Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Marbella,

Stage in Marbella,

Alissa Dreessen op 29/01/2024

Hola! Ik ben Alissa en ik heb mijn stage gedaan in Marbella bij Oasis Europe, het bedrijf staat bekend om appartementen die zij verhuren, maar doen ook veel in het vastgoed in Marbella.

Vertrek en aankomst:

Op 5 september ben ik vanuit Eindhoven naar Malaga gevlogen, ik ben weg gebracht door familie en kan me goed herinneren dat ik erg emotioneel was. Toen ik aankwam in Malaga stond er een taxi op mij te wachten die ik voorheen geboekt had.

Het was 45 minuten rijden vanuit Malaga naar Marbella. Toen ik aankwam bij het studenten appartement merkte ik dat ik erg zenuwachtig was. Ik ontmoeten toen ook voor de eerste keer mijn huisgenoten waar ik ook mee ging werken.


Kennismaking stage bedrijf:


Op 11 september begon mijn stage, ik begon om 10:00 tot 18:00 Ik werkte veel samen met mijn huisgenoot die ook stagiaire was. Ik kreeg geleerd hoe het systeem werkte en we gingen onderweg met de auto naar property's die een check in hadden.

Het bedrijf is Nederlands dus er werkte veel Nederlanders wat een fijn gevoel gaf.

Werkzaamheden:

Mijn werkzaamheden waren dat we elke dag een To-do list moesten doen en dan afwerken, De grootste taak was voornamelijk reageren op gasten die een bericht stuurde via airbnb of via de website deze berichten kwamen altijd binnen op een platform.

Verder gingen we naar property's om die te checken voordat de gasten kwamen inchecken, En bij grote villa's deden we personal check-in.

Mijn diensten waren vaak van 10:00 tot 18:00 of van 13:00 tot 22:00. Als je de avond dienst had mocht je om 18:00 naar huis en kon je de communicatie vanuit thuis doen.


Verblijf:

Ik verbleef in een studenten appartement waar ik een kamer kon huren bij mijn stage bedrijf. Ik woonde met 3 andere stagiaires, het lag in Nueva Andalucia en 5 het was minuten met de auto van kantoor. We kregen ook een auto van het bedrijf die we nodig hadden op werk dagen maar daardoor ook vrijheid kregen als we in de avond vrij waren.

Mijn ervaring:

Ik heb echt een geweldige ervaring gehad, heb zoveel geleerd om alleen naar het buitenland te gaan en daardoor ook allemaal nieuwe mensen leren kennen. Ik zou het iedereen aanraden om te gaan want je komt als een ander persoon terug.

Heb heel veel geleerd en hierdoor is mijn Engels heel goed geworden en heb ik ook Spaans geleerd.


De cultuur:

De cultuur in Spanje is alles mañana,mañana en als het niet morgen is doen ze het een ander keer als het hun uit komt dit is een groot verschil met Nederland. De mensen in Spanje zijn heel gastvrij en helpen je graag. Als ze ergens werken dan is dit voor hun een speciale plek en zullen ze de mensen behandelen als familie. Ze genieten van elke dag en dat is iets wat heel bijzonder is om mee te maken.


Terug naar Nederland:

Op 26 januari ben ik terug gekomen naar Nederland, Ik had het er moeilijk mee om afscheid te nemen van mijn huisgenoten en van mijn collega's maar ik zie mijn collega's snel weer want ik ga terug in de zomer. Ik vloog om 19:30 vanuit Malaga naar Eindhoven. Ik werd opgehaald door familie en was fijn om ze na 5 maanden weer te zien.

Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ben zo dankbaar voor deze ervaring. Dit is zeker iets wat ik nooit meer ga vergeten.






Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken