Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
stage Noorwegen 2024

stage Noorwegen 2024

Lotte Bogers op 26/08/2024

Inleiding

Hallo mijn naam is Lotte Bogers, ik ben 18 jaar oud en ik zit in mijn tweede jaar van het CIOS waar ik het profiel buitensport volg. Ik kreeg deze zomer de kans om 8 weken lang naar Noorwegen te gaan om mijn stage af te ronden en deze kans wou ik zeker niet missen.

Vertrek en aankomst

27 juni was het dan eindelijk zover. Ik vloog samen met 3 andere klasgenootjes van vanaf Schiphol, Amsterdam naar Kristiansand. Kristiansand is een klein stadje in het zuiden van Noorwegen. Toen we eenmaal waren geland zijn we met het openbaar vervoer van Kristiansand richting Evje vertrokken. Eindelijk aangekomen in Evje werden we opgehaald door een van de werknemers van TrollAktiv.

Kennismaking met het stagebedrijf

Ik liep dus samen met 3 andere klasgenootjes van mij stage bij het bedrijf TrollAktiv. Dit bedrijf heeft 3 verschillende locaties en wij zaten met zijn alle op de locatie in Evje. Toen we aankwamen bij het bedrijf kregen we even een korte rondleiding over het park zodat we al een beetje wisten hoe alles eruit zag, en vervolgens zijn we met al onze koffers naar ons huisje gebracht.

Verblijf

Er waren verschillende huizen voor instructeurs ongeveer 20 minuutjes fietsen vanaf TrollAktiv. Wij mochten met alle stagiaires samen in een huisje wat wel heel gezellig was. Op het terrein waar ons huisje was waren 2 grote huizen waar in totaal 7 appartementen in zaten. Op het eerste oog leek het een beetje op een oude schuur maar na een tijdje waren we er gelukkig wel aan gewend.

Mijn ervaring

Deze stage was echt een geweldige ervaring om mee te maken ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en veel nieuwe vriendschappen gesloten tijdens dit avontuur. Ik heb niet alleen veel over de buitensport geleerd maar ook veel over mijzelf. Als ik nog een keer de kans zou krijgen zou ik het zeker weer opnieuw doen. tijdens deze reis is mijn Engels ook erg verbeterd. En ik merk dat ik ook een stuk zelfstandiger en zelfverzekerder ben geworden.

De cultuur

Tijdens mijn stage heb helaas niet heel veel meegekregen van de Noorse cultuur wat ik erg jammer vond. Het bedrijf waar ik stage liep was namelijk een heel internationaal team met nauwelijks mensen uit Noorwegen zelf. Tijdens mijn vrije dagen heb ik nog wel geprobeerd om een beetje van de Noorse cultuur mee te krijgen wat wel een beetje is gelukt maar ik vind het jammer dat ik er niet meer van heb kunnen opsteken. Wat ik wel heel veel heb gezien is de prachtige Noorse natuur met grote fjorden en de hoge bergen. We hebben zelfs een avond het noorderlicht kunnen zien.

Terug naar Nederland

Na 8 weken moesten we dan helaas alweer terug naar Nederland. De tijd ging echt heel snel en nadat we van iedereen afscheid hadden genomen was het 18 augustus dan echt tijd om weer terug naar Nederland te vliegen. We waren deze dag op tijd op gestaan om alles in het huisje nog even netjes te maken. Toen zijn onze koffers opgehaald met een busje van Troll en zijn wij met de fiets ook die kant op gefietst. Toen we daar aankwamen nog even de laatste mensen gedag gezegd en toen was het dan echt zover. Jill een van de werkneemster heeft ons afgezet in Evje waar we op de bus moesten stappen. We zijn vervolgens met de bus naar het vliegveld in Kristiansand gereden waar we lekker op tijd waren. Op het vliegveld hebben we nog even lekker wat gegeten en om 18:15 vlogen we vervolgens weer terug naar Schiphol, Amsterdam. Toen we onze koffers weer hadden werden we opgewacht door familie en vrienden wat natuurlijk super leuk was. Vervolgens weer met de Auto lekker terug naar huis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken