Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Denemarken - Marlon Schmitz

Stage in Denemarken - Marlon Schmitz

Jana Janssen op 09/12/2022

Verslag Denemarken

3 oktober: We zijn naar de school gegaan om de vlag uit te hangen en hebben daar een rondleiding gekregen door de hele school bij alle opleidingen. En hebben meer te weten gekregen over de school waaronder hoeveel locaties{5} er zijn en waar die zijn. Ook zijn we naar de stad gegaan en ook daar hebben we een soort rondleiding gekregen en we zijn naar het strand gegaan. Als laatste hebben we daar op de school een typisch Deens gerecht gemaakt wat heel erg leek op poffertjes maar dan helemaal rond zijn gemaakt met een jam van frambozen.

4 oktober: We zijn op deze dag naar 2 hotels gegaan de eerste heet Kysthotellet Djursland. Ook hier hebben we ook een rondleiding gekregen en hebben ze ons verteld hoe het is om een hotel te onderhouden zoals wat erbij komt kijken of waar je mee te maken kan krijgen en wat wel en niet kan. Ze hebben ook verteld hoe hun het regelen en wat ze precies doen aangezien we weleens 400 gasten tegelijk krijgen voor bijvoorbeeld het eten. Dat doen ze dus door een buffet klaar te zetten en de gasten zelf te laten pakken wat ze willen eten. Toen hadden we een pauze en daarna zijn we meteen weer door gegaan naar het andere hotel wat een stuk groter was en waar dus ook meer mensen in passen. Het is wel zo dat beide hotels een buffet doen serveren.

5 oktober: Op deze dag zijn we naar Agro Food Park gegaan dat zijn rond de 80 bedrijven die samen zijn gaan werken omdat ze wat tegen voedsel verspilling zijn en er dus ook alles aan doen om oplossingen te bedenken waardoor minder eten wordt verspilt. Ze hebben daar ook rond de 1200 werknemers. Daar hebben we een rondleiding door de keuken gekregen en ook een hapje gegeten.

6 oktober: Vandaag zijn we op de school in de keuken gaan koken en hebben we een typisch Deens gerecht gemaakt wat je normaal maakt met kerst en dat gerecht bestaat uit flaeskesteg, rodkal, brunede kartofler, syltede agurker, tyttebaersylt, ris a la mande en kirsebaersauce. Ook ben ik erachter gekomen dat ze er ook een spel bij doen en dat is wie de hele amandel in zijn of haar pap vindt krijgt een cadeau.

7 oktober: We zijn naar een appelgaarde gegaan om appels te plukken en daarna appel cider te maken. Ik ben er ook achter gekomen dat het meer is dat in een boom klimmen en schudden we moesten als eerste met een zeis alle planten en onkruid weg halen en dan een groot zeik eroverheen leggen voor de appels om op te landen. Daarna verzamelde we ze in kratten en kruiwagens en brachten ze naar de plek waar we ze perste en zeefde.

10 oktober: Op deze dag zijn we met Lisbeth Damkjaer Christensen naar haar school gegaan en zijn we daar door een veld gaan lopen om vruchten kruiden en andere groeten te plukken. Daarna zijn we naar de zee gegaan en ook daar hebben we dingen als zeewier en zeekraal meegenomen om daarmee te koken de volgende dag.

11 oktober: We zijn gaan koken op de school met de spullen die we hebben verzameld de dag van tevoren en hebben daarmee een gerecht moeten maken. En in Denemarken noemen ze het Rugbrod wat we in Nederland dus kennen als roggebrood.

12 oktober: Vandaag zijn we naar 3 restaurants gegaan waarvan 1 sterren restaurant de eerste heette havnaer wat een mooi restaurant was met een bar erin. In dat restaurant paste rond de 75 man ik moet wel zeggen dat het heel donker was de grond wat zwart de muren het dak ondanks dat was het toch wel mooi. Ook zeiden ze dat de tafels deels zelf zijn gemaakt. Toen hebben we daar ook 2 gerechten mogen proeven de eerste was kerrie ijs met heilbot filet en een saus van Deense koe melk. De tweede was een spaghetti van octopus en een saus van knolselderij. Het tweede restaurant heette MIB FEAST wat voor mij eigenlijk meer leek op een hotel ruimte aangezien je een hele grote tafel had met daar een buffet op. Ook zijn ze leverancier van een van hun andere restaurants aangezien ze meerdere locaties hebben. En het laatste restaurant was voor mij het leukste aangezien dat een sterrenrestaurant was maar ze deden iets heel unieks wat niet veel sterrenrestaurants doen. En dat is dat ze niet gaan opzoeken om zo veel mogelijk sterren te krijgen. Ze zeiden dat ze er heel blij mee zijn maar dat ze niet zich gaan aanpassen om een tweede ster te krijgen maar dat ze blijven doen wat ze doen omdat dat makkelijker voor ze is. Dat vindt ik persoonlijk een veel leuker idee dan gaan azen op die tweede ster. Hun menu bestond uit vijftien verschillende gerechten. Natuurlijk veranderen de gerechten wel om een bepaalde tijd. De medewerkers daar zeiden dat ze veranderen als ze er verveeld aan raken of na ongeveer 2 tot 3 maanden.

13 oktober: Vandaag zijn we weer gaan koken op de school en hebben we smorrebrod gemaakt we hadden verschillende soorten waarvan een met gefrituurde vis was een met rosbief en nog 2 soorten.

14 oktober: De laatste dag hebben we een typisch Nederlands buffet gemaakt dat bestond uit meerdere dingen zoals zuurvlees, frietjes, vlaai, huzaren salade en nog meer en toen was het tijd om afscheid te nemen.

Conclusie

Ik moet zeggen bij het begin keek ik er heel erg tegen op en had ik mijn twijfels erover. Maar het bleek uiteindelijk verassend leuk te zijn en ik zou toch graag terug willen ik heb super leuke mensen ontmoet zowel Deens als

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken