Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Malta bij Perfect Weddings

Stage in Malta bij Perfect Weddings

Noha Hafez op 30/01/2024

Introductie

Voor mijn tweedejaars als Event Producer moest ik een 5-maanden stage lopen. Ik heb hiervoor besloten om deze in het buitenland te voltooien, bij het bedrijf Perfect Weddings. Dit bedrijf heb ik gevonden via stagemarkt.nl.

Vertrek en aankomst

Ik vertrok samen met mijn klasgenootje Zoë richting Malta op 24 augustus 2023. Het was moeilijk om gedag te zeggen tegen mijn vriendje omdat ik wist dat ik hem voor een lange tijd niet meer ging zien. Gelukkig kwam hij bij mij op bezoek in Malta en heb ik hem het mooie eiland kunnen laten zien. Ik vertrok zonder iemand op het eiland te kennen en vloog 5 maanden later terug met afscheid nemen van mijn vrienden die ik op het eiland heb leren kennen. Beide vluchten verliepen soepel, dus hier had ik gelukkig geen last van.

Kennismaking met het bedrijf

De eerste dag was spannend, Zoë en ik hadden het eiland vier dagen van tevoren leren kennen dus hadden al een idee over het eiland. We reisde met de bus, voor 4 euro heen en terug, dit ging stroef aangezien de bussen rijden wanneer ze er zin in hebben en niet wanneer het gepland staat op de reisplanner. Vroeg bij de halte staan dus. Eenmaal aangekomen bij het bedrijf werden wij verwelkomd door de andere Nederlandse stagiaire die stageliep bij Perfect Weddings. Zij was al een aantal weken aan het werk, dus wist zij gelukkig al hoe het bedrijf in elkaar zat.

Onze bazen gaven ons niet een heel warm welkom, ze waren 10-20 minuten te laat en eenmaal op kantoor kwamen ze niet persoonlijk een hand geven en wij werden ingewerkt door de andere stagiaire. Hierdoor kregen wij in eerste instanties een slecht gevoel bij het bedrijf maar na een week werk kregen ik door hoe ze ten werk gingen en kon ik me gauw aanpassen aan hun werkcultuur.

De werkzaamheden

Voor de vijf maanden heb ik uitgeholpen bij de bruiloften, door middel van de decoratie te verzorgen, de gasten te begeleiden, de bruid helpen met haar jurk en vooral genieten van de mooie momenten door foto's te nemen voor het bedrijf. Buiten de bruiloften om heb ik in het kantoor gezeten; e-mailen met leveranciers, hotels, bloemisten, schrijven van bonnetjes als er een betaling was ontvangen van cliënten, maar vaak ben ik er ook op uit gestuurd om eten en koffie te halen van de supermarktjes. Het fijnst vond ik dat ik mijzelf op Excel-level kon verbreden, dit is niet iets wat veel gedaan wordt op het MBO.

Verblijf

Het eerste verblijf dat ik gevonden had was via Airbnb. Dit was een slechte omstandigheid omdat ik de huisbaas voor de vijf maanden had betaald, maar hij bleek een slechte huisbaas te zijn en de woningomstandigheden waren niet fijn. Hierdoor waren Zoë en ik genoodzaakt om een week bij onze bazin te wonen die een extra kamer had. Hierna hadden Zoë en ik een kamer gevonden binnen haar budget en verbleven zonder problemen daar de rest van de stageperiode. De woonplek lag lekker dicht bij het uitgaansgebied en de zee, maar ver van de stageplek. Het was zeker een ruim uur reizen naar het stagebedrijf met de bus, mocht deze niet op tijd om komen dagen waren we genoodzaakt om een Uber of Bolt te nemen voor 4 euro per persoon, dit was een 20-minuten reis.

Mijn ervaringen

Ik had veel plezier bij de stage, ik ben op persoonlijk en professioneel level gegroeid en heb genoten van het eiland. Ik vond de mensen niet altijd even aardig tegen toeristen en buitenlanders, maar hier had ik niet te veel last van. Veel locals waren wel aardig en konden met enthousiasme vertellen over het eiland. Er was een groepsapp voor alle Nederlandse studenten genaamd NEDMALTA. Hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen om mee uit te gaan of om gezellig een drankje mee te doen. Omdat ik Arabisch ben opgegroeid kon ik het Maltees vaak verstaan, dit was fijn omdat het voelde alsof ik deel was van de Maltese community.


De cultuur

Malta heeft een rijke cultuur omdat het eiland door de Arabische wereld en door Engeland een grote invloed heeft gehad. Ze rijden aan de linkerkant van de weg, hebben mooie westerse en Arabische architectuur en vers local eten is op elke straathoek te vinden. Het eiland heeft veel senioren die elke zomerse dag te vinden zijn op het pleintje bij de kerk, dit is in elk dorp het geval. Als de locals je vaker zien in hun restaurantje of koffiezaak zullen ze je vaker met liefde ontvangen en als familie zien. Het uitgaansleven is altijd druk bij Paceville en er zijn het hele jaar rond enorm veel toeristen.

Terug naar Nederland

Ik vertrok op 28 januari 2024 weer terug naar Nederland. Ik vond het jammer om terug te gaan omdat ik het mooie blauwe water ging missen, maar ik verheugde mij er enorm op om weer terug te gaan naar mijn normale leven in Nederland. Ik had heel veel heimwee opgelopen en dit was me op sommige dagen iets te veel. Ik had afscheid genomen van alle vrienden die ik heb gemaakt op het eiland en mijn mentor uit Nederland kwam de laatste werkdag om een eindgesprek te houden met mijn stagebegeleider. Ik ben enorm tevreden en trots op mijzelf dat ik deze ervaring heb mogen maken. Ik zal deze ervaring voor altijd bij me dragen.

Bonġu,

Noha Hafez, (links-boven in de afbeelding)

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken