Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage op Tenerife: mijn ervaringen

Stage op Tenerife: mijn ervaringen

VISTA international op 01/10/2020

Deze blogpost is op 12 mei 2020 geplaatst door bob-bd

De voorbereiding

De voorbereiding voordat ik aan mijn stage ging beginnen was redelijk spannend. Ik heb er toch wel even een tijdje over gedaan om mijn tas in te pakken omdat ik niet iets wou vergeten voor deze komende 4 maanden. Uiteindelijk dat alles in mijn tas zat en ik alle voorbereidingen getroffen had was het moment daar om naar Tenerife te gaan. De vlucht was vroeg in de ochtend, we zijn gevlogen vanaf Düsseldorf. We hebben op het vliegtuig nog afscheid genomen van onze familie, vrienden en vriendin. Hier was ons avontuur begonnen.

Vertrek en aankomst

Het vertrek was goed verlopen. Toen we eenmaal onze tassen hadden ingecheckt en door de douane waren, hebben wij ons wat lekkers te eten gehaald met een sterk drankje erbij op een goede start van de stage. De vlucht duurde ongeveer 4 uur en was niet al te comfortabel maar was ook niet vervelend. Toen wij eenmaal geland waren en aangekomen duurde de bagage claim wat lang, naar 1 uur verder te zijn ontmoeten we onze baas en zijn vrouw. Monia en Mark, twee hele aardig personen die ons met open armen hebben ontvangen en hebben voorgesteld aan iedereen die bij het bedrijf werkt. We waren meteen erg te spreken over hoe het bedrijf in elkaar zat en het mooiste was dat er een fijne bier tap aanwezig was voor naar het werk een biertje te drinken. We zijn in de avond met zijn allen gaan uiteten bij een plekje dat Little India heten, het eten was superlekker en had erg leuk personeel. De ober had het grappigste indiaanse stemmetje en dat voegde weer wat toe aan het restaurant. Op het einde van de avond waren we pittig aangeschoten met zijn allen en hebben elkaar goed leren kennen. Het was een fijne eerste avond.

Kennismaking met het bedrijf

Onze eerste werkdag begon met de echte kennismaking met het bedrijf. We hebben informatie gekregen over hoe hun te werk gaan en wat zei erg belangrijk vinden bij het uitvoeren van de bezigheden. We hebben meteen geleerd hoe wij de spullen schoon moeten maken, hoe hun promotiemateriaal is opgebouwd, hoe ze klanten ontvangen ect. Omdat het bedrijf gevestigd is in een hotel waren er twee speciale gelegenheden voor ons om te eten, dit was goed verzorgd en smaakte erg lekker. Omdat wij heel veel uren maken hadden wij de mogelijkheid om daarbij een duikcursus te volgen. Door deze duikcursus te volgen kun je beter duikcursussen verkopen zodat de klant ook een idee heeft dat zij door professionals geholpen worden. Wij hadden eerst theorielessen gehad waar ook verschillende examens bij hoorden. Hiermee hebben wij onze eerste 2 dagen mee gevuld. We zijn erna begonnen in het zwembad. Nadat we deze oefeningen hadden gedaan zijn we meteen in de zee gaan duiken. Dit was erg cool!

Mijn voorbereiding op de werkzaamheden

Onze voorbereiding bestond vooral uit vroeg opstaan. We hadden tot nu toe erg langen dagen gehad dus het moeilijkste was eigenlijk om de dag te beginnen. Het was erg fijn dat de baas ons wel kwam ophalen maar we hadden wel altijd even wat opstartproblemen. Bij het begin lieten ze ons zien wat we moesten doen wanneer wij de duikshop opende. Naar hand van tijd mochten wij zelf dit uitvoeren. Wij moesten de lichten aanmaken, tv documentaire opzetten en het koffieapparaat weer gebruiksklaar maken. Alles moest verricht worden zodat de klant kon zien dat wij open waren en dat alles er spik en span uitzag. Naar deze voorbereidingen mochten wij wat gaan eten en begon de werkdag.

De werkzaamheden

De werkzaamheden zijn dus erg verschillend bij het bedrijf. Onze hoofdtaak is dus vooral de marketing & communicatie acties te regelen. De sociale-media bij te houden en ook de werkzaamheden die iedereen bij het bedrijf moeten doen. Ik heb het hier dan over werkzaamheden zoals even afwassen, de spullen netjes houden, de afspoelen, pool demo’s en mensen werven bij het hotel. De tijd die we tot nu toe gehad hebben bij het bedrijf hebben we veel verschillende dingen geleerd en zal ik ook niet meer vergeten. Weer nieuwe perspectieven over hoe dingen gedaan worden en hoe bedrijven in elkaar zitten.

Mijn verblijf

We hadden bij het begin wat moeite met het vinden van een goed verblijf. Wij zouden als eerst bij de manager van het bedrijf in een huis een kamer kunnen huren, maar omdat er een ruzie tussen het bedrijf en deze manager is ontstaan is dit niet doorgegaan. Bij het begin hebben wij dus twee nachten bij de baas van het bedrijf overnacht, dit was heel aardig van hun omdat we eigenlijk even met onze rug tegen de muur aanstonden. Omdat dit toch wel redelijk krap was om met zijn vieren in hun appartement te zitten hebben we uiteindelijk een nieuwe oplossing toegereikt gekregen. De co-eigenaar van het bedrijf die had ook een huis en dit was wat meer naar onder afgelegen. Ik had niet heel veel verwacht van het huis omdat wij hier heel goedkoop mochten blijven en omdat het een soort noodoplossing was had ik er niet veel van verwacht. Toen we eenmaal binnen waren in het huis was het een heel luxe huisje met een supergrote tv en een mooi terras. Het was ook heel fijn om eindelijk even wat meer privé te hebben dat we ook gewoon even op ons zelf konden zijn in plaats van de hele tijd omringt door iedereen. We hebben hier weer een paar dagen mogen overnachten en kunnen de rest van onze stage hier doorbrengen, echter moesten wij voor een paar dagen wel nog wat anders vinden vanwege iemand anders die ook even op zijn plek zou zijn. Wij hebben voordat we naar huis moesten door de Corona nog in een andere mooie villa gezeten met twee russen, dit was een broer en zus.

Mijn ervaringen

Mijn ervaringen over het eiland en de stageperiode waren erg positief. We hebben al goed connecties kunnen opdoen en hebben al verschillende leuke dingen kunnen ondernemen. We zijn ook nog even uitgegaan op het eiland maar door de Corona crisis was het erg rustig. De stress bij de eilanders was erg duidelijk, dit was wel een beetje spannend. Wat ook een hele coole ervaring was, was het duiken zelf. Het was heel raar om zo te zweven en allemaal nieuwe dieren te zien die je nog nooit gezien hebt. Dit was heel nieuw voor me omdat ik nooit zo was van het snorkelen en het duiken, maar ik denk dat ik het door deze stage toch wel nog vaker ga doen.

De cultuur

Over de cultuur heb ik nog niet super veel geleerd. Ik weet wel dat er op Tenerife best veel culturen bij elkaar komen omdat het natuurlijk een heel toeristisch eiland is. Zo zijn we ook de eerste avond bij Little India gaan eten maar zo had je voor elk land wel een plekje om naar toe te gaan. Je had ook bij een dorpje naast Costa Adeje waar wij zaten dat Las Americas heten een bar die naar Amsterdam vernoemd was, dit was een bar voor Nederlanders al zijn we er niet naar binnen geweest. Vooral aan alle huisjes en zwembaden was het duidelijk te zien dat het Spanje was dit voegde wel wat toe aan de plek en maakte het heel mooi. De natuur in Tenerife is ook heel anders dan in Nederland, door de hoge temperaturen staan er hele andere flora & fauna dan in Nederland. Er staan heel veel cactussen en exotisch palmbomen.

Terug naar Nederland

Het was heel raar om naar deze korte periode weer terug te moeten gaan naar Nederland. Ik was nog helemaal niet klaar met het verkennen van het eiland. Ik was eerst van plan om gewoon in Tenerife te blijven maar vanaf het moment dat de quarantaine begon in Tenerife begreep ik pas de urgentie om toch maar naar huis te gaan. Nu ik thuis ben heb ik toch ook wel het gevoel dat ik het goede besluit heb genomen. De vlucht die we naar huis hebben geboekt was erg prijzig omdat er niet meer zo veel vluchten beschikbaar waren. We hebben maar liefst 700 euro moeten betalen per ticket. Het was wel heel fijn dat we businessclass konden zitten en dit maakten de vlucht ook wel een stuk meer aangenaam. Onze koffers en spullen kwamen steeds als eerste aan en mochten ook als eerste boarden. We moesten ook nog 2 koffers van de baas meenemen omdat hij dus niet meer terug kon keren naar zijn eigen appartement, dit was niet heel fijn maar het moest maar eventjes.

Wat heb ik geleerd?

Ik verschillende dingen geleerd op mijn reis naar Tenerife. Ik heb wat meer zelfstandigheid gekregen. Thuis wordt er nog redelijk vaak gekookt maar nu hebben we toch weel een heel stuk meer zelf moeten doen. Het was wel een fijn gevoel eigenlijk op gewoon even helemaal op jezelf te staan. We hebben binnen het bedrijf verschillende dingen geleerd die ik van tevoren nog niet wist. Ook omtrent veiligheidsmaatregelen rondom de ziekte die nu de ronde doet maar ik denk dat iedereen hier wel nieuwe dingen over bijleert.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken