Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
stage zuid - Frankrijk 2021

stage zuid - Frankrijk 2021

luuk smolenaars op 05/11/2021

Vertrek en aankomst en kennismaking met het bedrijf.

Wij zijn op 9 juli 2021 heel vroeg in de ochtend vertrokken naar Frankrijk, we verzamelden bij het station van weert om 6 uur s’ochtends.

Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met mijn mede stagiaires. We waren in het totaal met 6 stagiaires. De heen reis heeft 13 uur geduurd in deze tijd heb ik goed kennis kunnen maken met mijn mede stagiaires.

Toen we aan kwamen werden we opgewacht door de eigenaren, pieter en Christel. Toen we elkaar hadden voorgesteld. Had pieter een klein woordje gedaan over wat ons te wachten stond. Dit duurde niet heel lang omdat wij onze tenten nog moesten opzetten.

Toen we deze hadden staan zijn we eigenlijk allemaal direct gaan slapen. S’ochtends hadden we een langer gesprek met pieter, hier werd in verteld wat we moesten doen, kregen we een rondleiding over de camping en uitleg over de regels.

Verschillende werkzaam heden die ik heb gedaan tijdens mijn stage.

In de eerste week hebben we een raft cursus, hierin werden we opgeleid tot raft instructeurs, na deze week konden de echte werkzaamheden beginnen. Dit begon met heel veel assisteren met alles. In de eerste week hebben we een aantal tenten en caravans op moeten zetten.

Hierna zijn de echte wildwater activiteiten begonnen. In de eerste week heb ik bij een kajak cursus mee mogen draaien, hierbij krijgen de cursisten 5 dagen lang les in een kajak en leren ze het wild water kennen.

Na deze week heb ik heel veel mogen helpen met raften hierbij heb ik veel gefunctioneerd als assistent in de raft, hierbij stuurde ik en zat er een instructeur bij als back-up.

Hiernaast heb ik ook veel in een canyon mogen mee lopen hierbij mocht ik vooroplopen en de mensen door de canyon begeleiden ook hierbij de liep er uiteraard een instructeur mee. Maar naast de wildwater activiteiten komt er nog veel meer bij kijken. Zoals koken, afwassen, en de mensen informeren over de activiteiten.

Voor en na elke activiteit moeten de trailers op en afgeladen worden dit doen we altijd met zijn alle omdat het meestal best veel en zwaar werk is.

Deze dingentjes zijn niet de leukste klusjes maar horen er wel bij.

Het verblijf.

Wij sliepen op camping les eygas dit was ook de camping waar eingenlijk alle gasten voor de activiteiten vandaan komen.

Wij hadden ons eigen veldje waar iedereen zijn tent op stond zo stonden alleinstructeurs en stagaires dus bij elkaar. Langs dit veldje stond ons hok, hier lagen iedereen zijn spullen en zat onze keuken, hier konden wij koken en ons eten opslaan.

Mijn ervaring.

Ik heb hier erg veel ervaring opgedaan, niet alleen op vaar gebied maar ook zelfstandigheid, je bent 2 en een halve maand van huis en moet eig alles zelf doen. natuurlijk ben je wel met je team en help je elkaar maar je bent wel op je zelf aangewezen om je taken uit te voeren. Omdat je op een camping werkt waar de activiteiten worden gegeven leer je heel erg veel nieuwe mensen kennen, dit is erg leuk om te doen.

Op het water heb ik toch het meeste geleerd, je komt zo veel situaties tegen waar je moet improviseren. Dit loopt uit een van mensen die niet meer durven tot kappote paddels of boten die vast liggen op stenen. Door deze dingen mee te maken leer je heel veel over hoe ze op te lossen. Je kijkt en helpt mee bij deze acties en dit doe je bij verschillende instructeurs. Op deze manier zie je veel oplossingen en kunt je voor je zelf bepalen wat voor jou de beste manier is.

De cultuur.

Ik heb niet heel veel van de franse cultuur mee gekregen omdat ik op een nederlandse camping zat en dus bijna nooit franse mensen sprak, op het water zag je ze natuurlijk wel hier is het normaal om iedereen te groeten op het water. Ik heb wel gemerkt dat er een heel andere eet cultuur is, normaal brood kennen ze niet dus dat was in het begin een beetje wennen maar naar een paar weken weet je niet beter.

Luuk smolenaars

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken