Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage bij Seaside Sandy Beach in Gran Canaria

Stage bij Seaside Sandy Beach in Gran Canaria

Britt Heinrichs op 03/02/2023

Gran Canaria 2022/2023

Op 29 september 2022 vertrok ik samen met mijn klasgenoot vanuit Keulen richting Gran Canaria. Het afscheid nemen was lastig, maar we hadden er beide ontzettend veel zin in. Toen wij na een aantal uren in de lucht landde in Gran Canaria, was het heerlijk weer. We hadden onze koffers al vrij snel en zijn gelijk met de taxi naar het hotel gegaan. We werden vriendelijk ontvangen door de receptionist en kregen een ruime hotelkamer. Na het deels uitpakken van onze spullen, gingen we avondeten in het restaurant. We leerden een deel van het restaurantpersoneel kennen, wat al heel gezellig was.

Onze stage begon op 1 oktober 2022. We kregen te horen dat onze meest voorkomende dienst van 13:00 tot 21:00 zal zijn. Om 13:00 starten wij bij de bar. Hier maken we allerlei drankjes en ondersteunen wij het restaurant personeel. Daarnaast zouden wij het eerste aanspreekpunt voor de gasten zijn m.b.t. vragen en/of problemen. Na de lunch gaan wij richting kantoor. Hier ondersteunen wij het managementteam en de receptie door backoffice werkzaamheden uit te voeren. Daarna zullen wij in de avond aanwezig zijn bij het diner. Hier waren wij gastvrouw en hielpen wij het restaurantpersoneel en het keukenpersoneel. Daarnaast werd het ons gevraagd om zo veel mogelijk met de gasten te praten. Persoonlijk vonden wij dit erg ongemakkelijk om dit tijdens het diner van de mensen te doen, maar er waren heel veel gasten die dit erg op prijs stelde.

De eerste weken waren erg wennen, maar we hebben het ontzettend leuk gehad en veel nieuwe mensen ontmoet, waarmee we het iedere dag gezellig hadden. Op stage leerden we iedere dag meer. De Spaanse taal kregen we steeds beter onder de knie. Daarnaast kregen wij meer kennis over het hotel en de manier van omgang, waardoor wij efficiënter en konden werken binnen het bedrijf. Dit maakte ons werk ook iedere dag leuk.

Ik verbleef samen met mijn klasgenoot in een ruime hotelkamer. We hadden een ruim balkon en genoeg kastruimte. Wat erg fijn was, is dat onze vergoeding vanuit het verblijf op basis van All-inclusive was. Wij konden eten halen van het buffet en drinken vanuit de bar pakken. Het hotel was midden in het centrum van Playa del Inglés. Het strand, uitgaansgebied en de boulevard met restaurantjes lagen allemaal binnen 5 minuten loopafstand. Ook andere leuke stadjes zoals, Maspalomas, Puerto Rico en Puerto de Morgán waren snel te bereiken met taxi of openbaar vervoer.

Ik heb het ontzettend leuk gehad.Wij hebben samen veel geleerd en lieve mensen ontmoet, waarmee wij nu nog veel contact hebben. In oktober gaan wij weer terug voor vakantie en hopen iedereen weer te kunnen zien. Ikzelf had verwacht dat de heimwee erger zou zijn, dan wat het is geweest. Wel zijn heel veel lieve mensen ons vanuit thuis komen bezoeken, waarop wij ons altijd konden verheugen. Ik denk dat het hierdoor minder is geweest, dan verwacht.

Wij hebben het meeste te maken gekregen met de Duitse en de Spaanse cultuur.

Wij merkte toch dat mensen met de Spaanse cultuur alles rustig aan doen. Het was de instelling die vaak voorbijkwam: als het niet vandaag is dan morgen. Dit was het meeste van de tijd prettig, want dan werd er niet gehaast op ons. Bij andere momenten wilden wij ook graag dat een probleem snel opgelost werd.

In het hotel waren altijd veel Duitse gasten, doordat de eigenaar van het hotel ook een Duitse nationaliteit heeft. De Duitse gasten lieten heel erg merken als ze iets goed vonden, maar ook wanneer er negatieve dingen waren.

Op 10.01.2023 zijn wij teruggevlogen naar Keulen. Dit was eerder dan gepland, omdat wij onze uren sneller behaald hadden en ik mijn schouderblad gebroken heb in de laatste week. Hierom was ik erg blij om weer thuis te zijn bij mijn familie en vrienden. Toen ik thuiskwam, verraste familie en vriendinnen mij wat ontzettend leuk was.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken