Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage van Sten in Frankrijk

Stage van Sten in Frankrijk

Jana Janssen op 13/09/2024
De Mijn naam is Sten Gerardu en ben 18 jaar oud. Voor de opleiding Leisure en Hospitality heb ik 3 maanden stage gelopen in Frankrijk op de camping La croix du vieux pont.

Vertek en aankomst

Mijn reis na de camping verliep soepel. Dit kwam doordat mijn ouders me hadden gebracht waardoor ik niet lang onderweg was. De camping licht namelijk maar op 3,5 uur rijden van Maastricht af. Dit was voor mij erg fijn en daarom kwam ook tijdens mijn stage af en toe familie langs. En net zoals de heenreis verliep de terug reis erg soepel. Dit keer werden we opgehaald door de ouders van Iris, een klasgenoot van mij waarmee ik samen stage heb gelopen. Dit was heel erg fijn want hierdoor hoefden we niet met allemaal tassen en koffers met de trein terug richting huis.

Kennismaking met bedrijf

Ik kwam op donderdag aan en zaterdag 7 september zou onze eerste werkdag zijn. Echter na een appje te hebben gestuurd na onze leidinggevende bleek dat we zondag pas begonnen. De eerste ontmoeting was goed en kregen een rondleiding door het park. Alleen was er een probleem, onze leidinggevende sprak geen Engels dus dat was wel lastig. Wel hadden we iemand anders in ons team die ons hielp en vertaalde na het Engels. De eerste indruk was wel goed alleen was het voor mijn gevoel een beetje rommelig. Voor de rest hadden we wel een goede indruk van ons bedrijf en ons team.

Werkzaamheden

Voordat ik hierna toe ging verwachte ik dat ik meerdere soorten activiteiten ging geven en begeleidden. Helaas was dit alleen de eerste 2 weken en de laatse week het geval. We hebben eigenlijk alleen bij de kidsclub gewerkt en in de avond minidisco. Bij de kidsclub hadden we verschillende activiteiten zoals: Schilderen, sporten en muziekactiviteiten. Elke dag verschilde de activiteiten op een dag was er twee keer kidsclub: in de ochtend en in de middag. Elke woensdag hadden we een hele dag kidsclub: in de ochtend een speurtocht, s' middags gingen we picknicken met de kinderen en daarna gingen we nog waterspelletjes doen.

Ook hadden we elke dag een marvilla dance, wat inhoudt dat je een half uur gaat dansen met het hele animatie team bij het zwembad.

Voor de sport activiteiten die we in de eerste twee weken en laatse week hebben mogen geven waren bijna geen gasten. Dit kwam doordat het laagseizoen was en er niet veel te doen was. Ik heb in totaal ook maar 3 keer op een avondactiviteit gestaan.

Ik heb wel aangegeven dat ik het fijn zou vinden om meerdere activiteiten te proberen willen aangezien ik stage liep en daar was om dingen te leren. Alleen helaas was dit geen mogelijkheid.

Het verblijf

Het verblijf was goed en geregeld door de camping. Net buiten het park was een stukje waar allemaal stacaravans stonden die niet gebruikt werden door gasten. Deze werden gebruikt als slaapplekken voor personeel van de camping. Het was erg erg leuk om ook met ander personeel van de camping te zitten en hun te leren kennen. Ik had samen met mijn klasgenoot een stacaravan en dit was prima te doen. Het huisje was prima alleen niet zo goed schoongemaakt. We hadden alles was we nodig hadden dus dat was fijn. Ook was het erg fijn dat als er iets niet werkte of kapot was dat ze het die dag zelf nog kwamen maken. Over het verblijf ben ik dan ook erg positief.

Mijn ervaringen

Uiteindelijk is mijn ervaring mijn stage prima maar het had beter kunnen zijn. Als eerste vond ik het lastig om te communiceren met mijn leidinggevende aangezien hij geen Engels sprak. Ook was er na het tijdje veel ruzie in het team, er waren 2 groepen die elkaar niet mochten terwijl we een team waren. Dit vond ik heel normaal aangezien je als je een team bent gewoon hoort kunnen samen te werken. En als laatse vond ik het jammer dat ik niet meer activiteiten heb mogen begeleiden aangezien ik meer dingen wilde leren.

Ik heb wel hele aardige mensen ontmoet van alle services, hier ben ik wel heel dankbaar voor.

Al met al denk ik dat mijn ervaringen niet heel positief zijn, maar ik zie deze stageperiode dan ook meer als een levensles.

De cultuur

Naast mijn stage heb ik ook kunnen genieten van de Franse cultuur. Zo ben ik af en toe na Parijs geweest en heb ik daar de mooie Franse architectuur gezien van de Franse gebouwen. Ook zijn we langs de Eiffeltoren en Airc de Triopmhe geweest. Buiten de mooie gebouwen hebben ik ook van het Franse eten mogen genieten zoals Croissant, Baguettes en Bouef de bourguinions. En om niet te vergeten zijn we een dag met 2 collega's na Parc Asterix geweest.

Terug na Nederland

Ik was erg blij om weer terug na Nederland te gaan om mijn vrienden en familie weer te zien. Als ik zo terug kijk na mijn stage periode heb ik wel dingen geleerd maar niet zoveel als ik had gehoopt. Nu ik terug in Nederland ben hoop ik met mijn volgende stage meer te leren.

Ik heb wel hele leuke ervaringen gehad en levenslessen gehad.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken