Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Valencia Mika Pepels

Stage Valencia Mika Pepels

Mika Pepels op 20/02/2024

Stage Valencia Mika Pepels

Eerste dagen

Mijn stage begon op maandag 28 augustus maar we zijn op 25 augustus vertrokken met het vliegtuig vanaf Brussel naar Valencia. Ik vloog samen met mijn 2 klasgenoten waarmee ik samen een appartement heb gehuurd voor de komende 5 maanden. We hadden een appartement gehuurd in de wijk Rusaffa. Deze wijk is een mooie toeristische wijk met veel terrasjes.

Kennis maken met het bedrijf

Ik liep stage met 1 van mijn medestudenten bij het bedrijf Bluehouse/WestShore Engineering. Dit is een architectenbureau waar ze tekenen voor Spanje en voor de UK. Wij hielpen met tekenen voor de UK omdat we geen Spaans praatte maar wel Engels. De eerste dagen waren meer oefenen met de manier waarop ze tekende en presentaties kijken hoe de architectuur is in de UK.

Het werk

In mijn stageperiode heb ik veel verschillende dingen gedaan. Meestal maakte ik de bouwvoorschriften voor de gebouwen of de structurele tekeningen. Voor de rest hielp ik mee met kleine projectjes en andere simpele taakjes wat het bedrijf dan tijd bespaarde. Ook is een presentatie geven voor het hele bedrijf een traditie voor alle stagairs dus dat hebben we ook gedaan.

De cultuur

De cultuur in Spanje is heel anders omdat de dag later begint en langer door gaat. Bijvoorbeeld begint de eerste pauze van de dag pas om 12 uur in de middag en de lunch is van 15:00 tot 16:00. Dit was in het begin heel erg wennen maar uit eindelijk heel erg fijn. Aangezien je pas avond eet om 22:00 en erna nog een terras pakt komt je nooit aan je 7 uur slaap.

De prijs

Ook heel fijn is dat in Spanje alles bijna niks kost. Daardoor heb je al snel de neiging om minder in huis te koken en extra veel te gaan uit eten. Ook zijn de terrasjes lekker goedkoop wat een goed ding is.

Mijn ervaring

In het begin van de stage was ik bang dat bijna een half jaar stage in het buitenland heel lang ging aanvoelen terwijl in de werkelijkheid het zo voorbij vloog. Ik vond de stage ook zeker waard omdat ik nu heb geleerd hoe het is om op jezelf te wonen. Ook valt er natuurlijk niet te klagen over het lekkere weer in Spanje wat het ook beter maakt.

De terugreis

5 februari ben ik terug gevlogen naar Nederland nadat ik mijn stage gevierd had met een goede laatste cerveza. Ik kijk positief terug op mijn stage.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken