Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Vista naar Tenerife

Vista naar Tenerife

ivo raats op 18/06/2024

Voorbereidingen en Vertrek


Op 30 maart 2024 begon ons avontuur met een vlucht naar Tenerife. De spanning en opwinding waren duidelijk merkbaar in de groep. Voor velen van ons was dit de eerste keer dat we naar het buitenland reisden zonder familie. We vertrokken vanaf Schiphol en na een vlucht van ongeveer vier uur landden we op de luchthaven Tenerife Zuid. Vanaf dat moment begon een reis die we nooit zouden vergeten.

Aankomst en Eerste Indrukken

Na aankomst op Tenerife werden we naar ons hotel gebracht, dat zich bevond in een pittoresk dorpje aan de kust. Het warme klimaat, de prachtige stranden en de indrukwekkende vulkaanlandschappen maakten meteen een onvergetelijke indruk. Die eerste avond hadden we een gezamenlijke kennismakingsdiner met de Spaanse studenten die aan hetzelfde project deelnamen. Dit was een perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen en de basis te leggen voor de samenwerking van de komende weken.

Leerervaringen en Samenwerking

De kern van onze reis draaide om een gezamenlijk project waarbij we moesten samenwerken met studenten van verschillende culturen. Dit project bood ons een unieke kans om te leren hoe we effectief konden communiceren en samenwerken, ondanks taal- en cultuurbarrières. Gedurende de twee weken werkten we intensief samen aan diverse taken, waarbij we onze Engelse taalvaardigheden aanzienlijk verbeterden. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen zijn best deed om bij te dragen aan het succes van het project.De samenwerking met de Spaanse studenten was bijzonder waardevol. Ondanks enkele culturele verschillen vonden we snel een gemeenschappelijke basis. Door samen te werken leerden we niet alleen meer over elkaars cultuur, maar ontwikkelden we ook belangrijke vaardigheden zoals teamwerk, probleemoplossing en interculturele communicatie. Deze ervaring heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om open te staan voor andere culturen en perspectieven.Hoogtepunten van de ReisNaast het harde werken aan ons project, hadden we ook voldoende tijd om van het eiland te genieten. We bezochten verschillende toeristische attracties, zoals de Teide-vulkaan, het hoogste punt van Spanje. De hike naar de top was uitdagend, maar het uitzicht vanaf de top was adembenemend en absoluut de moeite waard. Verder bezochten we ook het Loro Parque, een prachtig dierenpark waar we veel geleerd hebben over natuurbehoud en het belang van biodiversiteit.Een ander hoogtepunt was een boottocht langs de kust, waar we dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke habitat konden observeren. Deze ervaring was bijzonder indrukwekkend en gaf ons een nieuw inzicht in het mariene leven rondom Tenerife. Bovendien hadden we de kans om deel te nemen aan verschillende watersportactiviteiten zoals snorkelen en surfen, wat zorgde voor veel plezier en avontuur.Culturele UitwisselingenEen belangrijk aspect van onze reis was de culturele uitwisseling met de Spaanse studenten. We werden uitgenodigd bij hen thuis, waar we traditionele Spaanse gerechten proefden en deelnamen aan lokale feestelijkheden. Deze momenten waren niet alleen leuk, maar gaven ons ook een dieper inzicht in de Spaanse cultuur en gastvrijheid.We namen deel aan een aantal workshops en culturele activiteiten, zoals flamenco dansen en het maken van traditionele Spaanse gerechten. Deze ervaringen verrijkten onze reis enorm en zorgden ervoor dat we een echte band konden opbouwen met onze Spaanse vrienden. We leerden veel over de geschiedenis en tradities van Tenerife en de Canarische Eilanden, wat ons begrip en waardering voor de lokale cultuur verder versterkte.

Terugreis en Reflectie

Op 13 april keerden we terug naar Nederland, vermoeid maar vervuld van nieuwe ervaringen en herinneringen. De terugreis gaf ons de gelegenheid om na te denken over alles wat we hadden geleerd en meegemaakt. We waren het er allemaal over eens dat deze reis ons leven had verrijkt op manieren die we nooit hadden kunnen voorspellen.De leerervaringen die we opdeden, zowel op persoonlijk als academisch vlak, waren van onschatbare waarde. We keerden terug met verbeterde taalvaardigheden, een dieper begrip van interculturele communicatie en nieuwe vriendschappen die waarschijnlijk een leven lang zullen duren. Deze reis heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om open te staan voor nieuwe ervaringen en culturen, en hoe verrijkend het kan zijn om samen te werken met mensen van verschillende achtergronden.

Dankbaarheid en Toekomstperspectieven

Terugkijkend op deze reis voel ik een diepe dankbaarheid. Dankbaar voor de kans om een nieuw land te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en mezelf op verschillende manieren te ontwikkelen. Deze ervaring heeft mijn horizon verbreed en me geïnspireerd om in de toekomst meer te reizen en deel te nemen aan internationale projecten.Ik ben ook dankbaar voor de steun en begeleiding van onze leraren en begeleiders, die deze reis mogelijk hebben gemaakt. Hun inzet en enthousiasme hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze ervaring. Zonder hen zou deze reis niet zo onvergetelijk zijn geweest.Kortom, deze reis naar Tenerife was een onvergetelijke ervaring die ik voor altijd zal koesteren. Het heeft me niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden opgeleverd, maar ook prachtige herinneringen en vriendschappen die een leven lang meegaan. Ik kijk er met veel plezier op terug en ben erg dankbaar voor deze unieke kans.BeantwoordenDoorsturenDeelvenster Genodigden gesloten

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken