Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Valencia Philippe de Santy

Stage Valencia Philippe de Santy

Philippe de Santy op 06/02/2024

Stage Valencia 2023/2024

Hallo, mijn naam is philippe de Santy. Ik Ben momenteel student op de opleiding middenkader funcionarisbouw op niveau 4. In mijn derde leerjaar ben ik een halfjaar op stage geweest in Valencia Bij TRIAR B.I.M Projects.

  • Vertrek & aankomst

Voordat je vertrekt naar het mooie zonnige Valencia is het handig dat je alles van tevoren geregeld hebt qua formulieren. Ik heb dit ruim van tevoren gedaan zodat ik met een gerust gevoel naar Valencia kon gaan. Op 23 Augustus ben ik naar Valencia gevlogen vanaf Keulen (bohn) airport, ik ben een halve week voordat mijn stage begon hierheen gekomen zodat ik de stad op een relaxte manier kon ontdekken. Toen ik aankwam in Valencia gingen we eerst naar een hotel omdat we vrijdag pas het appartement in konden. Dus de andere dagen zijn we de stad gaan verkennen.

  • Kennismaking met het bedrijf

Op maandag 28 augustus had ik afgesproken met mijn stage begeleider. We begonnen met een gesprek over wat de stage in zou gaan houden en welke werkzaamheden ik mocht verrichten. In het begin van de periode was het wel even wennen aan de Spaanse manier van werken maar na een weekje was ik er al aan gewent en kon ik goed overweg met alles rondom het bedrijf.

  • Werkzaamheden

Ik ben in de 6 maanden dat ik hier stage heb gelopen vooral bezig geweest met Revit en ook af en toe met autocad. Ik heb mij vooral bezig gehouden met projecten van G-Star. Ik heb voornamelijk 2 en 3D aanzichten gemaakt maar ook plattegronden en doorsnedes van de winkels. Dit was leuk omdat alle projecten verspreid waren over de hele wereld, van Amsterdam tot aan Bengaluru (India).

  • Verblijf

We zaten in een appartement midden in Russafa. Ik deelde dit appartement met 2 andere klasgenoten. Het appartement had alles wat nodig was, het was alleen even wennen dat we rekening moesten gaan houden met warm water omdat we een boiler hadden. Ons appartement lag qua locatie perfect we zaten overal op loop/fiets afstand van alles af zoals het centrum, clubs, het strand, en mijn stage was ook op loop afstand.

  • Cultuur

Een grote reden waarom ik voor Valencia heb gekozen is omdat ik Spanje een super leuk land vind en ik nog nooit in Valencia was geweest. De mensen zijn vriendelijk, het eten is lekker, je kunt er super veel doen qua activiteiten zoals door het park fietsen, naar het aquarium gaan en heel veel andere dingen.

  • Mijn ervaring

Ik heb een super leuke tijd gehad in Valencia en super veel geleerd van dit afgelopen halfjaar. Ik heb nieuwe vrienden en contacten gemaakt, en er zijn ook veel vrienden langs gekomen om mij te bezoeken. Ik heb veel geleerd, maar het belangrijkste is toch wel dat ik veel plezier heb gehad in deze stad.

  • Terug naar Nederland

Toen mijn avontuur was afgelopen in Valencia ben ik op 5 februari 2024 terug gevlogen naar Nederland. Ik zou het iedereen aanraden om hier een keer naar toe te gaan, of dat het nu stage of een weekendje is want wat een top stad is dit!

Valencia nos vemos pronto!

Philippe de Santy.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken