Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage luchtvaarttechnicus Malta (Malta Wings)

Stage luchtvaarttechnicus Malta (Malta Wings)

tom van der Loop op 09/01/2024

Vertrek en aankomst

Mijn reis begon samen met Tijn (klasgenoot). Wij vlogen samen op 21 augustus vanaf Eindhoven airport naar Malta international airport. Al vroeg op de dag moesten we daar zijn. We hadden onze koffers ingecheckt en waren klaar om te vliegen. De heenreis ging vlekkeloos en we zijn dan ook zonder vertraging aangekomen in Malta. Daar ging het ook allemaal rap, we hadden zo de koffers en boekten een Uber naar ons huis. Hier stond onze makelaar al klaar met de sleutels. Wij hadden een week vakantie geboekt voor het begin van onze stage, zo hadden wij al veel kunnen zien van het eiland.

Kennismaking met het bedrijf

Onze eerste stage dag was heel rustig. Wij kwamen aan bij security gate 1. Daar moesten we wachten op de manager van het bedrijf, want hij had onze vlieghaven passen om het vliegveld op te mogen. Dit was uiteraard vooraf al geregeld. We werden warm ontvangen en meteen ingelicht wat de dag planning ging worden. Eenmaal op het vliegveld werden we meegenomen naar de hangaar, waar we onze hangaar chef hebben leren kennen. Die heeft ons een rondleiding gegeven van alle vliegtuigen en de hangaar in het algemeen. Hierna heeft hij ons het kantoorgebouw laten zien. Dit was allemaal zeer interessant!

De werkzaamheden

De eerste week liepen we vooral mee met een collega. Echter na een week hadden ze door dat wij goed zelfstandig konden werken. Dus al snel deden we zelf werkzaamheden. We voerden vooral 100 uur checks uit in teamverband. Dit houdt in dat het vliegtuig moet worden nagekeken op verschillende aspecten. Zo moet er van alles nagekeken en vervangen worden aan de motoren, maar ook moet er veel gebeuren aan de romp en constructie van het vliegtuig zelf. Hier was je dan wel een of twee dagen mee bezig. Ook hebben we veel troubleshooting gedaan. Dit houdt in dat er zich een probleem voordoet en dat wij moeten onderzoeken wat het probleem veroorzaakt. Daarna moeten wij dan het probleem verhelpen.Dit vond ik zelf een van de leukere werkzaamheden, want het was altijd een uitdaging!

Verblijf

Ons verblijf was niks op aan te merken. We hadden een appartement op de tweede verdieping. Ons appartement bestond uit een grote woonkamer met keuken, twee badkamers, twee slaapkamers en een zwembad. Dit was in het begin wel heel fijn aangezien het de eerste weken rond de 40 graden was. We hadden alles in huis om het huishouden te doen en te koken. Dat vond ik wel fijn, zo was je niet afhankelijk van wasserettes of restaurants. De ligging van ons appartement was wel iets minder. Wij woonden namelijk in het zuiden van het eiland in een dorp. Hierdoor moesten we altijd redelijk wat reizen voor in grote steden te komen, zoals Valletta (45 minuten met openbaar vervoer).

Mijn ervaringen

Buiten stage heb ik hier ook een fantastische tijd gehad. Al snel heb ik nieuwe Nederlanders leren kennen bij evenementen die werden georganiseerd door Nedmalta. Hier heb ik de hele stageperiode mee opgetrokken. Zo zijn we steden gaan bezoeken, maar ook zeker ieder weekend uitgegaan! Deze mensen zijn in die periode goede vrienden geworden en zal ik zeker nog zien in Nederland.

Cultuur

Malta bevindt zich onder Italiƫ. Het bestaat uit drie eilanden, Malta, Comino en Gozo. Malta heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het warm en droog en in de winter is het regenachtig en winderig. In malta spreken ze Maltees en Engels. Dit omdat het vroeger een kolonie van Engeland was. De mensen zijn heel aardig en behulpzaam, verder houden ze van uitgebreid en lekker eten. Het land staat vol historische gebouwen en bezienswaardigheden.

Terug naar Nederland

Wij hebben de laatste week nog vakantie gepakt. Dit zodat we lekker nog even konden genieten voordat we teruggingen naar het koude Nederland. Ik ben samen met Jurian, wie ik hebleren kennen op Malta, op kerstavond terug gerezen naar Nederland. We kwamen rond 20:00 uur aan op Brussel Airport. Vanuit daar moesten we nog anderhalf uur rijden naar huis. Daar kon ik niet wachten om mijn vriendin en familie weer te zien! Er was niet meer veel over van kerstavond, maar wel genoeg om bij te kunnen praten!

Deze buitenland stage is een hele mooie ervaring geweest. Een die ik niet snel zou vergeten! Dus als je twijfelt, ik zeg zeker doen. Je zal er geen spijt van hebben!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken