Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage Barcelona 2023/2024

Stage Barcelona 2023/2024

Jesse Jonkers op 08/02/2024

Introductie

Mijn naam is Jesse Jonkers. Ik doe de opleiding middenkaderfuntionaris op het VISTA college in Maastricht en heb de kans gekregen om in mijn derde leerjaar in de wereldstad Barcelona op stage te gaan. In deze blog neem ik jou mee in hoe deze ervaring was.

Vertrek & aankomst

Allereerst was het voor vertrek allemaal toch wel spannend. Je gaat uiteindelijk toch alleen op avontuur meer dan duizend kilometer van huis vandaan waar je voor het komende half jaar gaat wonen. Toen het moment daar was ben ik met het vliegtuig vanuit Maastricht naar Barcelona gevlogen. Eenmaal in Barcelona aangekomen ben ik met het openbaar vervoer richting mijn appartement gegaan waar mijn huisgenoten mij welkom heetten.

Kennismaking met het bedrijf

De dag na mijn aankomst op 3 september had ik gelijk mijn eerste stage dag. Het bedrijf waar ik stage heb mogen lopen was het bedrijf AYESA. AYESA is een ingenieursbedrijf met vestigingen in 23 verschillende landen. Het bedrijf heeft dan ook 12.000 medewerkers en meer dan 2000 klanten. Op de dag van aankomst bij AYESA werd ik goed ontvangen door mijn stage begeleider die mij aan iedereen waarmee ik in mijn stage periode ging werken heeft voorgesteld.

Werkzaamheden

In het half jaar stage heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met werktekeningen maken via het programma AutoCAD. Ik heb bijvoorbeeld werktekeningen mogen maken voor o.a. de metro stations in Barcelona en waterzuiveringsinstallaties in Almeria. Er zat vrij veel structuur in de werkdagen aangezien je altijd wel bezig was.

Verblijf

Het appartement waarin ik verbleef lag 3 minuten lopen van de welbekende Sagrada Familia vandaan waar ik dus ook elke ochtend langs wandelde als ik naar stage ging. Ik heb mijn appartement gedeeld met 4 mensen die van alle hoeken uit de wereld kwamen. Peru, Bolivia, Bulgarije en de Canarische eilanden. 4 compleet vreemden mensen voor mij, maar ik heb binnen no-time een connectie met deze mensen opgebouwd wat het natuurlijk heel fijn maakt als je samen woont.

Cultuur

De cultuur en architectuur in Barcelona maakt het echt een wereldstad. Vandaar is het ook een super populaire stad voor toerisme. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de prachtige gebouwen en monumenten wat door de stad verdeeld staan. Ook zijn de mensen merendeels erg vriendelijk. Het eten is ook erg lekker. Ik zal de tapas en paella niet snel vergeten.

Nachtleven

Wat voor sommige ook heel belangrijk is is het nachtleven. En geloof me Barcelona is voor mij een van de betere plaatsen waar ik ooit op stap ben geweest. De barretjes voor een bier, wijn of wat sterkers waren van elke dag tot 03:00 geopend. Daarnaast gaan de nachtclubs ook elke dag tot 06:00 en sommige nog wel iets langer door.

Mijn ervaring

Persoonlijk heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en als ik in de toekomst nog een kans zal krijgen om in het buitenland stage te lopen zal ik geen moment twijfelen en het doen. Ik heb er veel mogen ervaren, veel plezier gehad en vooral heel veel geleerd.

Terug naar Nederland

29 januari was voor mij de dag om Barcelona te verlaten. Ik ben met het vliegtuig van Barcelona naar Maastricht terug gevlogen. Eenmaal thuis in Nederland moet ik zeggen dat ik het Barcelona leven erg mis en snel weer terug ga keren voor een vakantie of iets dergelijks.

Slot

Na mijn persoonlijke ervaring zou ik het iedereen aanraden om een keer in Barcelona of überhaupt in het buitenland op stage te gaan.

Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken