Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Hangar 901 Duitsland

Stage Hangar 901 Duitsland

Robin Verberne op 28/12/2023

Inleiding

Mijn naam is Robin Verberne ik ben een student van het Aviation Competence Centre in Maastricht. In het derde jaar gaan wij voor de eerste keer op stage ik heb besloten mijn stage te gaan lopen bij Hangar 901 in Duitsland.

Vertrek en aankomst

Op Woensdag 23 Augustus 2023 zijn wij met de auto vertrokken richting ons verblijf in Duitsland. Na ongeveer 2,5 uur rijden kwamen wij aan op onze bestemming. Hier zijn wij gelijk begonnen met onze spullen uitpakken en het appartement in te richten.

Verblijf

Wij verbleven in een appartement in het dorpje Irmenach. Dit is een klein dorpje en hoort bij de Duitse deelstaat Rhijnland-Palts. Bij aankomst zijn wij heel gastvriendelijk ontvangen door de eigenaar die ons gelijk uitleg kon geven waar wij onze boodschappen konden doen en waar wij het goedkoopste konden tanken. Zodra je dit dorpje in rijd heb je het gevoel alsof je terug de tijd in gaat er staan veel ouderwetse huizen. Ook ons appartement was erg oubollig ingericht echter was het wel voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt zoals: een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer en een parkeerplek voor de auto.

Kennismaking met het bedrijf

Op onze eerste werkdag moesten wij aanwezig zijn om 8:30 als eerste gingen wij onze badge ophalen zodat wij het bedrijf naar binnen konden. Hierna kregen wij een rondleiding door de rest van het bedrijf en werd ons verteld wat de plannen waren voor de rest van de week. De volgende dagen hebben wij door verschillende personen nog extra informatie gekregen hierna volgden nog een aantal cursussen.

De werkzaamheden

Hangar 901 is een vliegtuig onderhoud bedrijf die zich vooral focussen op het zware onderhoud van de vliegtuigen dit betekend dat sommige vliegtuigen wel maanden bij ons binnen staan voor grote inspecties en onderhoud beurten.

Als stagiair krijgt je elke ochtend een ervaren monteur aangewezen waar je die dag mee zal gaan werken. In de eerste paar weken kijk je vooral mee over de schouder van de ervaren monteur. Naarmate de tijd vordert ga je steeds meer met de monteur werken hierbij geef je het gereedschap aan en help je een handje waar nodig is. Naarmate de tijd vordert krijg je steeds meer vertrouwen van je collega’s en mag je steeds meer alleen doen en kijkt vooral de ervaren monteur over jouw schouder mee hij kijkt dan of je alles goed doet en geeft je tips waar nodig. Het werk als vliegtuig monteur kan heel erg variërend zijn de ene dag maak je alleen panelen los terwijl je de andere dag een heel landingsgestel of motor van het vliegtuig af haalt dit zijn de grote werkzaamheden die het werk heel erg uitdagend en leuk maken.

Mijn ervaringen

Ik heb een hele fijne stage gehad bij Hangar 901. Vanaf de eerste dag heb ik het gevoel gehad alsof ik goed begeleid ben als nieuwe stagiair. Ik heb de theorie die ik op school heb gehad kunnen toepassen in de praktijk. In mijn stage periode heb ik onwijs veel gezien en geleerd. Ik heb een goed beeld gekregen hoe een operationeel luchtvaart onderhoud bedrijf werkt.

Cultuur

Omdat Hangar 901 een internationaal bedrijf is heb ik niet alleen de Duitse cultuur ervaren maar ook veel verschillende andere culturen omdat het bedrijf maar liefst meer dan 40 verschillende nationaliteiten telt heb je zo veel verschillende culturen en mensen bij elkaar dat zorgt ervoor dat je veel verschillende mensen en culturen leert kennen. Alle werknemers binnen het bedrijf zijn gewent dat er regelmatig stagiairs en nieuwe werknemers rondlopen dit merk je heel erg goed iedereen wilt je heel graag helpen of uitleggen hoe iets werkt binnen het bedrijf.

Terug naar Nederland

Na 4 maanden stage te hebben gelopen vertrekken wij nu terug naar Nederland en vervolgen wij onze opleiding die nog een jaartje duurt. Ik ben heel erg blij dat ik naar het buitenland kon gaan om stage te lopen ik heb veel geleerd en de maanden zijn echt voorbij gevlogen. Dit is ook voor mij een ervaring om nooit te vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken