Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage HB flugtechnik 2024

Stage HB flugtechnik 2024

Tijn Udo op 03/06/2024

Vertrek en Aankomst,

Op vrijdag 8 januari 2024 ben ik ’s Morgens ben ik in de auto gestapt richting Oostenrijk, Na een rit van ongeveer 8 uur kwam ik aan in Linz waar mijn verblijfplaats was. Sleutel opgehaald bij de receptie en een paar keer op en neer was ik eindelijk gestationeerd in Linz. Dezelfde avond kreeg ik een berichtje van een collega (ik heb vorig jaar ook stage gelopen bij HB Flugtechnik), dat ze naar de kroeg gingen dus meteen die avond tot 03:00 door gegaan en toen snel naar bed😉.

Kennismaking met het bedrijf,

Indien ik dus vorig jaar al stage heb gelopen bij HB Flugtechnik kon ik alle collega’s nog en hoefde ik in die zin niet echt meer kennis te maken. Alleen een kort gesprekje gehad met de baas over een paar dingen voor in de toekomst en wat er veranderd is in het bedrijf. Dus voor mij was dag 1 meteen hard aan het werk.

Werkzaamheden,

Tijdens deze 5 maanden stage heb ik vooral met mijn collega’s geholpen met het uitvoeren van 100, 200, en 1000 uur inspecties. Maar ik heb ook opdrachten moeten uitvoeren die normaal niet vaak voorkomen zoals bijvoorbeeld, het vervangen van compression gas spring in de door handle en een gearbox overhaul.

Verblijf,

Mijn verblijf is in Linz en is wel prima te doen. Het is in een soort hotel waar je ook kamers kan huren. Wel met een gedeelde keuken, maar gelukkig wel een eigen badkamer. Er is ook een parkeergarage waar ik de eerste maand gebruik van heb gemaakt, maar dat werd me uiteindelijk toch wat te duur.

Cultuur,

Qua cultuur schelen Nederland en Oostenrijk niet veel van elkaar. Hier wordt tevens wel met lunch warm gegeten en ‘avonds worden er meer hapjes gegeten in plaats van nog een grote maaltijd. Ook zijn de werktijden anders, in plaats van 09:00 tot 17:00 wordt hier van 08:00 tot 16:00 gewerkt.

De terugreis,

op zondag 2 juni 2024, ben ik terug naar Nederland gereden. Dus op tijd opgestaan en spullen ingepakt, en uitgecheckt. Na 4 uur rijden ben ik even bij een tankstation gestopt om te tanken en iets te drinken te kopen. Daarna verder gereden en was ik om 14:45 thuis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken