Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage van Tigo bij Rheinland Air Service

Stage van Tigo bij Rheinland Air Service

Tigo Rhoen op 11/01/2022

Wie ben ik?

Als eerste zal ik mij zelf even voorstellen, ik ben Tigo Rhoen een student bij Aviation Competence Centre bij Maastricht-Aachen airport. Ik ben woonachtig in Landgraaf en woon nog thuis met mijn ouders en de hond. Op het moment zit ik in mijn 3de leerjaar en heb op de 17de december mijn internationale stage afgerond in Mönchengladbach, Duitsland.

Ik zal jullie vertellen hoe ik mijn stage heb ervaren bij Rheinland Air Service, de periode van de stage was van 30 augustus t/m 17 december. Op het moment is dat nog geen week geleden dat ik de stage weer is afgelopen.

Het begin:

Zoals gezegd is het nog geen week geleden dat ik mijn stage heb afgerond dus het zit me nog vers in het geheugen. In het 1ste jaar van de opleiding werd ons al gezegd dat wij stage zullen moeten lopen in het 3de leerjaar, vanaf dat moment wist ik al dat ik in het buitenland mijn stage wilden doen maar waar precies was toen een vraag.

Even vooruit in de tijd en we komen aan in mijn 2de leerjaar en het werd tijd om een stage plek te zoeken, door wat te zoeken en wat rond te vragen op school kwam ik uit bij Rheinland Air Service, een vliegtuig onderhoud bedrijf gevestigd in Mönchengladbach, Duitsland. Eigenlijk was ik meteen verkocht, de kans om aan privé jets te sleutelen lag ik zeker niet liggen. Zelf wilde ik ook een andere cultuur ervaren en zien hoe het is op mij zelf te wonen, nu is mijn Duits niet het beste op de wereld maar dat leer je wel binnen 3 maanden dag in dag uit Duits te praten. Na een aantal mailtjes had ik een plek bemachtigd als stagiair en natuurlijk een aantal belletjes gepleegd voor een appartement ook dat was snel geregeld.

Mijn stagetijd

Vertrek uit Nederland:

Inmiddels was de zomervakantie afgelopen en was het tijd om mijn spullen in te pakken en te vertrekken, op 28 augustus om 17:00 uur had ik de auto volgeladen en google maps ingesteld op korschenbroich. Rond 18:00 uur had ik tegen iedereen gedag gezegd en ben ik vertrokken naar Duitsland.

Er was een bepaalde spanning van wie zouden mijn nieuwe collega’s zijn en zal ik mijn plekje vinden in het bedrijf, daarnaast verheugde ik me natuurlijk wel ik sta namelijk open voor nieuwe dingen.

Eenmaal aangekomen in Korschenbroich ben ik de plek maar eens gaan verkennen, een groot dorp is het niet, het ligt zo’n 10 minuten af van Rheinland Air Service en in het dorp zelf lagen twee supermarkten een restaurant en een tankstation.

Rheinland Air Service het stagebedrijf

Rheinland Air Service Mönchengladbach heeft een totaal werknemers van 150 man, dan heb ik het over administratieve medewerkers en de monteurs samen. Het bedrijf bestaat uit twee delen, de grotere commerciëlen vliegtuigen en de Business Aviation. Het onderdeel Business aviation is waar ik heb stage gelopen, met ongeveer een team van 50 man wordt er gewerkt aan prive jets en kleinere proppeler vliegtuigen.

Rheinland Air Service is een EASA part-145 en 147 erkend bedrijf, dat houd in dat het bedrijf gecertificeerd is voor onderhoud te mogen plegen en om onderwijs te geven aan de toekomstige monteurs, misschien wel mijn toekomstige collega’s.

Op het moment zal Rheinland Air Service worden uitgebreid met een 3de hangaar dit bied natuurlijk steeds mogelijkheden voor het onderhoud en de ontwikkeling voor de monteur.

Al in al een perfecte stage plek met een goede visie op toekomst!

Mijn eerste week zag er naar mijn mening gebruikelijk uit, de eerste dag werden we opgewacht en hebben we met onze zichtbare schakel een kennis making gehad, ik heb mijn werkkleding kunnen ophalen en een rondleiding gekregen van het bedrijf en daarnaast natuurlijk wat collega’s ontmoet. Verder is het een normale werkweek geweest, we begonnen het werk om 07:30 uur en het einde van de dag was om 16:30 uur, met twee pauzes er tussen door een om 09:30 uur en de laatste uiteraard de lunch pauze om 13:00 uur.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestonden uit het los halen en weer monteren van componenten of dit nou van een motor was of van de cockpit of zelfs van de cabine dat maakte allemaal niet er was altijd iemand die er was om je te ondersteunen, naderhand kreeg ik meer vrijheid omdat je dan meer vertrouwen opbouwt binnen het team dus dat gaf mij een goed gevoel.

Soms waren er wel eens opdrachten die wat langer de tijd nodig hadden en wat moeilijker waren maar ik laat me niet zo maar uit het veld slaan, die uitdaging ga ik graag aan!

Vrije tijd:

Als je dan na een hele dag werken thuis ben je wel bek af dus na het werk even uitrusten en omkleden in iets wat makkelijk zit, na een tijdje begin je dan toch honger te krijgen en dan kook ik me het middageten, na het middageten zet ik alles klaar voor de volgende dag zodat ik wat tijd bespaar in de ochtend (slaap is me namelijk erg dierbaar). Aan het eind van de avond zet ik meestal een film op of ga ik wat gamen om de tijd te verdoen.

In het dorp zelf was niet al te veel te doen en toen Duitsland de nieuwe maatregelen aankondigde was er minder te doen dan niks maar ik vind wel wat waar ik plezier aan heb.

Voor dat de nieuwe corona maatregelen te pas kwamen heb ik de kans genomen om een keer naar een Duitse beker voetbal wedstrijd te gaan dat was de wedstrijd Borussia Mönchengladbach tegen FC Bayern München en dit was toch wel een van de beste wedstrijden die ik heb gezien, natuurlijk heb ik me als ‘’thuis supporter’’ en de sfeer en gezelligheid mee gemaakt hoe Borussia Mönchengladbach de vloer veegde met FC Bayern München met 5 - 0. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt echt geweldig.

Terug in Nederland:

De 3,5 maand die ik in Duitsland heb doorgebracht zijn snel voorbij gegaan, nu denk ik zelfs dat het te snel is omgegaan maar ik ben ook blij om weer terug te zijn, ik heb me vermaakt in Duitsland en zou het zeker opnieuw doen. De mensen die ik heb leren kennen hebben we veel laten lachen maar ook veel bijgebracht en natuurlijk niet iedereen had een Duitse achtergrond sommige waren Brits, Iers, Russisch en dat gaf een bepaald karakter aan het bedrijf een karakter wat ik geweldig vind om te zien.

In het kort gezegd was het een geweldige tijd.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken