Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Valencia Niels Stoffers

Stage Valencia Niels Stoffers

Niels Stoffers op 06/02/2024

Vertrek & Aankomst

Mijn reis begon op 25 augustus samen met 2 vrienden die ook in Valencia stage gingen lopen. Ik vertrok samen met 1 van de 2 vrienden naar het vliegveld omdat de andere al eerder was vertrokken naar Valencia.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Valencia merkten we meteen hoe warm en zonnig het was.

Toen we aankwamen bij het appartement wachtte onze vriend al op ons om het appartement te laten zien en waar alles was. Het appartement is op een best rustige plek gelegen waar wel genoeg plekjes zijn om iets te eten en te drinken dus dat hebben we ook meteen gedaan.

Kennismaking met het bedrijf

Samen met een vriend lopen wij stage bij hetzelfde bedrijf. De eerste echte stage dag stond vooral in het belang van het leren kennen van de medewerkers en wat het bedrijf zoal doet.

In het begin waren we vooral bezig met kennismaken met de werkwijze van het bedrijf. Ook kregen we de opdracht om te kijken naar de projecten van het bedrijf zodat we een beter idee kregen wat we ons konden voorstellen.

Dit beviel goed want daardoor weet je meteen waar je aan toe bent.

De werkzaamheden

Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende opdrachten moeten maken. Waar ik het meest me bezig ben geweest is het maken van tekeningen in het tekenprogramma Autocad. In het programma heb ik verschillende soorten dingen gemaakt maar voornamelijk de building regulations, dit zijn de tekeningen waar bijvoorbeeld alle waterleidingen in worden getekend en nog meer dingen zoals het brandalarm of andere nieuwe elementen van een project.

Verblijf

Ik verbleef samen met 2 vrienden in een appartement dat in de wijk Russafa ligt. Het appartement was groot genoeg maar we hadden ook vaak bezoek wat leuk is maar het af en toe best druk was in het appartement. De ligging van het appartement was vrij gunstig voor ons omdat we kort bij de supermarkt en restaurants waren

Mijn ervaring

Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland stage heb gelopen wat op het begin best spannend was maar heb er super veel van genoten. Ik heb veel geleerd als het gaat om stage maar ook buiten stage omdat ik nu ook op mezelf heb gewoond, weliswaar met 2 vrienden maar zonder ouders wat op het begin best wennen was maar ons goed is afgegaan.

De cultuur

De cultuur van Valencia is natuurlijk heel anders dan in Nederland, veel dingen worden anders gedaan zoals siƫsta, dit is een lange middag pauze die vaak wordt gehouden en dan gaan ook veel winkels dicht.

Ik kon snel wennen aan de manier hoe hier dingen gedaan worden en heb er van genoten.

Terug naar Nederland

Op 5 februari vlieg ik weer terug naar Nederland en ben ik klaar met mijn stage. Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage periode en heb er veel leuke herinneringen aan overgehouden.

Ik ben wel blij als ik mijn familie en vrienden weer kan zien na een tijdje.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken