Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Valencia

Stage in Valencia

Koen Ermers op 24/07/2024

Verslag Stage bij Sea Saffron in Valencia

IK ben Koen Ermers, 18 jaar oud en heb voor 4 maanden stage gelopen in Valencia. IK volg de opleiding medewerker evenementenorganisatie. Hieronder deel ik mijn ervaringen.

Vertrek en Aankomst

Mijn avontuur begon met mijn vertrek naar Valencia voor een stage bij Sea Saffron, een bedrijf gevestigd in het oude centrum van deze prachtige stad. Bij aankomst werd ik meteen ondergedompeld in de lokale cultuur, omdat mijn aankomst samenviel met het begin van 'Las Fallas', een feest van twee weken dat overal in de stad werd gevierd. Dit gaf me een warm welkom en een voorproefje van de levendige Spaanse cultuur.

Kennismaking met het Bedrijf

De kennismaking met Sea Saffron was bijzonder aangenaam. Het is een jong bedrijf met een enthousiaste eigenaar die zijn passie voor het werk deelde met alle medewerkers. Dit enthousiasme werkte aanstekelijk en zorgde voor een inspirerende werkomgeving. Bovendien had ik veel collega’s van mijn leeftijd uit verschillende delen van de wereld, wat zorgde voor een dynamische en gezellige sfeer. De informele en vriendelijke werkomgeving maakte het gemakkelijk om me snel thuis te voelen.

De Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij Sea Saffron waren gevarieerd en boden veel leermogelijkheden. Ik hield me bezig met het organiseren van evenementen voor een Amerikaanse universiteit, wat een goede ervaring was in event management. Daarnaast hielp ik bij het maken van Spaanse tapas, wat niet alleen mijn culinaire vaardigheden verbeterde, maar me ook een diepere waardering gaf voor de Spaanse keuken. Deze mix van taken zorgde ervoor dat geen enkele dag hetzelfde was en ik veel verschillende aspecten van het bedrijf leerde kennen.

Verblijf

Tijdens mijn stage verbleef ik in een appartement in de buurt van het oude centrum van Valencia. Ik had een kamer gehuurd via een website en deelde het appartement met een vriend en een Spaanse man. Het appartement was niet heel groot, maar wel goed uitgerust en comfortabel. De locatie was ideaal; slechts vijf minuten fietsen naar mijn werk. Dit maakte mijn dagelijkse routine gemakkelijk en aangenaam. De gezamenlijke woonervaring met mijn vriend en een lokale bewoner verrijkte mijn verblijf verder, doordat ik zowel een vertrouwde als een nieuwe cultuur om me heen had.

Mijn Ervaringen

De stage bij Sea Saffron was een tijd vol nieuwe ervaringen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Professioneel gezien heb ik veel geleerd over het organiseren van evenementen en het werken in een internationale omgeving. Persoonlijk heb ik genoten van het uitgaansleven in Valencia en heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast maakte ik enkele trips naar Ibiza om oude werkcollega’s te bezoeken, wat een leuke afwisseling was en me de kans gaf om meer van Spanje te zien.

De Cultuur

De Spaanse cultuur was voor mij niet geheel nieuw, maar het verblijf in Valencia heeft mijn begrip en waardering ervan verder verdiept. De ontspannen levensstijl en het leven met de dag, zonder te veel vooruit te plannen, pasten goed bij mij. Hoewel het soms wennen was aan het feit dat afspraken niet altijd strikt nageleefd werden, vond ik dit uiteindelijk een verfrissende manier van leven. Het feit dat veel Spanjaarden weinig Engels spreken, dwong me om mijn Spaans te verbeteren, wat een waardevolle vaardigheid is gebleken.

Terug naar Nederland

Terug in Nederland was het een grote aanpassing om weer bij mijn familie te wonen. Ik was gewend geraakt aan mijn eigen appartement en de zelfstandigheid die daarmee gepaard ging. Het was echter ook fijn om weer verzorgd te worden en niet elke dag zelf te hoeven koken. Wat het weer betreft, heb ik gemerkt dat ik nu sneller een dikke trui aantrek als de temperatuur onder de 25 graden zakt, wat wel aangeeft hoe snel ik gewend was geraakt aan het warme Spaanse klimaat.

Conclusie

Mijn stage bij Sea Saffron in Valencia was een onvergetelijke ervaring die me zowel professioneel als persoonlijk heeft verrijkt. De vriendelijke ontvangst, de gevarieerde werkzaamheden, het gezellige verblijf en de kennismaking met de Spaanse cultuur hebben allemaal bijgedragen aan een leerzame en plezierige periode. Deze ervaring heeft mijn horizon verbreed en mij nieuwe vaardigheden en herinneringen gegeven die ik de rest van mijn leven zal koesteren.


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken