Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Valencia blog!!

Valencia blog!!

Fabio Spinella op 30/06/2023

Mijn naam is Fabio Spinella en ik volg de opleiding middenkader functionaris niveau 4. In mijn examenjaar kreeg ik de mogelijkheid om voor de tweede keer stage te lopen in Valencia In deze blog vertel ik je over mijn ervaring.

Vertrek

Op 23. Apr 2023 vertrok ik vanuit Keulen-Airport om voor mijn tweede keer stage te gaan lopen in Valencia. De stad was niks veranderd en het voelde meteen als thuiskomen. Ik deelde dit keer een appartement met 3 vrienden in de wijk Ruzafa (in de l’Eixample). Dit is een hippe wijk in Valencia en het zit er vol met leuke restaurants en barretjes. Alle voorzieningen die we nodig hadden zoals de supermarkt lagen om de hoek. Als studenten konden we gebruik maken van gratis ov in de stad en voor mij was het vanuit ons appartement 3 minuten lopen naar een bushalte waar ik de bus pakte richting mijn stageplek.

Stage-ervaring

Gedurende mijn twee maanden stage in Valencia ben ik werkzaam geweest bij een bedrijf waar ik voorheen al eens heb gewerkt. Dit bedrijf is een technisch adviesbureau gespecialiseerd in het adviseren en technisch beheer van projecten.

Ik kwam iedere dag om 9:30 aan op kantoor en vertrok dan weer richting huis rond 17:30. Op vrijdag waren we iedere week al om 14:30 klaar en konden we dus al vroeg het weekend inluiden.

Binnen het bedrijf werkten een hele boel leuke collega’s waarmee ik iedere dag tussen 11:00 en 12:00 een hapje ging eten bij een lokaal barretje ook wel de ochtendsnack (almuerzo) genoemd. Door het vele contact met collega’s leer je toch een aardig woordje Spaans spreken en verstaan.

De werkzaamheden die ik kreeg opgedragen varieerde tussen leuke opdrachten Zoals het maken van ontwerpen met 3d visualisaties voor bijvoorbeeld een nieuw woningcomplex of een kantoorpand en soms ook iets minder interessante opdrachten waarbij ik vaak dagen achter elkaar controlewerk moest uitvoeren. Ook heb ik een aantal projecten mogen bezoeken buiten de stad om te controleren op kwaliteit en veiligheid, dit maakte mijn stage natuurlijk een stuk leuker.

Vertrek

20 juni was het dan toch tijd om de prachtige stad Valencia weer te verlaten en terug te vliegen naar Nederland met weer een hoop mooie herinneringen.

Valencia is een stad waar ik altijd zal terugkeren en ik zou dus ook iedereen aanraden om op internationale stage te gaan zodra je deze kans krijgt want je zult de tijd van je leven hebben!!
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken