Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Hangar901, Duitsland

Stage Hangar901, Duitsland

Sahid Said op 16/01/2023

Hoi, en leuk dat je mijn blog leest! Mijn naam Sahid Said en ik volg de opleiding vliegtuigtechniek Avionica B2. Voor de derde periode moest ik voor ongeveer 4 maanden lang stage lopen en dat heb ik gedaan bij HANGAR901 gedaan.

Vertrek en aankomst.

Na drukke zomervakantie en heel veel dingen moeten regelen voor stage was het eindelijk zo ver. Op zondag 28 august ben ik samen met een klasgenoot vertrokken vanuit Heerlen richting onze verblijf in Henau en dat was ongeveer zo’n twee en half uur rijden met de auto. Toen we arriveerden was het al van ”wat een rustige omgeving is het hier, maar ja er wonen daar ook niet zo veel mensen. Vervolgens hebben we onze spullen uitgepakt en kort daarna zijn we naar het vliegveld gaan rijden om te zien hoe alles daar eruit zag.


Kennismaking met het bedrijf

De volgende dag zijn we lekker vroeg opgestaan en eindelijk gingen we rijden naar onze stageplek op het vliegveld Frankfurt-Hahn Airport. Toen we daar aankwamen hebben we kennis gemaakt met Markus, die had voor ons een daagse badge geregeld zodat we de hangar mochten binnenkomen. Eenmaal we binnenkwamen was het even van WAUW, een Boeing 747-400 was het, wat een gigantische ding. Daarna hebben we rondleiding gehad over wat ze hier allemaal doen en wat de regels zijn en daarna zijn we naar de HR gegaan voor onze badge op te halen. Eenmaal wanneer we onze persoonlijke badge hadden gehaald, zijn we naar de Avionica shop gegaan en daar hadden we kennis gemaakt met onze begeleider en het hele Avionica team.

De werkzaamheden

Na dat we kennis hebben gemaakt met alle collega’s begon het steeds gezelliger te worden. Bij iedere taak keken we samen met een monteur mee voor de eerste paar weken, daarna mochten we zelf aan de slag gaan met het echte werk en nadat we onze taak hebben afgemaakt wordt het natuurlijk dubbel geïnspecteerd. Iedereen legde ons alles goed uit over hoe de systemen van de vliegtuig werken en hoe je je werk goed moet documenteren. In Hangar901 kwamen heel veel verschillende typen vliegtuigen voor cargo’s en passagiers. Er kwamen vliegtuigen zoals Boeing 747, 777-300, 767, Airbus A330, A340 en veel meer voor onderhoud.

Verblijf

Waar we verbleven was in een kleine dorpje Henau met ongeveer met 160 inwoners en je raadt het al, iedereen kent elkaar. In het dorpje was niet heel veel te beleven, we gingen daar vaak wandelen, maar het was wel een mooie plekje vol met natuur! Om het weekend gingen we terug naar Nederland bij familie en vrienden en als we een weekendje daar beleven gingen we vaak naar Frankfurt Am-Main.

Mijn ervaring

Ik heb ongelooflijk veel dingen geleerd in de deze vier maanden en ik vond het een geweldige ervaring om aan meer dan 25 vliegtuigen te mogen werken, maar ook om bij Hangar901 stage te mogen lopen. De vier maanden dat ik daar heb gewerkt heb ik het met plezier gedaan en ik had het altijd naar mijn zin.

De cultuur

Zelf vind ik dat Duitse mensen meer ouderwets zijn qua gedrag. Ze zijn meer traditioneler en heel vaak merk je dat Duitsers geen Engels willen spreken en of niet kunnen, maar als je ze persoonlijk kent zijn ze meestal erg vriendelijk. Huizen in Duitsland zijn niet zo modern als in Nederland, zelfs in sommige plekken in Duitsland gebruiken ze nog houtkachels. Waar we verbleven waren de Duitsers heel vriendelijk en gastvrij.

Terug naar Nederland

Vlak voor onze laatste dag hebben we onze spullen ingepakt en op vrijdag 23 december was het al zo ver. De wekker ging af om half vijf en we zijn meteen opgestaan en klaargemaakt voor onze laatste stage dag. De kamer sleutel achter gelaten en we waren meteen vertrokken richting onze stageplek. We hebben onze laatste taken uitgevoerd en aan het einde van de dag hebben we van iedereen afscheid genomen. Van de ene kant vond ik het erg jammer, maar van de andere kant was het een opluchting om weer thuis te zijn.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken