Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage bij Seaside Los Jameos in Lanzarote

Stage bij Seaside Los Jameos in Lanzarote

Sophia Petermann op 06/06/2024

Hoii mijn naam is Sophia Petermann, in deze blog deel ik jullie mijn ervaring over mijn stage bij hotelSeaside Los Jameos in Lanzarote.

Vertrek en aankomst

Op 1 Februari vloog ik in mijn eentje naar Lanzarote voor mijn receptie stage. De vlucht was ongeveer 4 uurtjes. Toen ik eenmaal was aangekomen stonden mijn oma&opa mij al op te wachten op het vliegveld (zij wonen in Lanzarote). Ik verbleef dan ook de gedurende de 4 maanden bij mijn oma&opa. (Het hotel bied ook verblijfplaatsen voor stagiaires)

Kennismaking met het bedrijf

4 Februari de dag voordat mijn stage begon (5 Februari) ging ik naar het hotel toe om mijn kleding op te halen en andere informatie op te halen, bijvoorbeeld hoe ik het beste het hotel kan betreden wanneer ik begin aan mijn eerste shift. Iedereen is superaardig en spreken bijna allemaal de Engelse taal. 5 februari was mijn eerste werkdag, waar ik alle informatie over de receptie kreeg en werd rondgeleden door het hotel. Het hotel beschikt over ongeveer 500 kamers en heel veel faciliteiten, dus het was nogal veel informatie om te leren.

De werkzaamheden

Merendeels bestond mijn stage uit het receptie departement. Er word gewerkt in ‘morning’ of ‘tardes’ shiften (7:00-15:00> 15:00-23:00), maar als stagaire kreeg je ook vaak 11:00 tot 19:00 shiften. De shiften verlopen heel fijn en je ontwikkelt op een gegeven moment ook een bepaald ritme door de vaste tijden. De werkzaamheden die worden uitgevoerd bij de receptie zijn: check-in, check-out, cardex (informatie van de gasten in het systeem zetten paspoord,adres etc.), vragen beantwoorden, backoffice taken en daarnaast doet de receptie ook van allerlei tours boeken voor de gasten. Dit is kort samengevat wat voor taken er bij de receptie worden uitgevoerd.

In het hotel is bijna iedereen van Spaanse afkomst dus veel communicatie gaat ook in het Spaans, het wordt dus wel van je verwacht dat je de Spaanse taal een beetje leert zodat je binnen het hotel kan communiceren met elk departement in het Spaans.

Ik heb ook 1 week bij het management stagegelopen. De shiften bij het management waren erg verschillend, ze bestaan uit ‘partido’ shiften, dat is een gesplitte shift, of uit 8 uur shiften die vanaf elk uur kunnen beginnen.

Bij het management was je vooral in charge bij het restaurant, je moet hier het menu voorbereiden, tafels decoreren en wanneer het restaurant opent moetje vooral met de gasten praten of hulp aanbieden waar het nodig is. Naast het restaurant moeten er ‘poolrounds’ uitgevoerd worden (handoeken checken, afval etc.). Naast die taken moet je ook de statistieken doen en e-mails beantwoorden. De directrice geeft soms ook nog speciale taken die je moet afronden.

Verblijf

Ik verbleef gedurende mijn stage bij mijn oma&opa dus mijn verblijf was ideaal, maar het hotel bood ook verblijf aan. Er zijn nog meerdere stagaires waar ik kennis mee heb gemaakt en zij verbleven in het hotel. Het hotel biedt een eetzaal waar door de dag heen gegeten kan worden en er zijn elke dag andere eet thema’s.

De cultuur

Lanzarote is een Canarisch eiland en bevind zich in de Atlantische oceaan. Het is een vulkanisch eiland. Het eiland bestaat vooral uit heel veel toerisme, de meeste bezoekers komen vooral vanuit Engeland, Ireland en Duitsland. Elk seizoen blijft het een drukbezochte vakantiebestemming, dus er is altijd genoeg te doen in de horecasector. Op het eiland is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Voor de rest is Lanzarote is een Spaans eiland dus de Spaanse taal wordt veel gesproken, het wordt dan ook erg gewaardeerd wanneer jij ook een beetje Spaans spreekt.

Mijn ervaring

Dit was mijn eerste buitenlandse stage en zeker eentje om aan te raden. Op het begin vond ik het moeilijk verwachtingen te stellen, want je weet niet waar je in terecht komt en hoe de mensen zijn, maar gelukkig is dit allemaal goed gekomen. De mensen zijn superaardig en ik werd als stagiaire erg gewaardeerd door het team en na afloop bood de manager mij ook een baan aan. Het is een hotel waar je wel voor moet aanpakken en je leert er elke dag weer nieuwe dingen. Daarnaast heb ik zelf heel veel opgetrokken met de andere stagiaires, in dit geval waren er 2 belgen die bij het management stageliepen, waarmee ik allemaal activiteiten heb gedaan. Het hotel had bij veel tour-operators of bedrijven korting als je activiteiten wilde doen, hier mochten wij ook gebruik van maken.

Ik heb een geweldige tijd gehad op dit eiland en bij dit hotel! Zeker een stage om aan te raden!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken