Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Robinson Esquinzo Playa

Stage Robinson Esquinzo Playa

Floortje Römelingh op 20/01/2023

Hallo mijn naam is Floortje en ik heb 7 maanden stage gelopen op Fuerteventura, Spanje. Ik heb mijn stage doorgebracht bij Robinson Esquinzo Playa.

Mijn vertrek was op 24 Juni 2022, ik ben vertrokken vanaf Düsseldorf en ben in de namiddag geland op Fuerteventura, mijn vlucht en transfer zijn geregeld door mijn stagebedrijf wat heel erg fijn was. Toen ik aankwam werd ik ontvangen door een reisleider van TUI en die heeft mij naar de bus geleid. Vanaf de luchthaven was het ongeveer een uur naar de accommodatie. Ik werd super goed ontvangen door mijn stagebedrijf en heb me meteen voorgesteld aan iedereen. Ik ging toen naar mijn kamer en heb toen mijn koffers uitgepakt. De dag dat ik aankwam hadden we gala avond, en RobinLife meeting, dit is elke vrijdag, nu woensdag, en dat is met alle medewerkers. hierin worden de nieuwe medewerkers voorgesteld en worden de mensen die weggaan uitgezwaaid. Ook word hierin alle informatie verteld over wat er die week gaande is, met entertainment, sporten en ook shows die er dan zijn. Door deze verwelkoming voelde ik me al meteen welkom en ik vind het ook goed dat ze zoiets doen.

De werkzaamheden die er voor mij zijn is an en abreise, dit is het verwelkomen en uitzwaaien van de gasten. ik bied ze hierbij ook een drankje aan en zwaai ze uit met vlaggen en borden waar leuke teksten op staan, dit is typisch bij Robinson. Ik heb ook de verantwoordlijkheid over de bagage van de gasten. ik zorg ervoor dat de juiste koffers in de juiste bussen komen en dat de mensen alles meenemen. Dit is een erg belangrijk onderdeel want hierdoor heb je veel structuur in het werk en kan er eigenlijk ook niks fout gaan bij de bagage. Wij brengen alle koffers naar de kamers van de gasten en dit doen onze koffer rijders. Wij weten precies welke koffer op welke kamer hoort door middel van koffer tickets die de gasten krijgen bij het inchecken. dit maken de gasten dan aan de koffers en ik zorg ervoor dat de tickets aan de juiste koffers komen en stel de koffers die dan samen horen bij elkaar. Zo weten de koffer rijders ook welke koffers bij elkaar horen en naar welke kamers de koffers moeten. Ook maak ik de an en abreise plannen. hierin staat bij de abreise welke bus mensen nemen, hoelaat, hoeveel mensen er met de bus meemoeten, en waar de mensen heen vliegen. en voor de anreise mensen heb ik dezelfde informatie, hierbij weten wij alleen wanneer de gasten landen en hierbij tellen wij ongeveer 1 uur en 45 bij, en dat is dan ongeveer de tijd dat de gasten bij ons aankomen in het hotel. Zo hebben wij veel structuur in het werken en kan iedereen zich goed en optijd voorbereiden. Als ik buiten weinig werk heb dan ga ik altijd naar binnen in de receptie en help ik het team daar, met inchecken uitchecken en gasten te woord staan, telefonisch via de E-mail en persoonlijk.

Ik verblijf in het hotel zelf. Alle medewerkers hebben een gedeelde kamer en we hebben ook een appart gebouw waar we met zijn alle slapen. Eten en drinken heb ik ook van het buffet van het hotel. dus dat is allemaal super geregeld.

Mijn ervaring is dubbel. Ik heb alles echt super ervaren, maar doordat het bedrijf Duits is heb ik in het begin heel erg mijn draai moeten vinden. Ondanks dat ik 6 jaar Duits op school heb gehad was het echt een shock voor mij, de taal ging veel sneller dan ik verwacht had en er waren nog zoveel woorden die ik niet begreep. Maar met de tijd ging alles veel beter en na 3 maanden kon ik vloeiend Duits spreken. Ik heb hier ook zoveel geleerd over de taal over het werk en ik ben mezelf echt een paar keer goed tegengekomen. Mijn ervaring was aan de andere kant ook moeilijk omdat het werk heel veel was, je maakt veel overuren en hebt ook nog extra diensten die erbij komen kijken, die heel leuk kunnen zijn maar ook heel vermoeiend als je op een dag al bijna 10 uur hebt gewerkt. Zelf was ik het altijd wel gewend om hard te werken en het heeft me ook zeker sterker gemaakt. Ik heb hier ook zoveel vrienden gemaakt en dat zou ik altijd waarderen.

De cultuur is zeker anders. Duitsers zijn anders in het handelen van dingen en zijn echt streng als het op werk aankomt. In Nederland zijn dingen heel anders en zeggen mensen dingen ook op een andere manier tegen je, Duitsers kunnen nogal fel zijn met hun woorden, en daar moest ik in het begin echt heel erg aan wennen, maar zoals al gezegd het heeft mij een sterker mens gemaakt en na een tijdje was ik er ook goed aan gewend.

Mijn vertrek was voor mij heel zwaar, omdat ik zoveel lieve vrienden daar heb gemaakt, ik daar ook mijn huidige vriend heb leren kennen en omdat ik er desondanks de moeilijke start, echt een super 7 maanden heb gehad. Ik had voordat ik vertrok iedereen gedag gezegd en mijn baas heeft me ook verteld dat ze me graag terug ziet in de zomer of het nu is om daar te werken of om me vriend op te zoeken, want ze was heel erg blij met mij als persoon en met hoe ik gewerkt had de afgelopen maanden. Bij vertrek hebben al mijn vrienden mij uitgezwaaid met borden en vlaggen en daarna bracht mijn vriend mij naar het vliegveld. Daar heb ik ook afscheid van hem genomen maar we zien elkaar hopelijk in Maart terug. Toen ik door de security ging kwam ik nog een ander meisje tegen die ook bij Robinson werkt en zij vloog met dezelfde vlucht als ik dus dat was echt super fijn! Toen ik aankwam op het vliegveld in Duitsland werd ik verrast door 2 lieve vriendinnen van mij, dus dat was ook heel erg leuk. Nu terug in Nederland moet ik zeggen dat het heel erg koud is. Ik moet heel erg wennen aan alles weer omdat ik natuurlijk grotendeels van het jaar in Spanje heb gewoond. Ik ga me nu vooral focussen op het behalen van mijn diploma, en veel tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans heb gekregen vanuit school en ik ben hierdoor ook super erg gegroeid, en daar ben ik super blij mee.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken