Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage bij een branding agency - Rosanne Quaedackers

Stage bij een branding agency - Rosanne Quaedackers

Jana Janssen op 09/06/2023

In de achterbak liggen een paar spulletjes en een tas met kleren. Daarmee ga ik op weg, niet ver weg, maar wel naar de stad Antwerpen. Het is wennen, maar ik leer mijn lieve buurtjes kennen en langzaam raak ik vertrouwd met de structuur van de stad.

Ik ben dus vertrokken voor iets langer dan 3 maandjes naar Antwerpen, ik heb een appartementje gevonden waar ik komende maandje mag gaan wonen, super dicht in de buurt van stage en lekker midden in de stad. Voor mij te verplaatsen had ik mijn fietsje mee genomen, zo kon ik de hele stad door en alles ontdekken.

En dan sta ik daar, wachtend voor een enorme deur. Het geluid van de bel dringt door de deur. Na enkele minuten wordt de deur geopend en zegt iemand: "Wat leuk dat je er bent, welkom!" Van de ene op de andere dag verandert bi- jna alles. Van een klein dorp naar een grote stad, een plek waar ik niet bekend ben. Hier zal ik de komende maanden werken, leren en leven. Maar laten we teruggaan naar dag één, wachtend voor die grote deur, zonder te weten wat me te wachten staat. Ik word met open armen ontvangen. Zo leer ik op de eerste dag iedereen een beetje kennen. Een groot open kantoor, waar verschillende bedrijven zijn gevestigd. Na een rondleiding kom ik bij een leeg bureau, waar alles voor mij klaarligt: een MacBook, schriftjes, pennen en een welkomstbriefje. Ik neem plaats en maak een praatje met de andere stagiaire en de collega's om me heen. We hebben niet veel tijd, want er staat een design- meeting gepland, een wekelijks moment waarop we onze inspiratie met elkaar delen. Hier ontmoet ik ook de colle- ga's uit Brugge en Amsterdam. Op een groot scherm zie ik iedereen zitten, het is leuk om iedereen zo te leren kennen.

De eerste weken vliegen voorbij, de eerste opdrachten zijn afgerond en alles gaat sneller dan verwacht. Ik maak nu deel uit van een groot team en werk niet alleen samen met collega's in Antwerpen. Tijdens de werkuren heb ik veel belletjes met Brugge en Amsterdam. Ondanks de

afstand werkt het verrassend soepel. Ik ga van de ene opdracht naar de andere, soms om alleen mee te kijken en te luisteren, en dan weer om zelf iets in elkaar te zetten. Naast werken leer ik de mensen nu ook echt kennen. We gaan samen lunchen of drinken 's avonds een biertje op het terras. We vormen een hecht team dat dezelfde passie deelt: design en vooral branding. Het maakt niet uit of je een accountmanager bent of een motion designer, we delen allemaal dezelfde passie.

Hoewel de tijd vliegt, maak ik ook leuke dingen mee. Een etentje hier, een drankje daar en zo leer ik ook nieuwe mensen kennen. In mijn vrijetijd ben ik dan ook veel buit- en te vinden en ga ik op pad om de leukste plekjes te ondekken, ook samen met vrienden. Hierdoor leer ik ook de stad steeds beter kennen. De mensen hier zijn erg vriendelijk en open. Maar verder zijn er niet zoveel cultuurs verschillen, het enige wat echt heilig voor de Antwerpe- naar is friet en bier.

Ook op stage wordt ik nog steeds betrokken in verschil- lende processen, van het opstarten van een branding tot assets uitwerken, allemaal heel interessant! Ik leer veel door mee te kijken en te doen. Het werken in een groter bureau is erg intressant, en hier vind ik mijn weg in.

Nu de laatste dagen op kantoor, al sinds maandag ocht- end voelt het raar. De laatste dingetjes die gedaan moeten worden lever ik in. Dan pak ik mijn tas en doen we nog een drankje, dit was het dan een top ervaring om nooit meer
te vergeten! Ik heb enorm veel mogen leren afgelopen maanden, en ik heb zoveel leuke mensen mogen leren kennen, daar ben ik heel dankbaar voor.

In het weekend pak ik dan mijn spullen in en dan wordt
ik opgehaald en rijden we terug naar huis. Maar gelukkig maar voor even, want door deze stage ben ik me thuis gaan voelen in Antwerpen en als school er weer op zit ga ik terug om mijn avontuur hier verder uit te zoeken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken