Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Valencia blog !!

Valencia blog !!

Fabio Spinella op 11/01/2022

Mijn naam is Fabio Spinella en ik volg de opleiding middenkader functionaris niv 4. Wat is er nou beter als stage lopen in het zonnige Valencia. In deze blog vertel ik je over mijn ervaring.

Vertrek:

Voor vertrek moesten er nog een aantal dingen geregeld worden, dit was voornamelijk het gereed maken van formulieren. Maar natuurlijk ook het vinden van een verblijf. Zorg dat je dit allemaal op tijd geregeld hebt.

Aankomst:

Woensdag 1 september de dag van aankomst op Valencia Airport, het avontuur kon nu eindelijk beginnen. Vanaf deze dag had ik nog tot en met de maandag erna de tijd om de stad alvast te verkennen en te genieten van het zonnige Spanje.

Eerste stage dag:

Toen ik eenmaal voor het pand stond waar het bedrijf in gevestigt ligt en de omgeving bekeek dacht ik al wauw hier zit ik de komende tijd wel goed. Tussen de palmbomen en de mooie oude gebouwen in het centrum bevindt zich mijn stageplek. Op het eerste gezicht ziet alles binnen het kantoor er strak en modern uit. Eerst kreeg ik een rondleiding door het hele kantoor en viel het me al snel op dat er heel veel personeel in dienst is hier. Het bedrijf heeft twee verdiepingen met allerlei verschillende afdelingen. Bij aankomst op de afdeling kreeg ik mij bureau aangewezen waar een computer stond die ik geduurende mijn stageperiode mocht gebruiken. De collegas op mijn afdeling waren allemaal heel aardig en ik kon over het algemeen goed met ze communiceren.

Hoe ziet een stage dag er nou uit?:

We beginnen om 9uur in de ochtend. Om een uur of 11 ging ik meestal met collega´s koffie drinken om de hoek van ons pand en s´middags kan je jezelf inplannen om iets te eten in de keuken of je kan er voor kiezen om naar buiten te gaan en in de stad wat te eten. Van maandag tot en met donderdag werk je tot half 6 en op vrijdag tot 3.

Werkzaamheden:

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het opzetten en maken van Excel bestanden voor prijsvergelijkingen, calculaties en het aanpassen van Autocadtekeningen.

Verblijf:

Ik verbleef in een appartement met 3 andere jongens van mijn opleiding waarmee ik naar Spanje kwam, het bevond zich ongeveer 2 km buiten het stadcentrum in het dorp Montolivet. De ligging was voor ons ideaal en de omgeving had alle voorzieningen wat we nodig hadden.

Mijn ervaringen:

Voor mij was dit een ervaring die ik nooit zal vergeten en die ik ook voor geen goud had willen missen!!

De cultuur:

Vooral de cultuur hier sprak me heel erg aan, in de stad hangt eigenlijk altijd wel een goede sfeer en er is bijna elke week wel weer wat anders te doen. Vooral op het stadsplein worden vaak dingen georganiseerd maar ook zijn er in Valencia een hoop feestdagen waarop alle burgers volop genieten van eten, drinken, muziek en vooral hun eigen cultuur. Ook heb ik steeds meer interesse gekregen in de Spaanse taal.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken