Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Kos Chrissy Schouten

Stage Kos Chrissy Schouten

Chrissy Schouten op 08/11/2023

Hallo allemaal

Mijn naam is Chrissy Schouten en ik doe de opleiding Luchtvaartdienstverlening. Tijdens leerjaar 2 hebben wij een lange stage van 1100 uur. Ik heb ervoor gekozen om deze stage te doen op Kos Griekenland. Ik heb hiervoor gekozen, omdat het goed aansluit bij mijn opleiding en het leek mij een ontzettend leuke en mooie ervaring.

Vertrek en aankomst

23 April was de dag eindelijk aangebroken dat ik naar Kos zou gaan vliegen. Om 9 uur s ’ochtends vertrok ik naar Eindhoven Airport. Ik vloog samen met 3 andere studenten uit Nederland, die ook stage gingen lopen op Kos. Om 10 uur hadden wij met z’n alle afgesproken voor de ingang van het vliegveld. Als eerste hadden we een kleine kennismaking, omdat ik deze studenten nog niet kenden. Nadat we elkaar ontmoet hadden werd het tijd om te koffers in te checken. We liepen naar binnen er brachten gelijk onze koffers weg, nadat wij de koffers hadden ingeleverd gingen wij nog even iets eten en drinken met alle families. Uiteindelijk was de tijd aangebroken om afscheid te nemen van mijn familie. Nadat ik afscheid genomen had werd het tijd om door de security te gaan. Eenmaal door de security keken wij nog een beetje rond en gingen ons klaar maken voor de boarding. Om half 2 vertrok het vliegtuig naar Kos. Na een vlucht van ongeveer 3,5 uur landen wij op KGS airport. Als eerst toen wij aankwamen gingen wij onze koffers ophalen bij de bagageband. Nadat iedereen zijn koffer had werd het tijd om naar de car rental te gaan. Hier kregen wij per groepje een auto aangewezen en nadat dat allemaal gelukt was, was het tijd om naar ons appartement te gaan. Van de luchthaven naar ons appartement was ongeveer 9 minuutjes rijden. Toen wij aankwamen bij het appartementen complex kregen wij allemaal een appartement aangewezen en toen begon iedereen een beetje met het inrichten van het appartement. Na deze eerste dag werd het natuurlijk tijd voor het echte avontuur.

Kennismaking met het bedrijf

De airport waar ik stage gelopen heb heet Kos-Hippocrates. Dit ligt op 30 minuten afstand van Kos stad.

De eerste dagen dat wij op Kos waren, moesten wij eerst een aantal documenten regelen, dit was dus het eerste wat ik deed. Na ongeveer 1 weekje gingen wij pas echt kennis maken met het bedrijf, als eerst moesten wij onze uniformen gaan passen. Dit duurde best lang. Na ongeveer twee uurtjes mochten wij weer naar huis. Die zelfde avond kregen wij het bericht dat wij de dag erna naar de airport mochten komen voor de eerste trainingen. De stage begon met plaats nemen achter de counters wij moesten mee kijken hoe alles in z’n werk ging, en mochten zelfs al meteen gaan inchecken. De airport had 26 counters {balies}. Bij elke vlucht zat je dan ook weer steeds op andere counters. Ook werkten je soms met andere groepjes samen. Elke dag was dus wel anders, je had andere vluchten en andere mensen waar je mee werkte.

We draaiden voornamelijk split diensten, dat houdt in dat wij 3 of 4 uur in de ochtend werkten en de overige uren rond de namiddag/avond. Het verschilde dus per dag wat onze tijden waren.

Het was ook mogelijk dat je soms hele diensten had, dan werkte je 8 uur achter elkaar.

De airport zelf is niet heel groot, De luchthaven heeft geen taxibanen. Er wordt dus via de startbaan getaxied naar het einde, daar gedraaid en vervolgens gestart.

Het verblijf

Ik verbleef in Dinos appartments in Mastichari.. In het appartementen complex had je twee verdiepingen, ik had mijn appartement op de begane grond.

Het fijne aan het verblijf was dat ieder zijn eigen appartement had, je hoefde niets te delen met andere, alleen de wasmachine was gezamenlijk. Je kon dus ook tijd voor je zelf nemen. Het verblijf lag op 9 minuutjes van de airport en ongeveer 20 minuutjes van Kos stad.

Mijn ervaringen

Dit was voor mij de eerste keer dat ik voor langere tijd in het buitenland was, maar ook dat ik voor langere tijd alleen was. Ten eerste is dit mij heel erg goed bevallen!

Ik heb echt een top stage gehad, ik had geen betere stage kunnen hebben. Daarnaast was het werk op de airport ook leuk om te doen en natuurlijk kwam dit ook door mijn collega’s. Wij hadden een heel leuk en gezellig team. De airport was niet zo groot waardoor je goed overzicht had op alles. Ook heb ik mij heel goed ontwikkeld op het gebied van check-in agent. Ik heb heel veel geleerd, hoe je bagage incheckt, hoe je passagiers kunt helpen, als er problemen zijn kijken voor een oplossing en natuurlijk om je werk goed te doen.

Ook heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen en ook om op een nette manier om te gaan met mensen.

Ik heb mezelf heel erg ontwikkeld op deze stage en ben daarin ook gegroeid. Ik ben heel zelfstandig geworden en z’n stage maakt je ook een stuk volwassener.

Ik raad andere studenten zeker aan om in het buitenland stage te gaan lopen als je hier de kans voor krijgt. Het is een fantastische en mooie ervaring en heel goed voor je zelfontwikkeling.

De cultuur

Dit was voor mij de eerste keer in Griekenland. De omgeving is natuurlijk prachtig, hele mooie bergen en veel groen. Natuurlijk kunnen we de stranden en de zee niet vergeten. Ik heb het hele eiland kunnen ontdekken en de mooiste plekken kunnen zien. Er is heel veel te doen op Kos, het eiland staat ook wel bekend als het fiets eiland. Je ziet op Kos heel veel fietsers. Kos is natuurlijk een zomer bestemming dus aan het weer zal het niet liggen. De griekse mensen zijn heel erg aardig en behulpzaam. Heel gastvrij.

Echt een heel mooi eiland.

Terug naar Nederland

Op 26 Oktober was de dag alweer aangebroken om naar huis te gaan. Als eerst heb ik mijn sleutel van het appartement ingeleverd en de auto terug gebracht.

Toen was het alweer tijd om iedereen gedag te zeggen en de koffers weer in te checken, nu ging ik wel met 4 koffers extra naar huis. Nadat ik alles ingecheckt had was het tijd om door de security te gaan en om 18:00 uur vertrok het vliegtuig weer naar Nederland.

Ik ga Kos ontzettend missen want ik heb een fantastische tijd gehad en heel veel mooie en nieuwe ervaringen en herinneringen gemaakt.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken