Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage België

Stage België

Bo de regt op 12/07/2023

Mijn naam is Bo de Regt en ik doe de opleiding Assistent Manager Internationale Handel niveau 4. Voor mijn examenjaar heb ik gekozen om een stage in het buitenland te volgen.

Vertrek en aankomst: Ik ben 1 februari 2023 vertrokken, omdat de locatie voor mij haalbaar was om met de auto te bereiken ben ik dezelfde dag nog op locatie aangekomen. Toen ik was aangekomen bij mijn verblijf heb ik gelijk mijn spullen uitgepakt, en ben ik het centrum van Hasselt in gegaan. Ik heb de benodigde spullen gekocht voor mijn verblijf. En heb natuurlijk ook gelijk even gekeken naar het nachtleven

Het bedrijf: Cavalieri Gin is een bedrijf die hun eigen gin produceert en verkoopt. Het is een bedrijf die op veel verschillende locaties met hun producten te vinden is. Het doel van het bedrijf is om hun producten te verspreiden over de Europese markt, en mensen kennis te laten maken met de traditionele Italiaanse ingrediënten die Cavalieri gebruikt bij het maken van hun gin.

De werkzaamheden: Toen ik aankwam op mijn stagelocatie heb ik gelijk kennis kunnen maken met het bedrijf en de baas, op dat moment was ik de enige stagiaire die in dienst was bij Cavalieri Gin. Tijdens mijn stageperiode heb ik me bezig gehouden met veel verschillende taken binnen het bedrijf, een aantal hiervan zijn: Het contact zoeken met potentiële klanten, het ondersteunen bij de uitvoering van een marktonderzoek, contact momenten organiseren met potentiële klanten op locatie en meer.

Verblijf: Ik heb een kamer kunnen huren die nog geen 2 minuten van het centrum was, 15 minuten van mijn stagebedrijf af, Ook was bijna alles op loopafstand bereikbaar waaronder sportgelegenheid en uitgaansgelegenheid. Het was een perfecte plek voor mij om te zitten, omdat als ik even niks te doen had was eigenlijk alles zonder moeite bereikbaar.

Mijn ervaring: Ik heb mijn stage periode als super ervaren. Mijn stagebedrijf was ontzettend leuk, en buiten mijn stage-uren om heb ik me nooit verveeld. Er was altijd wel wat te doen, dit kwam onder anderen omdat mijn verblijf bijna voor alles op loopafstand was. Ook heb ik tijdens het uitgaan in Hasselt genoeg mensen leren kennen, en heb ik nog steeds contact met een aantal van deze mensen die ik nu mijn vrienden mag noemen. Met deze nieuwe vrienden heb ik genoeg leuke activiteiten gedaan in de buurt en zijn we vaker een hapje gaan eten.

Mijn stagebedrijf zelf was ook ontzettend leuk, de sfeer in het bedrijf was top en ik heb me elke dag weer nuttig kunnen maken in het bedrijf.

De cultuur: Omdat ik stage liep in een van onze buurlanden was de cultuur niet ontzettend anders en was ik hier ook niet van geschrokken, maar toch was het voor mij even wennen aan de nieuwe manier van zaken in België, het was voor mij namelijk ook allemaal iets anders. Ik heb toch als conclusie kunnen trekken dat de mensen hier ontzettend behulpzaam en vriendelijk waren, het was ook zeker geen probleem om soms wat dingen aan mensen te vragen. Ik heb ook zeker niet het gevoel gehad alsof ik hier niet welkom was en ik voelde me eigenlijk gelijk thuis.

Terug naar huis: Toen het tijd was om weer terug naar huis te gaan vond ik dit best wel jammer, dit kwam natuurlijk omdat ik een ontzettend leuke tijd heb gehad in deze stageperiode. Omdat de afstand voor mij met de auto af te leggen is, geeft dit me zeker nog een reden om een keer terug te gaan. Ik heb heel veel leuke avonturen meegemaakt, en veel dingen geleerd in deze periode. Ik zou dus zeker aanraden aan de mensen met die deze kans hebben om dit zeker niet te missen.


Hasselt, tot de volgende!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken