Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Beatriz Costa & Spa in Lanzarote

Stage Beatriz Costa & Spa in Lanzarote

Amber Willems op 28/07/2024

Vertrek en aankomst

Op 4 mei vertrok mijn vlucht om 6:45 naar Lanzarote. Ik ben direct gevlogen omdat dit voor mij makkelijker was. Na iets meer als 4 uur vliegen landde ik eindelijk op het vliegveld in Arrecife. Nadat ik mijn koffers verzameld had ging ik opzoek naar de transfer die ik geregeld had. Rond 13uur kwam ik aan in het hotel, en ontmoette ik gelijk een van de stagiaires. Bij aankomst kreeg ik ook te horen dat ik met 2 andere meiden een kamer zou delen. Dit klikte alleen helemaal niet, maar gelukkig konden Jet en ik na ongeveer een week onze eigen kamer krijgen.

Kennismaking bedrijf

Na een paar dagen mocht ik starten bij de spa, het duurde wel even voordat ik behandelingen mocht uitvoeren. Bij aankomst kreeg ik van een van de stagiaires te horen dat de spa dicht was (de zwembaden en sauna's) en er alleen gewone behandelingen werden uitgevoerd, dit heeft ongeveer 2 weken geduurd. Ook ontmoette ik Yessica, een van de werknemers in de spa. Uiteindelijk hadden we ook alle andere werknemers van de spa ontmoet en toen kwam Yoana onze stagebegeleider ook terug van haar vakantie. In het begin was er best veel onduidelijkheid.

Werkzaamheden

Gedurende de stage heb ik meerdere werkzaamheden gehad. In de ochtend begon ik met de was vouwen. De behandelingen die ik mocht uitvoeren waren onder andere: massages (30 minuten, 45 minuten en 60 minuten), peelings, wrappings, baden klaarmaken (hydrobad en koppelbad), facials. Ook moest ik vaker bij het zwembad of buffet flyeren om meer klanten te trekken.

Verblijf

We konden drie keer per dag mee eten met het buffet in het hotel, maar we moesten wel aan een aparte tafel zitten. Het avondeten had iedere dag een ander thema en dit herhaalde zich iedere week. Het enigste wat minder was waren de kakkerlakken in het hotel, en de slechte start.

Mijn ervaringen

Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt op naar het buitenland te gaan voor deze stage, zodat ik de ervaring kon opdoen en nieuwe dingen kon leren. En uiteraard ook genieten van het lekkere weer.

Cultuur

De cultuur van Lanzarote is eigenlijk de typische spaanse cultuur alleen dan de eilandversie ervan. Oftewel alles gaat heel rustig, ze zijn altijd heel vrolijk en gezellig. Maar communicatie is niet hun sterkste kant.

Terugreis

Op 8 juli had ik mijn terugvlucht om 17:45 nadat ik op Eindhoven geland was en eenmaal thuis was, was het al middernacht. Ik was blij toen ik na 9 weken eindelijk weer thuis was.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken