Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Fuerteventura

Stage in Fuerteventura

estella verleg op 17/11/2023

Hallo allemaal!,

Mijn naam is Estella Verleg en ik ga jullie mijn ervaring vertellen over mijn stage in Fuerteventura bij Robinson Esquinzo Playa. Ik heb hier 4,5 maand stage gelopen bij entertainment en bij de receptie.

Vertrek en aankomst :

Ik vertrok 29 juni naar Fuerteventura. Mijn familie heeft me afgezet op Schiphol alleen viel het afscheid best zwaar. het was de eerste keer dat ik zonder mijn familie een lange tijd weg ben. Maar na het afscheid heb ik het vliegtuig gepakt en was het 4 uur vliegen. Eenmaal aangekomen heb ik mijn koffers gepakt en ging ik met een busje naar het hotel. Toen ik was aangekomen zat mijn buddy op mij te wachten, we ging samen avondeten en daarna heeft hij mij naar mijn nieuwe kamer gebracht, hier heb ik ook mijn nieuw kamergenootje ontmoet. Toen ging ik lekker slapen en was de eerste dag officieel voorbij.

Het vertrek was op 14 November en ik vertrok met een andere collega richting het vliegveld. Meer dan 20 collega’s zaten ons uit te zwaaien in de vroege ochtend. Ik kreeg ook een aandenken van mijn werkteam, en van mijn vriendinnen kreeg ik een boekje met allerlei herinneringen. Ik vond het best moeilijk om afscheid van iedereen te nemen, omdat je ziet ze iedere dag voor best een lange periode. Eenmaal weer terug in het regenachtige Nederland zat mijn familie me op te wachten met een groot spandoek.

Kennismaking met het verblijf:

Voordat ik op stage ging, heb ik me natuurlijk voorbereid om wat ging komen. Robinson Clubs zijn heel speciaal en er gaan allerlei regels met zich mee. Om te voorkomen dat de nieuwe werknemers zich houden aan de vele regels heeft Robinson een eigen scholing. Dit heeft de ‘’Robin-Go schulung’’. Dit duurt 3 uur en hierin worden alle regels uitgelegd. Zo bereidt je jezelf een beetje voor op het echte werk. In het begin was het vooral wennen want in de Robinson clubs moet je met de gasten eten en natuurlijk een praatje maken. En iedereen praat Duits, dat was in het begin best moeilijk maar na een tijdje wen je er aan.

De werkzaamheden :

Ik heb mijn stage verdeeld in twee afdelingen, Entertainment en Front-office. Bij de afdeling entertainment had ik veel werkzaamheden zoals: een beachvolleybal activiteit leiden, voetbal, golf, en tennis. Dit zijn de hoofdactiviteiten van deze afdeling. Als er niks te doen was ging ik helpen bij het theater het decor opbouwen voor de shows. Robinson Esquinzo Playa heeft in totaal 8 shows. Hieraan moeten alle afdelingen minimaal een show mee doen. Bij entertainment mag je aan 3 shows meedoen. Ik heb ook meegedaan aan 3 shows en vond dit echt super leuk. We kregen ook veel dansles om ons voor te bereiden. Ik heb in het algemeen veel shows gedraaid en vond dit ook het leukste onderdeel van heel mijn stage. Bij de andere afdeling front-office heb ik vooral veel aan de balie gestaan en vragen beantwoord. Ik mocht gasten in checken en uit checken. Dit was de eerste keer en ik vond het echt super leuk! Als je bij een Robinson club werkt betekent het ook dat je na je werk nog andere werkzaamheden moet verrichten. Werkzaamheden zoals kookdienst, bardienst en nog veel meer.

Verblijf :

Voordat ik aankwam had ik mezelf voorbereid op een ‘’niet al te luxe kamer’’ maar het viel gelukkig wel mee. Ik had alles wat ik nodig had. Ik moest ook de eerste 2 maanden met een Duitse vrouw samenwonen, dit vond ik wel moeilijk omdat ik niet echt een band had en me daarom ook niet echt thuis voelde om mijn kamer. Nadat ze was vertrokken kreeg ik een Nederlands vriendinnetje op de kamer en dit klikte super goed. We hebben op onze kamer echt de tijd van ons leven gehad. Dit zorgde er ook voor dat ik me weer thuis voelde op mijn kamer. Voor de rest was er alles wat ik nodig had, een wasserij en een supermarkt in de buurt.

Mijn ervaringen:

Ik heb over het algemeen echt een super leuke tijd gehad en ben super dankbaar voor alles wat ik heb mogen meemaken! Natuurlijk gaat het gepaard met ups en downs maar daar heb ik me doorheen geslagen. In het begin had ik best last van heimwee maar na een tijdje was dat al wat minder. Ik mag van geluk spreken dat ik veel bezoek van mijn familie heb gehad, hierdoor had ik iedere keer een klein lichtpuntje waarvoor ik kon werken.

De Cultuur;

Natuurlijk is de cultuur op Fuerteventura heel anders dan in Nederland. Hierdoor ben ik alles veel meer gaan waarderen wat wij in Nederland hebben. Want je ziet pas wat je hebt als je het opeens niet meer hebt. Maar alles in Fuerteventura is anders dan in Nederland. Bijvoorbeeld : het weer, de snelwegen, de winkels, het eten en nog veel meer. Ook het soort mensen zijn daar natuurlijk heel anders, ze spreken daar Spaans of Duits. Hieraan moest ik best wennen maar na een tijdje went het natuurlijk.

Terug in Nederland :

Ik ben best blij om weer terug in Nederland te zijn, want nu zie ik eigenlijk hoe goed wij het hier hebben. Ik vind het ook weer fijn om groen te zien, want op Fuerteventura heb je eigenlijk alleen strand en steen. Ook ben ik blij met het weer want op het eiland kon het soms 44 graden worden. Ik ben super dankbaar voor deze kans die ik heb gehad en ik zal deze periode echt nooit vergeten. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en herinneringen die ik nooit zal vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken