Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Cimarron Frankrijk

Stage Cimarron Frankrijk

Mats Hermans op 26/09/2023

Stage Frankrijk Cimarron

inleiding

Mijn naam is Mats Hermans, ben 17 jaar oud en zit op het Cios in Sittard. Vanuit Cios hebben wij de kans gekregen om naar het buitenland te gaan voor stage. Deze kans heb ik gepakt en ben er nog steeds heel blij mee.

vertrek en aankomst

In de ochtend van 8 juli ben ik ingestapt in het busje van Cimarron bij de Ellerbrug in Ell. Er waren 2 busjes van vanuit Eindhoven, dus er zaten al andere stagiaires in. we vertrokken om 9 uur in Ell en kwamen rond 22:00 aan in Châteauroux-les-Alpes bij ons verblijf 'Maison Cimarron'. In de reis naar Châteauroux-les-Alpes zijn we onderweg 2 keer gestopt. In deze stops kon ik even socializen met de stagiaires van de andere bus. Bij aankomst werden we met open handen ontvangen door de baas Kees. Op het begin was het nog een beetje spannend, maar naar de eerste dag voelde ik me al helemaal op mijn plek.

kennismaking met het stagebedrijf

8 juli hebben heb ik ook direct kennis gemaakt met een de eigenaar en een deel van de instructeurs. De stagiaires kon ik al een beetje, omdat we eerder in het jaar een kennismakingsdag hebben gehad. Na de ontmoeting zijn we direct bij elkaar gaan zitten en hebben we besproken hoe ons aankomende seizoen er uit komt te zien en wat ze van ons verwachten. Na de bespreking hebben we gezamenlijk een drankje gedaan en was de eerste dag al weer om. Het is een super gezellige groep en hele fijne mensen om mee samen te werken. Vooral bij de risicovolle activiteiten die wij verzorgen.


werkzaamheden

Ons bedrijf is een out door activiteiten bedrijf. Dit houd in dat wij activiteiten zoals: kajakken, raften, klimmen, canyoningenen, via ferrata, wandeltochten en gletsjer tochten. Deze activiteiten nemen vaak allemaal een hele dag in en sommige bijvoorbeeld: wandelen en gletsjer tocht kunnen zelfs 2 dagen duren. Dit is omdat ze dat overnachten op de berg. De leukste activiteiten vind ik kajakken en canyoningenen. Deze heb ik dus ook het vaakst gedaan. De activiteiten doe je met de gasten die verblijven bij ons op de kampeerplaatsen. Met de zelfde gasten ga je een hele week allemaal verschillende activiteiten doen die de gasten gekozen hebben.

Verblijf

Ik verbleef in “Maison Cimarron”. Dit huis is in de 18e eeuwse als landhuis gebouwd in Chateauroux les Alpes. Chateauroux les Alpes is een klein dorpje en ligt tussen Gap en Briançon in het departement “Les Hautes Alpes”, direct gelegen aan het nationale park des Ecrins en 7 km van het grootste stuwmeer van Europa "Lac de Serre Poncon". De regio staat bekend om het hoge aantal dagen zon en de ongekende mogelijkheden voor iedere vakantieganger.

Cultuur

De cultuur in Chateauroux les Alpes is perfect, ik zou persoonlijk nog een paar keer terug kunnen gaan naar Chateauroux les Alpes, Hoe de mensen zich gedragen daar is super. De mensen zijn daar allemaal meer relaxed en minder gehaast/gestrest als in Nederland en ik ben persoonlijk ook wel iemand die van de rust houdt en dan is Chateauroux les Alpes een top dorpje daarvoor. Ook is het eten in Chateauroux les Alpes heerlijk. De bakker maakt elke dag vers brood wat je direct proeft en het restaurantje in het dorpje heeft heel veel streek producten en dit proef je ook.

Mijn ervaring

Dit is de eerste keer dat een stage heb gedaan in het buitenland en ik smak direct naar meer. Het is ook echt een aanrader om de kans te grijpen en naar Cimarron te gaan. Het eten is heerlijk en het weer ook. Het is tevens ook niet moeilijk om vrienden te maken, omdat er meerdere Nederlandse stagiaires bij het zelfde bedrijf zitten. Er zitten veel andere Nederlandse bedrijven in de buurt dus genoeg mogelijkheden om vrienden te maken.

Terug naar Nederland

6 augustus ben ik terug gegaan naar Nederlands. De reis ging er vlot en zonder veel fille. Eenmaal thuis zit de stage er helaas op en had ik direct spijt dat ik naar huis was gegaan. Dit is een ervaring die ik nooit meer ga vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken