Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Valencia, Spanje

Stage in Valencia, Spanje

Yordy Marceli op 05/07/2023

Mijn naam is Yordy Marceli en ik doe de opleiding Assistent Manager Internationale Handel niveau 4. Voor mijn eindexamenjaar besloot ik om stage te lopen in het buitenland.

Vertrek en aankomst: Op 30 januari vloog ik voor het eerst naar Valencia vanaf het vliegveld in Eindhoven om 12:25 uur en kwam ik aan om 14:45 uur. De reis verliep goed en zonder problemen. Vanaf het vliegveld nam ik een taxi naar het adres waar ik de sleutels van mijn kamer moest ophalen. Daarna ging ik naar mijn kamer om mijn koffers achter te laten en meteen boodschappen te doen. 's Avonds ging ik de stad verkennen.

Het bedrijf: Miquel Suay is een modebedrijf dat trouwkleding maakt. Ze staan bekend om hun mooie ontwerpen en vakmanschap. Het creatieve team van Miquel Suay werkt met goede materialen om trouwjurken te maken die perfect passen en de persoonlijkheid van de bruid laten zien. Ze hebben ook bruidsaccessoires. Miquel Suay wil bruiden een onvergetelijke ervaring geven bij het kiezen van hun trouwkleding. Ze zijn innovatief en maken goede trouwkleding die over de hele wereld wordt verkocht.

Mijn werkzaamheden: Op mijn eerste stagedag ontmoette ik veel nieuwe collega's. Gelukkig waren er ook andere stagiaires uit Nederland en Spanje. Ik had verschillende taken, zoals administratief werk doen, contact leggen met mogelijke partners, vergaderingen plannen, concurrentie analyses, Businessplannen maken en meer.

Verblijf: Ik huurde een kamer op 10 minuten lopen van de stad, 4 minuten van de sportschool en 5 minuten van mijn stageplek. De metro was 2 minuten lopen. Het was een goede plek om te wonen. Ik had 4 andere huisgenoten die ook heel aardig waren.

Mijn ervaring: Er waren veel leuke evenementen en beurzen. Er was een openingsfeest waar veel ondernemers uit Valencia waren. Als stagiair mocht ik er ook naartoe en heb ik veel mensen ontmoet en leren netwerken. We hadden ook een bijeenkomst in Amsterdam met grote leveranciers en oplossingen voor kleding

bedrijven. Daar heb ik veel ook veel geleerd. Ik mocht ook meedoen aan twee beurzen over Artificial Intelligence wat ook interessant en leerzaam was. Ik heb snel veel vrienden gemaakt, we zijn samen uitgegaan, naar het strand, uit eten geweest en zelfs voor 3 dagen naar Alicante gegaan met nieuwe vrienden. Er waren ook goedkope trips georganiseerd door Erasmus zelfs om leuke plekken in de omgeving van Valencia te bezoeken.

De cultuur: De Spaanse cultuur was leuker dan verwacht. De mensen zijn aardig en willen altijd helpen. Omdat ik al Spaans spreek, klikte het eigenlijk meteen al. Er waren altijd leuke evenementen georganiseerd, dus ik verveelde me nooit in Valencia. Het eten is lekker en er zijn veel leuke restaurantjes om uit te kiezen.

Terug naar huis: Op 23 juni vloog ik weer terug naar huis. Het was jammer dat mijn tijd in Spanje voorbij was. Ik heb de beste tijd gehad, zoveel avonturen meegemaakt en veel geleerd over de zakenwereld. Het was een leerzame periode.

Valencia, hasta pronto!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken