Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Valencia, Spanje

Stage in Valencia, Spanje

Hannah Silvertant op 09/02/2023

Buitenlandse stage Valencia, Spanje

Hola buenos dias mijn naam is Hannah Silvertant en ik heb dit schooljaar ervoor gekozen om buitenlandse stage in Valencia te doen. Hier ga ik wat meer erover vertellen.

Vertrek en aankomst

Ik vertrok op 27 augustus om 11:50 vanaf vliegveld Brussel Charleroi en kwam om 14:00 aan in Valencia, Spanje. Dit was gelukkig niet mijn eerste keer dat ik alleen moest vliegen en alles verliep heel soepel. Ik moest alleen wel geld bijbetalen voor mijn koffer, omdat ik hem niet gewogen had voordat ik weg ging en hij dus te zwaar was. Toen ik aankwam in Valencia kon ik de weg snel vinden. Het is gelukkig maar een klein vliegveld. Ik heb een taxi gepakt naar mijn hostel. Het was wel moeilijk communiceren omdat daar niet veel mensen Engels kunnen spreken, maar ik ben toch goed aangekomen. Ik verbleef de eerste 5 dagen in een hostel (The youth hostel), dat ook vlakbij mijn toekomstige kamer lag. Ik moest daar noodgedwongen de eerste 5 dagen overnachten, omdat ik pas vanaf 1 september in mijn gehuurde kamer kon.

Toen ik bij het hostel aankwam, heb ik me gemeld bij de receptie en heb ik de sleutel voor een kamer gekregen. In de gedeelde kamer stonden 3 stapelbedden. Om de dag ging er wel iemand weg en kwam er weer een nieuwe logé bij. De kamer lag op de bovenste verdieping van een hoog gebouw. Dat was best vervelend, omdat ik de eerste dag met mijn zware koffer twee paar trappen moest beklimmen. Op de 5de verdieping is namelijk geen lift is.

Het bedrijf

Het bedrijf waar ik stage heb gelopen heet Premea. Het is een architectenbureau. Het bedrijf ligt een stukje buiten de stad, maar niet heel ver. Het is maar 10 minuten fietsen of 5 minuten met de bus. De introductie met het bedrijf was op 1 september. Daar heb ik met mijn stagebegeleider gepraat over wat ik de komende zes maanden zou gaan doen. Mijn officiële eerste werkdag was op 5 september.

Mijn Studentenhuis

Het studentenhuis was relatief netjes. Alleen de keuken was soms wel wat vies. Medebewoners lieten hun vieze vaat vaker staan. De kamer was prima, maar had helaas geen airco. Dat was een beetje jammer, want het was heel erg warm toen ik aankwam. Gelukkig kreeg ik een ventilator van een van mijn huisgenoten, want hij had er twee. De huur van de kamer was schappelijk en ik had leuke huisgenoten. Ik had gelukkig een kamer voor mezelf. Het studentenhuis heeft twee badkamers, een keuken en een gezamenlijke woonkamer en ligt vlakbij Plaça de la Reina en Plaça de l’Ajuntament, dus midden in het oude centrum. Dat was heel fijn, want ik kon zo zonder veel moeite overal heen.

Mijn ervaring

Ik heb een hele leuke tijd gehad, maar heb in het begin helaas wel een beetje last gehad van heimwee omdat ik helemaal niemand kende en echt alleen was. Ik heb gelukkig heel snel vrienden gemaakt en met mijn huisgenoten klikte het ook heel goed. In mijn eerste week in Valencia heb ik de toerist uitgehangen en ben ik gaan site-seeing. Ook ben ik meteen naar het strand gegaan, en naar de beroemde gebouwen van Santiago Calatrava. In mijn eerste vrije weekend ben ik naar Madrid gegaan om vrienden van mij op te zoeken. Ik ben er heen gegaan met Blabla car. Dat is een website waar je met mensen betrouwbaar mee kunt liften. In Madrid kon ik bij een vriend van mij logeren. Ik ben daar met mijn vrienden naar een openlucht techno feest geweest, wat super leuk was. De dag erna moest ik weer terug naar Valencia. Dat was enerzijds jammer, maar ook wel fijn omdat mijn leven daar nu echt ging beginnen.

Ik heb in Valencia mijn twee beste vrienden ontmoet. Zij zijn het beste wat me hier is overkomen. Ze komen allebei uit Nederland en blijken niet erg heel ver bij mij vandaan te wonen dus daar ben ik heel blij mee. De werkervaring die ik heb opgedaan was goed. De taal bleek in het begin wel een struikelpunt, maar ik heb nu wel een beetje Spaans geleerd. Ik kan het redelijk verstaan, maar moet het spreken wat meer durven. Op mijn stage waren ze heel blij met me. Zeker als ik Spaans probeerde te spreken. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Stage lopen in een ander land en ervaring opdoen in een andere taal en cultuur is goed geweest voor mijn zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Ook het op mijzelf wonen en mijn eigen leven leiden met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen, is me erg goed bevallen.

Weer terug naar huis

Helaas kwam er ook een einde aan. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd in de tijd dat ik in Valencia heb gewoond. Ik vind het zeker jammer dat ik terug naar huis moest, maar ik ben ook blij om mijn vrienden en familie weer te zien. Ik wil zeer zeker nog een keer terug naar Valencia. De stage periode was voor mij misschien een beetje te lang, maar heb er wel van genoten.

De nieuwe vrienden die ik in Spanje heb gemaakt, ben ik gaan beschouwen als familie. Gelukkig zijn er een paar, die in Nederland wonen. De rest ga ik heel erg missen en misschien dat we ooit wel een reünie houden om elkaar weer eens te zien. De terugweg naar huis hoefde ik niet alleen af te leggen want mijn vader heeft me een paar dagen ervoor in Valencia opgezocht. We hebben samen nog allerlei leuke plekken bezocht en zijn lekker gaan uit eten. We zijn op de 28ste samen terug naar Brussel Charleroi gevlogen. Iets voor half vier ’s middags was ik weer terug in de kou.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken