Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
stage in Duitsland

stage in Duitsland

Kawa Khalaf op 28/09/2023

Buitenlandse stage ervaring in Duitsland

Kawa Khalaf op 24-09-2023

Blog Erasmus

Inleiding

Mijn naam is Kawa Khalaf, 24 jaar oud en ik zit nu in mijn derde jaar Luchtvaartechniek op Vista College te Maastricht-Airport. Ik heb via mijn ervaring de kans gekregen om in het buitenland stage te lopen, dat was voor mij eerste stage in het buitenland.

Vertrek en aankomst

In de ochtend om 10:00 uur op 24 augustus ben ik vertrokken naar Briedeler-Heck met de auto en ik heb onderweg 3 pauzes genomen. Tijdens mijn reis naar mijn woonplaats heb ik de omgeving rondom Briedeler-Heck kunnen zien, het was heel mooi natuur en bergen. Bij het aankomst heb ik gelijk mijn alle spullen uit de auto gehaald en alles weer uitgepakt.

Kennismaking met het bedrijf

De eerste ochtend moest ik me om 08:45 uur melden bij de receptie van Hangar 901 samen met andere stagiairs om rondleiding te krijgen in het bedrijf, en tijdens de rondleiding heb ik kennisgemaakt met alle collega’s en ik heb me even voorgesteld en op de eind van de rondleiding kreeg ik te horen met welke team dat ik sta.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die ik allemaal heb mogen doen bij Hangar 901, zijn vliegtuigen inspectie en panelen los maken en weer vast zitten en de B1 mechanisch assisteren tevens de vloer van het vliegtuig terug plaatsen en wat composite werkzaamheden verrichten. Op het eind van de dienst de werkvloer opruimen en schoon maken.

Verblijf

Mijn verblijf was op de Briedeler-Heck , dat is eigenlijk 5 kilometer verder van het bedrijf waar ik stage liep. Ik had een huis met één slaapkamer en één woonkamer gehuurd, en het huis waar ik huurde had een heel mooi overzicht was gelegen op de berg.

De cultuur

De Duitse cultuur was me niet heel erg goed bevallen want ze zijn serieuze mensen en ze spreken alleen maar Duits tegen mij, maar wat ik wel leuk vond boodschappen was stuk goedkoper in Duitsland en dat je mag onbeperkt rijden in Duitsland.

Mijn ervaring

Dat was mijn aller eerste ervaring met buitenlandstage. En het was goed, ik heb echt genoten en heb ik ook erg van geleerd. En dat heb ik allemaal te danken aan mensen die mijn geholpen hebben tijdens mijn stageperiode. Ik heb veel kansen gekregen om mijn theoretische ervaring in het praktijk te oefenen op het bedrijfsleven. Ik ben flink ontwikkeld dankzij de dingen die ik gedaan heb tijdens mijn stageperiode. Ik heb ook geleerd wat ik in de toekomst nodig heb om meer te groeien.

Terug naar Nederland

Woensdag 13 september kwam ik terug van mijn buitenlandse ervaring naar Nederland. Ik ging eerste een rondje lopen langs mijn huis binnen in het natuur om weer schone lucht in te ademen waar ik altijd aan gewend was.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken