Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage van Bianca in Valencia

Stage van Bianca in Valencia

Jana Janssen op 22/09/2022

2 Maart ben ik aangekomen op het vliegveld in Valencia. Ik vond het heel spannend om voor het eerst uit huis te gaan, weg te zijn van iedereen en een hele nieuwe start met nieuwe mensen in een onbekend land. Ik was zo enthousiast en gedreven dus had er wel vertrouwen in. Ik heb bij Passionbike stage gelopen, passion bike heeft twee filialen die ongeveer 10 min lopen zijn van elkaar.

In het begin liep ik met 10 andere nederlanders stage en was het een en al gezelligheid. In de loop der tijd kwamen er meer franse collgas erbij en mixte de landen een beetje. Ik moest de social media onderhouden en analyseren maar ik heb vooral werkzaamheden in de winkel zelf moeten uitvoeren. Na een paar weken kreeg ik ook de sleutel van de winkel om zelf te sluiten. Ik maakte contract voor de klanten, zette de fietsen buiten en nam ze weer aan, gewoon alle bezigheden om de winkel op rolletjes te laten draaien. Ik heb via Uniplaces een appartement gevonden hartje centrum met lift, poetsvrouw, balkon, gedeelde keuken en twee badkamers. Ik heb heel veel geleerd over openstellen, loyaliteit, vriendschappen en mensen vertrouwen. Ik mis het heel erg daar maar hou het altijd bij me. Daar leven is wel echt een bubbel omdat je een leven opbouwt voor een paar maanden maar het niet iets is waar je terug naar kan gaan en dat alles en iedereen hetzelfde is. De cultuur in Spanje vond ik erg leuk heb veel feestdagen meegemaakt en ook de Spaanse locals hun cultuur van dichtbij mee mogen maken.

Terug naar Nederland gaan vond ik erg moeilijk er waren thuis dingen gebeurd waardoor ik niet perse terug naar Nederland wilde gaan. Iedereen daar achterlaten en weten dat het nooit het zelfde gaat zijn op die plek was nog het lastigste. Twee maandjes thuis geweest nu en op naar het volgende avontuur in Amsterdam aan de hotelschool maar dan voor 4 jaar. Dit is ook een bubbel maar Valencia heeft me echt voorbereid en ook laten opgroeien. Na alles buitenland stage echt een aanrader.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken