Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Landal Mooi-Zutendaal

Stage Landal Mooi-Zutendaal

Martijn Ortmans op 30/05/2022

Aankomst

Ik ben op 31-01-2022 aangekomen op mijn stageplek bij Landal Mooi-zutendaal. En ik ben op 01-02-2022 officieel begonnen met mijn stage. Ik ben ongeveer 45/50 minuten onderweg geweest naar Landal Mooi-Zutendaal.

De Kennismaking met Landal Mooi-Zutendaal

Toen ik zondag 31 Januari aankwam op het park ben ik de receptie binnengelopen. Hier werd ik welkom ontvangen door de receptie die mij doorverwezen naar een van de F&E (Fun en entertainment) medewerkers. Zij vertelde mij dat ik eerst even naar het huisje kon rijden en al van alles kon gaan uitpakken. Zij kwam daarna even zelf naar het huisje om zich goed voor te stellen en de plannen voor maandag even door te nemen. Op deze maandag mocht ik mijn kleren komen halen en mij voorstellen aan de Manager F&E de park beheerder en de receptie medewerkers, de rest van de dag kreeg ik vrij. Ik heb die dag een rondje om het park gelopen om alles een beetje te verkennen.

Mijn werkzaamheden op het park

Ik heb een aardig pakket aan werkzaamheden uit mogen voeren op het park zoals, Knutsel en bak activiteiten (koekjes en brownie’s bakken, vogelhuisjes maken en tassen versieren). Ik heb ook in het pak van Bollo de beer activiteiten mogen doen zoals, Mini-Disco Bollo leest voor en het high five moment dat meestal plaats vond op maandag en vrijdag (dit zijn de vaste vertrek en aankomstdagen op het park. Ik heb ook een lesje boogschieten mogen geven en aardig wat voetbal toernooitjes mogen begeleiden. Toch moet je als F&E medewerker ook schoonmaken. We moesten 3 a 4 keer per week de binnenspeeltuin schoonmaken en na elke activiteit alles opruimen en even stofzuigen. Ook onze sport balie moest soms schoongemaakt worden. Naast al deze activiteiten en werkzaamheden hoorden er natuurlijk nog enkele andere werkzaamheden bij zoals, Fietsverhuur regelen en de reserveringen voor activiteiten in de systemen zetten. Ik heb ook The case ( een escape room in een koffer) zelf mogen spelen en verhuren aan gasten.

Mijn verblijf

Ik heb op het park zelf verbleven in een van hun park huisjes. Ik verbleef wel helemaal alleen in het huisje wat het allemaal maar raar maakte aangezien ik totaal niet gewend ben op mezelf te wonen. Toch heb ik hiervan geleerd dat op jezelf wonen aardig wat voor en nadelen met zich mee brengt zoals, elke dag poetsen zelf de afwas doen kleren wassen en koken. Maar toch heb ik het erg naar mijn zin gehad en beviel het huisje heel erg.

Mijn Ervaring

Ik heb mijn stage als heel leerzaam ervaren. Ik hier zo veel ervaring op mogen doen in het zelf dingen plannen regelen en organiseren. En het leren op jezelf zijn dit geeft je echt een duidelijker beeld over hoe moeilijk het in het begin is om helemaal alleen voor jezelf te moeten zorgen. Hiernaast hielden ze mij in het begin veel bij de hand bij de activiteiten. Daarna lieten ze mij meer zelfstandig problemen en werkzaamheden uitvoeren. Ik kon in de laatste 3 weken bijna alles wel zelfstandig ik heb zelfs 1 keer de kassa mogen tellen zodat ik ook wist hoe dat in zijn werk ging.

Hiernaast vond ik het werken met kinderen ook geweldig. Super leuk om ze al hun ervaringen te horen delen met mij en elkaar.

Cultuur in Belgïe

De cultuur verschillen tussen Nederland en België zijn er vast niet. Alleen de cultuur van gasten verschilde best erg er waren vaak Duitse gasten en ook enkele fransen. Hiernaast heb ik ook nog Oekraïense gasten mogen ontvangen door alles wat er nu speelt tussen Rusland en Oekraïne.

Terug Naar Nederland

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad op stage maar was blij dat ik weer naar huis mocht.

Hiernaast is dit een top stage plek! Hier komt echt bijna alles aan bod mocht je de Animatie inwillen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken