Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Gran Canaria

Stage Gran Canaria

Maud Berk op 09/02/2023

Hallo, ik ben Maud Berk en ik heb samen met een klasgenoot stage gelopen in Hotel Seaside Sandy Beach in Gran Canaria, Spanje van oktober tot januari. We hebben een erg leuke tijd gehad en zal hieronder wat meer uitleg geven over hoe het voor ons is gegaan.

Op 29 september zijn wij vanaf Köln gevlogen naar Gran Canaria. We kwamen rond 20.00uur aan in het hotel en zijn goed ontvangen. Onze stagebegeleider heeft ons kort rondgeleid en we mochten in het restaurant van het hotel dineren.

1 oktober hadden we onze eerste dag stage. We moesten van 13.00uur tot 21.00uur werken en liepen de hele dag mee met iemand van human-resources. Zij heeft ons de hele dag begeleid en uitleg gegeven over de taken die we kregen. We werkten van 13.00uur tot 15.00uur achter de bar bij lunch, hier deden we drankjes maken, het buffet netjes houden en waren wij verantwoordelijk voor de vragen van de gasten. Van 15.00uur tot 17.00uur deden wij backofficetaken, denk hierbij aan e-mails beantwoorden, de receptie helpen, het management met verschillende taken helpen enz. Om 17.00uur hadden wij tijd om te eten. Om 18.00uur werden wij verwacht bij het diner. Hier deden wij de gasten opvangen om ze een tafel aan te bieden en ook hier waren wij het aanspreekpunt voor de gasten. Ook hielden wij het buffet in de gaten om te kijken of er nog genoeg was en of alles schoon was. Soms hebben wij ook van 10.00uur tot 18.00uur gewerkt, hier gingen we van 10.00uur tot 12.30uur backofficetaken uitvoeren en hierna alles wat we in de shift van 1 tot 9 ook deden.

Onze eerste stagebegeleider is tijdens onze stage gestopt met het werken in het hotel. Hierna kwam een nieuwe manager assistente die ook onze stagebegeleider werd. Ze was toevallig ook Nederlands. Met haar hebben wij het erg goed kunnen vinden.

Ik verbleef samen met mijn klasgenoot in een ruime hotelkamer. Wij hadden hier genoeg ruimte voor ons tweeën en verbleven als vergoeding van het hotel op basis van All-inclusive. Dit was erg fijn geregeld, we konden eten halen van het buffet en drinken pakken vanuit de bar. Het hotel ligt midden in het centrum van Playa del Ingles. De boulevard lag op 5min. loopafstand van het hotel. Verder waren andere plaatsen rondom PLaya del Ingels goed te bereiken met de taxi of het openbaarvervoer.

Ik heb het met mijn klasgenoot erg leuk gehad en hebben ook erg veel geleerd. Vooral de talen gaan mij nu beter af dan voorheen. In het hotel kwamen vooral Duitse gasten omdat Seaside oorspronkelijk ook een Duitse hotelketen is. De Spaanse taal gaat ook een stuk beter. Ik versta het meestal goed, echter terug praten vind ik nog lastig. In oktober gaan wij weer voor een weekje terug, hier verheug ik me erg op om iedereen weer te zien. Wij hebben ook het idee gehad dat het erg heeft geholpen dat vrienden en familie langs zijn geweest, het was erg leuk om hun weer te zien en de omgeving te laten zien.

Wij hebben gemerkt dat de Spaanse cultuur heel erg gastvrij is, ze proberen de gasten zo goed mogelijk te helpen. Verder hebben we gemerkt dat ze erg van het ‘rustig aan doen’ zijn. Dit was af en toe wel fijn, wat vandaag niet lukt komt morgen wel, maar af en toe wilde we ook snel dingen doen en werd er tegen ons gezegd dat we dat morgen ook nog konden doen.

Op 10.01.23 zijn wij teruggevlogen naar Keulen. Dit iets eerder omdat we de uren sneller hadden gehaald dan verwacht en mijn klasgenootje haar schouderblad had gebroken. Op het vliegveld in Keulen stonden onze familie en vrienden ons op te wachten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken