Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Zomerstage Franse Alpen Buffel Outdoor

Zomerstage Franse Alpen Buffel Outdoor

Jop Geelen op 05/11/2021


04-07-2021 tot 31-07-2021

Jop Geelen

Vertrek en aankomst.

ik ben op 4 juli 2021 vertrokken om 09.00 richting Maastricht, daar stonden de Buffel busjes al klaar. Toen alle tassen in de busjes gelegd, ouders uitgezwaaid en toen begon de lange rit om 09.30. We kwamen rond 22.00 aan in Guillestre, daar stonden de famlietenten al klaar want die waren 3 weken eerder al opgezet voor de raftcursus die Buffel outdoor had. We hebben nog even met ons buffel team op die locatie geklets over van alles en zijn daarna lekker gaan slapen, waar we ook wel aan toe waren na die lange rit.

Kennismaking met het bedrijf

De eerste week hebben we alles moeten opbouwen, zodat de week erna als de families zouden aankomen alles klaar staat, en alles er goed uitziet. Tijdens de opbouwweek hebben we zelf ook activiteiten gedaan zodat je kon zien hoe alles in zijn werk gaat, zodat je de weken die nog gaan komen al ongeveer weet hoe het in zijn werk gaan. Toen we alles hadden opgebouwd kregen we uitleg waar wat stond, materialen ect. De eerste week met de families kon je zien hoe alles in zijn werk ging, en op welke manier Buffel met zijn gasten omgaat. Allemaal heel leerzaam, en erg fijn want je zo wist je goed wat er allemaal op de planning stond en wat je kon verwachten.


De werkzaamheden

we verzorgen de hele week voor de families, met allemaal verschillende activiteiten en maaltijden waar ze bij kunnen aansluiten. de activiteiten die wij geven: Raften, Canyoningen, kajakken, Klimmen Abseil, fia Ferrata, bivak, boogschieten. De maaltijden die verzorgen is een welkomst maaltijd, pannenkoekenparty en BBQ avond. wij instructeurs zorgen dat al deze activiteiten gegeven worden en de gasten het super naar hun zin hebben gehad. en dat niet alleen tijdens de activiteiten.

verblijf

we verbleven op de camping waar we ook het kampement hebben opgebouwd, dat bestond uit: instructeurstenten, Familietenten, kooktent, kantoortent, materiaaltenten en een grote partytent. Het verblijf was goed geregeld, we hadden grote tenten waar we in konden slapen. Genoeg toilletgebouwen om je te verzorgen met warme douches ect. De camping zag er mooi groot en verzorgd uit. Verder had je genoeg mogelijkheden om lekker te ontspannen bij de camping, zoals een groot meer op 10 meter loopafstand en genoeg restaurants om lekker wat te eten of drinken.


mijn ervaring

Ik heb heel veel geleerd in deze maand dat ik met Buffel outdoor in Frankrijk zat, je komt op plekken waar je niet snel komt. Alleen de omgeving waar je zit is al super mooi en dan ook nog met lekker weer en een leuk team om je heen is nog mooier. Je doet activiteiten 4 weken lang die je in Nederland bijna niet kunt doen en dat maakt het wel gaaf, zoals bijvoorbeeld Canyoningen. Ik had nog nooit een canyon gelopen en na de zomer heb ik 5x een canyon gelopen. Hetzelfde met kajakken en raften deze activiteiten doe je normaal gesproken bijna niet, en dan ben je de hele maand ermee bezig. Verder heb ik ook veel geleerd over instructies geven op verschillende manieren en hoe je beste een groep kunt begeleiden, en wat er nog allemaal meer komt bij kijken.


De cultuur

Buffel Outdoor heeft alleen maar Nederlandse gezinnen die vakanties boeken, Dus met de gezinnen kun je lekker Nederlands praten. Maar de bakker Praat wel Frans, en daar moesten we ook elke dag brood halen. Verder zie je de hele maand heel veel op het gebied van natuur, alleen maar grote bergen en rotsen met watervalletjes ect. En alle Kronkelwegen hoog in de bergen noem maar op. Omdat je een maand op de zelfde camping zit leer je ook mensen kennen, zoals de eigenaar van de camping en medewerkers. En zo praat je automatisch wel een beetje Frans of Engels om iets uit te leggen of om ergens op te reageren. Zo zijn we ook met ons Buffel team gaan uiteten in het plaatsje Guillestre en zie je hoe de cultuur is in het kleine dorpje.


Terug naar Nederland.

De 31e zijn we s'ochtends vroeg om 08.00 weer vertrokken naar de camping Deulin in De Belgische Ardennen. We kwamen daar aan rond 21.00 toen hebben we daar ons slaapmatje ect opgeblazen en zijn gaan slapen. De volgende ochtend zijn we verder naar huis gereden met nog 2 andere buffels die al in Belgiƫ waren, we vertrokken rond 10.00 uur en kwamen rond 11.00 aan in Maastricht(Gronsveld). Daar stonden me ouders te wachten en hoefden ik alleen nog maar een half uurtje in de auto en dan was ik thuis.


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken