Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage in Brussel Bij Passagier Reduce Mobility

Stage in Brussel Bij Passagier Reduce Mobility

Akbar Herpriansyah op 20/02/2024

Mijn stage bij Hendriks in Zaventem-Luchthaven.

Aankomst in Brussel

Ik begon mijn avontuur met een opwindende autorit van Nederland naar Belgie. Ik verhuisde voor een week naar De Haren in Brussel. De reis duurde niet te lang voor mij. Ik hoefde slechts bijna twee uur met de auto te rijden van huis naar mijn nieuwe kamer. De eigenaar was aanwezig en ik kreeg mijn kamersleutel van hem. de eigenaar spreekt alleen Frans en geen Engels of Nederlands, dus het is een beetje moeilijk om elkaar te begrijpen. Maar alles verloopt soepel dankzij Google Translate.

Kennis maken met Hendriks

Eerste dagen door te brengen. Het was verplicht om om 8 uur 's ochtends aanwezig te zijn bij de theorieles. Op de derde dag begon ik op de luchthaven in Zaventem, waar ik samen met een andere stagiair en medewerkers werd opgevangen voor een rondleiding en introductie. De introductie met mijn collega's en mentoren zorgde voor een direct gevoel van samenwerking en gedeelde passie voor het waarborgen van een soepele reiservaring voor passagiers met verminderde mobiliteit.

Mijn werkzaamheden

Mijn taken omvatten het coördineren van verzoeken om assistentie, het begeleiden van passagiers met beperkte mobiliteit door de luchthaven en het ondersteunen van het PRM-team. Daarnaast was ik betrokken bij het helpen van passagiers bij het in- en uitstappen van vliegtuigen, waarbij snel denken en empathie van groot belang waren. Het dagelijkse werk gaf me niet alleen praktische ervaring in klantenservice, maar ook inzicht in de unieke uitdagingen waarmee passagiers met beperkte mobiliteit worden geconfronteerd. Mijn stage bood een waardevolle kans om bij te dragen aan het bevorderen van toegankelijkheid in de luchtvaartsector.

Verblijf

Mijn verblijf in Brussel was niet alleen een comfortabele plek om te ontspannen na een lange werkdag, maar ook een gelegenheid naast de luchthaven. Ik moet alleen tien minuten rijden met auto naar het werk. Mijn kamer is ook dichtbij station, dus ik kan makkelijk naar de stad met train gaan. De lokale gerechten van bussel, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer maakten mijn verblijf tot een echt avontuur.

Mijn Ervaringen

Mijn tijd bij Passengers with Reduced Mobility was een memorabele periode. Het heeft me niet alleen belangrijke professionele vaardigheden opgeleverd, maar heeft me ook bewust gemaakt van de uitdagingen en voldoening van werken in de dienstverlenende sector. Ik heb geleerd hoe essentieel het is om empathie en begrip te tonen voor de behoeften van anderen, en hoe bevredigend het kan zijn om bij te dragen aan het creëren van positieve reiservaringen. Ik heb ook mijn franstalige beetje beter geworden.

De cultuur

Er is een grote verscheidenheid te vinden in de taal. Terwijl Nederlanders voornamelijk Nederlands spreken, is Brussel tweetalig met Nederlands en Frans als officiële talen. Ik weet nog steeds niet waarom het meeste bewoners inBrussel spreken meer Franstalige dan Nederlandstalige. Ik vind als Nederlanders worden vaak beschouwd als direct en informeel in hun communicatie, terwijl Brussel niet. Ik denk is mee te maken met frans social normen

De terugreis

Na acht maanden vol waardevolle ervaringen en nieuwe inzichten ben ik teruggekeerd naar Nederland. Mijn stage bij PRM in Brussel heeft niet alleen mijn professionele vaardigheden verbeterd, maar ook mijn toewijding versterkt om bij te dragen aan een luchtvaartsector die voor iedereen toegankelijk is.

Deze stage zal altijd een belangrijk hoofdstuk blijven in mijn persoonlijke en professionele groei, en ik koester de herinneringen aan mijn tijd bij Passengers with Reduced Mobility in het hart van Europa.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken