Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stageavontuur in Valencia

Stageavontuur in Valencia

Joris Halmans op 08/07/2024

Vertrek en Aankomst

Begin maart vertrok ik naar Valencia voor mijn stage bij Passion Bike, een fietsverhuurbedrijf in het historische centrum van de Valencia. De vlucht naar Spanje verliep soepel en ik voelde een mix van opwinding en vertrouwdheid, omdat ik al eerder stage had gelopen bij dit bedrijf. Bij aankomst op de luchthaven van Valencia werd ik verwelkomd door het warme weer en de levendige sfeer van de stad.

Kennismaking met het Bedrijf

Bij mijn aankomst bij Passion Bike voelde het als thuiskomen. Het was fijn om bekende gezichten te zien. Aangezien dit niet mijn eerste stage bij Passion Bike was, wist ik al veel over de werkwijze en wat ik kon verwachten. Dit maakte het makkelijk om snel mijn draai te vinden en meteen aan de slag te gaan. Dit bracht ook verantwoordelijkheden bij zich aangezien er van mij meer verwacht kon worden als van andere stagiaires die binnen het bedrijf werkzaam waren.

De Werkzaamheden

Mijn taken bij Passion Bike waren divers en uitdagend. Ik hield me bezig met het onderhoud van de fietsen, klantenservice en het begeleiden van fietstours door Valencia. Daarnaast kreeg ik de kans om mee te denken over marketingstrategieën en sociale media campagnes. Het was een leerzame ervaring om op zoveel verschillende gebieden actief te zijn en ik heb veel nieuwe vaardigheden opgedaan.

Verblijf

Tijdens mijn stage verbleef ik in een gezellig appartement samen met mijn klasgenoot Koen, Het was een klein maar fijn appartementje om goed te ontspannen en te genieten van de Spaanse zon op het dakterras. Helaas was ons verblijf om een half uur van het strand waardoor we er niet zo vaak zijn geweest als dat we hadden willen gaan. Bij ons in de buurt zat een groot winkelcentrum vol met leuke cafés, restaurants en andere winkels, waardoor we ons nooit hebben hoeven vervelen.

Mijn Ervaringen

Mijn stage bij Passion Bike was een onvergetelijke ervaring. Ik heb niet alleen veel geleerd over de fietsverhuurbranche en klantenservice, maar ook over mezelf. Het werken in een andere cultuur heeft mijn horizon verbreed en me flexibeler en zelfstandiger gemaakt. Voor jezelf zorgen vergt veel zelfstandigheid en is ook zeker iets wat je zult moeten leren. Buiten stage om is er heel veel te doen in Valencia en is de tijd ook echt om gevlogen.

De Cultuur

Het leven in Spanje is aanzienlijk anders dan in Nederland. De Spanjaarden hebben een relaxte en sociale manier van leven. Lange lunchpauzes, siësta's en late diners zijn de norm. Dit verschilt sterk van de Nederlandse cultuur, waar alles vaak gestructureerd en gehaast is. Ik heb echt genoten van deze ontspannen manier van leven en het heeft me geleerd om meer te genieten van het moment.

Terug naar Nederland

Aan het einde van mijn stage kwam het moment om terug te keren naar Nederland. Het was een afscheid van Valencia en Passion Bike en een moment waar ik heel erg tegenop zag. Ik heb zoveel geweldige herinneringen, waardevolle ervaringen opgedaan en veel nieuwe vrienden mogen maken.

Terug in Nederland voelde alles weer als van ouds en moet het 'normale' leven weer opgepakt worden, maar ik merk dat ik nog heel goed kan nagenieten over de tijd in Spanje. Ik ben dankbaar voor deze kans en kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Valencia.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken