Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage bij CargoLux 2024

Stage bij CargoLux 2024

finnley john op 09/07/2024

Hi, mijn naam is Finnley John en ik zit in het 4e jaar van de opleiding Vliegtuigechnicus Mechanica B1 Niveau 4. Mijn stage vond dit jaar plaats bij CargoLux in Luxemburg.

  • Vertek en aankomst

Ik ben op 7 januari vertrokken naar Frankrijk, Montenach. Hier verbleven ik en 3 andere klasgenoten 6 maanden lang. De reis verliep goed, geen files, omleidingen etc. De reis duurde 2,5 tot 3 uur, en was ik rond 23u aangekomen in Frankrijk.

  • Verblijf

Samen met 3 andere klasgenoten hebben we een huis gehuurd in Montenach, Frankrijk. In dit huis was alles wat je nodig hebt. Slaapkamers, badkamers, keuken, tuin, washok, garage en parkeerplaats voor de deur. We waren dus echt voorzien van alles. Vanaf het huis was het rond de 40 minuten rijden naar CargoLux.

  • Kennismaking met het bedrijf

8 januari 2024 was de eerste stagedag. Ik had avonddienst wat inhoud dat je om 14:45 begint en om 23:15 klaar bent. Bij aankomst werd ik ontvangen door een mevrouw die samen met mij naar het hoofdkantoor liep. Hier ging ik mijn badge halen en kleding passen. Daarna werd ik opgehaald door mijn stagebegeleider. Hij heeft me door de security meegenomen en daarna heeft hij me voorgesteld aan het team. Toen kreeg ik een rondleiding op de werkplaats en wees hij waar ik alles kon vinden. Hierna heeft hij me geholpen met inloggen in het systeem, zodat ik dit daarna zelfstandig kon doen. Toen zijn we eigenlijk al begonnen met werk, een band wisselen.

  • De werkzaamheden

Ik heb veel verschillende taken mogen mee maken, helpen en zelfs doen tijdens mijn stage periode. Veel er van viel wel onder een grote taak, maar dat komt omdat dat voornamelijk werk is wat op de line gebeurt. Ik zal even opnoemen wat dat allemaal is: De grote taken noemen ze een mainbase check. Daar heb ik vaak het olie en skydrol van het vliegtuig mogen bijvullen, waaronder de APU en motoren. Ook doenze walk arounds. Dat houd in dat je om het vliegtuig heen loopt om schade te zoeken waar het vliegtuig niet mee mag vliegen, de banden controleren voor schade en als er schade was die vervangen. Remmen controleren en vervangen als ze buiten de limieten zijn. Dat was zo’ n beetje mijn taak voor de main base check. Daar buiten heb ik allemaal verschillende valves vervangen: motorisch, het airco systeem, bleed air, panelen los gemaakt om conectors te controleren en uiteraar alles wat ik eraf haalde weer te monteren. Dat was het werk wat ik voor 6 maanden stage heb mogen verrichten.

  • De cultuur

Er liepen bij CargoLux veel werknemers rond met een andere afkomst, zoals mensen uit Roemenië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Scotland, Italië en Engeland. Elke werknemer had zeker zijn eigen trekjes / manieren etc, maar toch kon iedereen goed overweg met elkaar. Iedereen was super aardig en respectvol. Ik werd daardoor ook echt met open armen ontvangen in het team.

  • Terug naar Nederland

Na 6 hele leuke en leerzame maanden, was mijn stageperiode voorbij. Mijn laatste dag had ik een avondshift, wat inhoud dat ik om 14:45 ben begonnen en om 23:15 klaar was. Na mijn shift heb ik alle collega’ s bedankt en ze het beste gewenst. Rond 23:30 was dat voorbij en ben ik naar mijn auto gelopen. Mijn spullen had ik al allemaal in de auto liggen, zodat ik niet nog terug naar Montenach hoefde. Natuurlijk heb ik ervoor gezorgd dat het huurhuis in een goede en nette staat achter gelaten werd. De rit duurte rond de 3 uur, dus ik was rond 02:30 weer thuis.

  • Terugblik

Mijn stageperiode bij CargoLux heb ik super leuk en leerzaam ervaren. Ik zou ook iedereen aanraden om hierheen te gaan, want je leert echt veel.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken