeidsmarkt.

Voordeel voor Limburgse werkgevers
Na het succesvol afronden van een onderwijsmodule is de werknemer direct van toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt. In de bouw en installatietechniek is er bijvoorbeeld veel vraag naar tegelzetters, metselaars en monteurs. Door een korte onderwijsmodule te volgen is de werknemer al snel inzetbaar in een andere branche en kan zich op een later moment verder doorontwikkelen. Door in eerste instantie in te zetten op de voor Limburg gedefinieerde kansberoepen (zie afbeelding) kan deze aanpak de druk op de arbeidsmarkt al op korte termijn verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, het basisonderwijs, bouw, procesindustrie, logistiek, installatietechniek en ICT. VISTA college maakt met deze mbo-certificaten het opleidingsaanbod voor het om- en bijscholen van medewerkers toegankelijker en zorgt ervoor dat er nog meer Limburgs talent wordt doorontwikkeld.

Opleidingsaanbod VISTA college
VISTA college biedt vanaf maart een 17-tal opleidingsmodules aan die leiden naar een mbo-certificaat. Zo zijn er nu al onderwijsmodules gericht op de techniek zoals bijvoorbeeld basis meet- en regeltechniek en basisvaardigheden metaalbewerken. In de bouw wordt ingezet op schoon metselwerk en wandtegels lijmen. In de industrie zijn er certificaten voor meerwerken in de productie, van mechanisch operator naar procesoperator, industriële productie en planning en industriële automatisering. In de zorg kun je de modules individuele (basis)zorgverlener en ondersteuner bij wonen en welbevinden volgen. In de logistiek zijn er certificaten voor koerier bestelauto en productielogistiek en de ICT zijn er certificaten voor basis en gevorderde digitale vaardigheden. In de nabije toekomst wordt het modulaire aanbod uitgebreid naar 40 flexibele onderwijstrajecten waaronder trajecten voor het basisonderwijs.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken