Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Valencia 2024

Stage Valencia 2024

Pelle Schoenmakers op 05/07/2024

Inleiding

Hallo! Mijn naam is Pelle Schoenmakers. Ik ben 22 jaar oud en onlangs afgestudeerd als Marketing & Communicatie Specialist aan het VISTA College in Maastricht. Ik kreeg de kans om voor mijn afstudeerstage naar het buitenland te gaan, en ik greep die met beide handen aan. Om precies te zijn ging ik naar het zonnige Valencia!

Vertrek en aankomst

Op 2 maart was het zover. Mijn avontuur in Valencia begon. Om 08:30 vloog ik vanuit Brussel-Charleroi naar Valencia. Ik had het geluk dat ik niet met vreemden hoefde te delen, want twee goede vrienden van mij liepen ook stage in Valencia, en zij waren daar al anderhalve week eerder begonnen. Na mijn aankomst op het vliegveld in Valencia regelde ik een taxi naar ons appartement en kon ik meteen mijn nieuwe thuis voor de komende 4 maanden betreden.

Kennismaking met het stagebedrijf

Het bedrijf waar ik stage liep heet PassionBike, een fietsverhuurbedrijf met 2 locaties in hartje Valencia. Omdat ik op een zaterdag aankwam, had ik nog twee dagen om me te settelen voordat ik op maandag 4 maart officieel aan mijn stage begon bij PassionBike. Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg de kans om het hele team rustig te leren kennen. Ons team bestond uit vier leidinggevenden en een wisselend aantal stagiairs. Ik heb bij PassionBike leuke connecties gemaakt die ik mijn inmiddels vrienden kan noemen.

De werkzaamheden

Mijn taken bij PassionBike waren erg divers. Ik was bijna altijd aanwezig op een van de fysieke verhuurlocaties. 's Ochtends stelde ik contracten op voor klanten en verhuurde ik fietsen. Ik was ook verantwoordelijk voor de administratie. Gedurende de dag waren er meestal niet veel klanten, dus in die tijd onderhield ik de social media van PassionBike, zoals Facebook en Instagram. Ik creëerde posts en plaatste ze op de social media kanalen van PassionBike. Ook was ik het aanspreekpunt voor klanten via telefoon en e-mail. 's Avonds kwamen de meeste fietsen terug, en dan was het weer tijd om de administratie bij te werken en ervoor te zorgen dat alles klopte. Daarnaast hielp ik regelmatig mee met het organiseren van fietstours en het maken van content hiervoor.

Verblijf

Samen met mijn vrienden Lucas en Yves woonde ik in een mooi appartement net onder Russafa, een geweldige buurt om te genieten van lekker eten en terrasjes. Het is er heel gezellig en er zijn veel studenten. Als ik iemand een plek zou moeten aanraden, is het zeker Russafa. Ons appartement voelde echt als thuis.

Mijn ervaringen

Ik heb de vier leukste maanden van mijn leven tot nu toe beleefd in Valencia. Ik woonde samen met twee goede vrienden uit Nederland, dus ik voelde geen druk om nieuwe mensen te leren kennen. Alles ging vanzelf. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet en vriendschappen gesloten die ik voor altijd zal koesteren. Het uitgaansleven is ook echt geweldig voor studenten in deze stad. Bovendien ging ik altijd met plezier naar mijn stage. Ik heb veel geleerd, niet alleen op professioneel vlak maar ook persoonlijk. Ik ben zelfstandiger geworden en mijn Engels is enorm verbeterd.

De cultuur

Tijdens mijn stage in Valencia heb ik de rijke cultuur van de stad ontdekt. Valencia heeft prachtige gebouwen, levendige straten en vriendelijke mensen. Het is ook een heel artistieke stad, bekend om zijn mozaïeken en vele kleine ateliers. De Spaanse cultuur is doordrenkt met tradities zoals siësta, tapas eten en uitbundige feesten. Vooral het Fallas-festival, met grote papier-maché figuren en vuurwerk, maakte veel indruk op mij. Ook San Juan, waar mensen bijeenkomen op het strand om de zomerzonnewende te vieren, was een fantastische ervaring. In Valencia heb ik gemerkt dat mensen zich minder druk maken over wat anderen van hen denken. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten, wat ik erg waardeerde.

Terug naar Nederland

Aan alles komt een eind. Na een paar traantjes moest ik op 1 juli echt terug naar Nederland. Onze vlucht vertrok al om 07:05 uur, dus om 5 uur hadden we een taxi gereserveerd. Slapen zat er die nacht niet in. We hebben de hele nacht met Amerikaanse vrienden gesproken over onze avonturen en uiteindelijk zijn ze met ons mee naar het vliegveld gegaan om ons uit te zwaaien. Mijn avontuur in Valencia was voorbij, maar ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Het was echt fantastisch. Eenmaal aangekomen in Eindhoven was het geweldig om mijn familie en hond op het vliegveld te zien. Terug naar Geulle, mijn echte thuis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken