Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Marbella

Stage in Marbella

Safa Zammali op 03/02/2023

Hallo, mijn naam is Safa Zammali en ik heb 6 maanden stage gelopen in Marbella. Ik volg de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality en ik zit in mijn 3e leerjaar. Ik heb samen met Noa Nicolai (een vriendin van mij) in hetzelfde bedrijf stage gaan lopen. We vonden het beide heel fijn dat we deze ervaring mochten delen. Wij liepen stage in het bedrijf Oasis Europe B.V. Het is een Villa/ appartementen verhuurbedrijf. Ik ga hier wat meer over mijn ervaring vertellen.

Vertrek en aankomst

Op 2 augustus 2022 vertrokken Noa en ik naar Marbella. We vlogen vanaf Keulen naar Malaga AirPort. Ik werd door mijn ouders afgezet, toen konden we afscheid nemen. Om 13:10 vertrok onze vlucht het was 3 uurtjes vliegen. Het was heel druk op de luchthaven en we moesten er ruim van tevoren zijn. Door de drukte hadden we vertraging. In het vliegtuig had ik geslapen en toen we bijna aankwamen ging ik mijn make-up doen. Om 16:50 waren we geland in Málaga. Het was even zoeken waar onze bagage lag, maar uiteindelijk hadden we het gevonden.

Mijn broer was al op vakantie in Málaga en hij wilde ons naar ons appartement brengen, wat heel fijn was. Normaal ben je binnen 40/45 minuten in Marbella maar we kwamen in het hoogseizoen aan waardoor er veel files waren, vooral in de omgeving van Puerto Banus.

Toen we aankwamen werden we buiten het appartement ontvangen door onze stagebegeleidster Yvette en 2 mede stagiaires Lara en Sarah. Het appartement was heel modern, de buurt zag er leuk uit en de locatie was perfect. In het appartement kunnen 4 stagiaires verblijven. Hierin verblijven alleen stagiaires van het bedrijf zelf. We kregen een kleine tour door het appartementencomplex.

Het appartementencomplex had een rooftop zwembad waar we in de zomertijden konden afkoelen. Verder liet onze stagebegeleidster ons alleen met de meiden en gingen we meteen boodschappen doen. Na het boodschappen doen zijn we naar een restaurantje bij ons om de hoek gegaan.

Het bedrijf

Het bedrijf heet Oasis Europe B.V. en ligt in Nueva Andalucía, Marbella. Oasis Europe is een Nederlands managementbedrijf gevestigd in Nederland en Marbella, Spanje. Zij bieden online en offlinediensten aan zowel eigenaren als gasten. Ze hebben klanten van over de hele wereld en werken met verschillende lokale teams. Het bedrijf richt zich op de vakantieverhuursector door verhuurbeheer aan te bieden.

Oasis Europe verhuurt villa’s en appartementen van andere eigenaren. De eigenaren kunnen ervoor kiezen om hun property zelf in te richten of het door Oasis Europe laten doen. Het bedrijf zorgt ervoor dat het altijd schoon is en dat alle accommodaties de juiste en werkende faciliteiten hebben.

De eerste dag hadden we kennis gemaakt met het bedrijf. Het kantoor was heel mooi, modern en strak. Ik vond de stijl van het kantoor echt prachtig. Verder kregen we uitleg over hoe de systemen werken die ze in het bedrijf gebruiken.

Het verblijf

Het verblijf was echt top. Dit appartementencomplex was ook heel modern en heel schoon. Het appartement waar wij in verbleven had een woonkamer, keuken, balkon (met een mooi uitzicht), 2 badkamers, 3 kamers waarvan 2 eenpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer. Noa en ik hadden de eerste maand de tweepersoonskamer. In onze kamer zat er een kast tussen onze bedden waardoor we toch ons eigen plekje hadden, het was een ruime kamer. Naderhand toen een van de meiden weer terug naar Nederland ging, hadden Noa en ik onze eigen kamer. Zoals ik al eerder had vermeld had het appartementencomplex een zwembad op het dak. Dit was zeer gunstig in de zomer. Verder hadden we ook een Fiat 500 van het bedrijf die we konden lenen. Het was voornamelijk voor stage, dus wanneer we moesten werken. Maar we mochten het ook voor vrijetijdsbestedingen gebruiken. Het appartementencomplex had een garage waar we de auto konden parkeren.

De locatie van het appartement was ook echt top. We hadden leuke restaurantjes bij ons in de straat en verder had je ook kleine supermarkten. Het was maar 5 minuutjes rijden naar een grote supermarkt om daar goed boodschappen te doen. Verder was het ook maar 5/10 minuutjes rijden naar het strand en Puerto Banus en 15 minuten rijden naar Marbella Old town.

Mijn ervaring

Ik heb een hele leuke tijd gehad en ik had het daar echt naar mijn zin. Ik voelde me heel snel thuis wat superfijn was. Ik raad dit iedereen aan! Het was sowieso fijn dat ik deze ervaring samen met Noa kon delen. We hadden een superleuke groep met meiden van andere scholen. We gingen vaak uiteten, shoppen en andere steden bezoeken zoals Málaga, Sevilla, Ronda, Torremolinos, Mijas, Fuengirola, Tarifa en nog een paar steden. Als we vrij hadden of bezoek hadden voelde het echt als vakantie. Twee vriendinnen van mij waren op bezoek gekomen. In de herfstvakantie ook mijn ouders en mijn broers. We zijn toen naar Tangier in Marokko Gegaan. Dit was superleuk omdat het de eerste keer was dat ik naar Marokko ging.

Het werken ging al heel snel goed. Op het begin was het natuurlijk wennen om de systemen onder de knie te krijgen. Ook het communiceren met gasten en onderling in het bedrijf was een uitdaging.

Het is een Nederlands bedrijf dus we konden in het Nederlands communiceren, maar we hadden ook 2 collega’s die Spaans waren. Zij waren van de technische dienst, met hun spraken we Engels. Ook communiceerde we in het Engels met het extern schoonmaakbedrijf maar voornamelijk in het Spaans want hun Engels was niet zo goed. Tijdens mijn stage heb ik goed leren plannen. Onze stagebegeleidster liet ons op het einde van onze werkdag een planning maken voor het werk voor de volgende dag. Hierdoor kon ik me aan mijn planning houden en alles netjes afvinken. Ook ben ik wat zelfstandiger geworden. Verder ben ik nog beter geworden in skills die ik al onder de knie had. Onze werkzaamheden waren het communiceren met gasten, tasks aanmaken voor mezelf en collega's, check-in in de accommodaties, personal check-in in villa's hierbij geef je de gasten een tour door de accommodatie en informeer je ze over de faciliteiten. Verder deden we ook inventory checks en check-out checks samen met de technische dienst.

Terug naar huis

Helaas kwam er ook een einde aan deze mooie tijd. Ik heb veel geleerd en genoten. Ik heb het echt naar mijn zin gehad. Maar het was ook fijn om na een lange tijd weer mijn familie en vriendinnen te zien.

Op woensdag 21 december vlogen we weer terug naar Nederland. We hadden op kantoor afscheid genomen en een collega van ons had ons afgezet op de luchthaven. Noa en ik hadden beide hele zware koffers, maar gelukkig was er geen rij dus konden we ze meteen droppen. Om 19:35 vertrok het vliegtuig en viel weer inslaap. Om 22:40waren we geland, hadden onze koffers gepakt en daarna van elkaar afscheid genomen.

Ik was blij om weer thuis te zijn maar de eerste paar dagen miste ik Marbella wel, vooral het weer...

Ik vond dit echt een top stage en de stad Marbella is me heel goed bevallen. Ik ben heel blij dat ik hiervoor gekozen heb.

Groetjes,

Safa

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken