Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Valencia

Stage Valencia

Jord Schurgers op 07/07/2023

Inleiding:

Mijn naam is Jord Schurgers, 19 jaar oud en heb in mijn laatste jaar van de opleiding Marketing en Communicatie niveau 4 de kans gekregen om stage te gaan lopen in het buitenland in de mooie stad Valencia bij het bedrijf Tour me out.

Vertrek en aankomst:

In de ochtend van 6 maart ben ik gevlogen vanuit Brussel Charleroi naar Valencia airport. Ik kon dezelfde dag meteen het appartement naar binnen en had ook nog genoeg tijd om dezelfde dag kennis te maken van iedereen van het bedrijf. Ik ben alleen de reis aangegaan en heb daar absoluut geen spijt van, het was in het begin wel eventjes spannend maar het verliep allemaal super soepel dus dat was wel superfijn.

Kennismaking met het stagebedrijf:

6 maart heb ik dan ook meteen kennis kunnen maken met iedereen van het bedrijf, die dag hebben we wel alleen even elkaar leren kennen en nog niet veel besproken hoe we te werk gaan voor de komende periode. Dat is de dag daarna besproken en toen zijn we ook meteen gestart met het lopen van de pub crawls en de walking tours in de ochtend. Het bedrijf en de mensen waren superleuk en super gezellig.

Werkzaamheden

Ons bedrijf is een bedrijf wat pub crawls en walking tours rondom de stad organiseert in de avond en in de ochtend. De werkzaamheden wat ik dan ook bij het bedrijf heb gedaan zijn vooral in de avond en in de middag pub crawls lopen samen met de walking tour rondom het centrum van de stad. Dat doe je dan samen met allemaal gezellige mensen die wij dan krijgen/ophalen van een paar hostels en van mensen die er online voor boeken.

Verblijf:

Mijn appartement lag gelegen in de plaats El Carmen, dat is midden in het centrum van de stad waar je alles om je heen had liggen op loop afstand. Het is een supermooie plaats met alle bezichtigingen in de buurt en superleuke restaurantjes in de buurt. In het appartement verbleef ik alleen maar had gelukkig super leuke vrienden in Valencia zitten waardoor ik me geen enkel moment heb verveelt.

De cultuur:

De cultuur in Valencia is perfect, ik zou persoonlijk nog een paar keer terug kunnen gaan naar Valencia, het eten, de tradities en hoe de mensen zich gedragen daar zijn super. De mensen zijn daar allemaal meer relaxed en minder gehaast als in Nederland en ik ben persoonlijk ook wel iemand die van de rust houdt en dan is Valencia wel echt een top stad daarvoor. Verder weten ze ook hoe ze goed in de avond uit moeten gaan en zijn ze er gewend om tot wel tot 7 uur in de ochtend op stap te gaan.

Mijn ervaring:

Dit is de eerste keer dat ik stage heb gelopen in Valencia en ik vond het super, het is zeker een aanrader voor andere mensen. De mensen zijn daar top, het eten is lekker en mijn stage bedrijf was superleuk. Het zou zo mijn tweede huis kunnen zijn. Je leert ook veel nieuwe mensen daar kennen en je maakt er ook snel nieuwe vrienden, er zitten gemiddeld ook rond de 600 andere Nederlandse studenten in Valencia dus vrienden maken wordt geen probleem.

Terug naar Nederland:

30 juni ben ik teruggekeerd naar Nederland en was mijn fantastische ervaring in Valencia helaas tot een eind aan gekomen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken