Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Wilsumer Berge 2024 (Duitsland)

Stage Wilsumer Berge 2024 (Duitsland)

Vera de Jong op 04/09/2024

Ik ben Vera de Jong en ik ben 18 jaar. Ik volg de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality en ik heb 3 maanden stage gelopen bij Wilsumer Berge op de afdeling animatie.

Mijn reis:

Ik ben op 28 mei vertrokken naar Wilsumer Berge. Vanuit Sittard ben ik op de trein gestapt. Mijn eerste overstap was in Utrecht, waarna ik verder de trein heb gepakt richting Zwolle. Aangekomen in Zwolle moest ik mijn laatste trein pakken, de Blauwnet-trein, richting Hardenberg. Daar heeft mijn leidinggevende mij opgehaald. Van Hardenberg naar Wilsumer Berge was het nog 25 minuten rijden. Eenmaal aangekomen op het park, heb ik mijn spullen uitgepakt.

Mijn eerste dag:

Op mijn eerste dag leerde ik het team kennen en kreeg ik een rondleiding op het park. Ze hadden een golfkar geleend en toen zijn we een rondje gaan maken op het park. Ze lieten mij zien waar alle faciliteiten lagen en daarnaast kreeg ik een rondleiding bij alle velden. Ze hebben mij uitgelegd wat voor accommodaties ze verhuren. Na de rondleiding heb ik voor het eerst meegelopen bij een activiteit, dat was alpaca's voeren. In de avond hadden we badminton en daarna een selfie challenge.

Werkzaamheden:

Ik werkte bij Wilsumer Berge in het animatieteam. Ik deed onder andere de kidsclub, maar ook entertainment. We hadden elke dag andere activiteiten. Tijdens de activiteiten is het belangrijk dat we op de veiligheid letten en ervoor zorgen dat kinderen zich aan de regels houden. Daarnaast zorgden we ervoor dat er een feest van de activiteit werd gemaakt.

Verblijf:

Ik verbleef in een huisje op het park. Deze deelde ik met 3 collega’s van de animatie. Ik deelde mijn kamer met Maayke. We hadden een redelijk groot huisje met 2 slaapkamers.

Mijn ervaring:

Ik heb zo ontzettend genoten van mijn stage en als ik de keuze opnieuw zou mogen maken, zou ik het zeker doen. Ik had een heel gezellig team en voelde mij ook snel thuis bij dit team. In het begin vond ik het best lastig om uit mijn comfortzone te stappen, zoals een minidisco draaien. Ook vond ik het lastig om Duits te praten. Gelukkig hielp het team mij hierbij en ging het steeds beter.

De cultuur:

Begin juli hadden we een feestdag genaamd: Schützenfesten. Dit is blijkbaar een populaire feestdag in Duitsland. Deze feesten kunnen meerdere dagen of zelfs meerdere weekenden duren. Vooral in de buurt van Uelsen, Neuenhaus en Wilsum was dit erg populair. Het feest draait om het vieren van de lokale gemeenschap en heeft vaak een lange geschiedenis. Vroeger, in de middeleeuwen, was het de gewoonte dat burgers zich verenigden en hun dorp of stad beschermden tegen vijanden. Tegenwoordig vieren ze dit vooral om vriendschap, saamhorigheid en het versterken van de lokale gemeenschap.

Terug naar Nederland:

Helaas ging ik op 1 september weer naar huis na een ontzettend leuke stageperiode. Mijn vader heeft mij opgehaald vanuit Wilsumer Berge. Na 3,5 uur in de auto gezeten te hebben, was ik weer gelukkig thuis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken