Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
stage Hangar 901 Frankfurt- Hahn

stage Hangar 901 Frankfurt- Hahn

Dennis de Mol Moncourt op 14/06/2024

Hallo allemaal mijn naam is Dennis de Mol Moncourt en ik doe de opleiding Technicus Avionica, ik heb tijdens mijn tweede stageperiode bij Hangar 901 gewerkt.

Vertrek en aankomst.

Direct de dag na de Kerstvakantie was het zover, ik vertrok om 6 uur in de avond richting Duitsland. het was voor mij een raar idee om voor bijna 6 maanden in Duitsland te moeten gaan, maar de tijd vloog voorbij.

Kennismaking met het bedrijf.

De dag nadat we zijn aangekomen hadden we onze eerste dag bij Hangar 901, Wij hebben hier onze vorige stage ook gehad dus we kregen niet zoveel uitleg over de regels en ze lieten onze gang gaan. Ik was wel benieuwd wie er nog allemaal zouden werken. Het was heel leuk om iedereen na een jaar weer te zien, sommige mensen waren er niet meer, maar daar waren er weer nieuwe mensen voor in de plaats gekomen.

De werkzaamheden.

Nadat we iedereen weer hadden gezien gingen we gelijk aan de slag, alle monteurs legde ons alles heel precies uit hoe de systemen van de vliegtuigen werken en we konden hun ook alles vragen zoveel we maar wilden.

De eerste weken keek een monteur altijd over je schouder mee en soms geven ze je taken die je alleen mag maken. De vliegtuigen waren verschillende types zoals de Boeing 737,747,757,767,777 en Airbus ,A330,A340,A350! Het wordt nadat je je taak hebt afgemaakt natuurlijk wel dubbel geïnspecteerd. We hebben de avionische taken mogen doen zoals antennes vervangen, cockpitsystemen testen en bijvoorbeeld alle electronica in de cabine inspecteren.

Verblijf.

Wij verbleven in een huisje in het kleine dorpje Henau, in het dorp was niet veel te beleven er stonden maar een paar huisjes. Als we ons verveelden pakte we de auto en gingen we ergens heen, we wisten nooit waarheen maar we lieten ons verassen waar we terecht kwamen.

Mijn ervaring.

Ik heb heel veel dingen geleerd in deze zes maanden waar ik heel erg blij om ben, deze stageperiode ging heel snel voorbij. En ik ga met een rugtas vol met kennis terug naar Nederland

Cultuur.

Ik vind zelf dat Duitsland een beetje ouderwets is qua huizen op sommige plekken, het landschap is heel erg mooi een beetje bergachtig heel veel groen en in de avond moest je uitkijken dat je geen hert onder de auto krijgt want die staken elke avond de weg over ook kon je de wolven s ’nachts horen huilen.

de mensen daar zijn wel heel vriendelijk en gastvrij de Duitsers dachten dat wij ook Duits waren, maar omdat we geen Duits terug praatte begonnen ze ook gelijk Engels tegen ons te praten, ze vonden het heel erg leuk als we een paar Duitse worden zeiden.

Terug naar Nederland.

Vrijdag 14 juni om half 5 in de ochtend ging de wekker en ik dacht nog maar een paar uurtjes en we zijn klaar met onze stage na aangekomen te zijn bij de hangaar hebben we aan het laatste vliegtuig gesleuteld en toen was het tijd om te gaan we hebben iedereen een hand gegeven en bedankt voor de leerzame periode en toen gingen we terug naar huis. Ik zal nog vaak aan deze periode terug denken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken