Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage AYA Seahotel Mallorca

Stage AYA Seahotel Mallorca

Jordy Franzen op 23/10/2023

Heyy!! Wat fijn iemand die mijn blog leest! Mijn naam is Jordy Franzen en ik zit op de opleiding Travel&Hospitality niv. 4. Ik heb de afgelopen 3,5 maanden stage gelopen op Mallorca. En hier in deze blog ga ik er meer over vertellen.

Vertrek & aankomst

Voor mij was de dag van vertrek erg rustig verlopen. De weg ernaartoe daarin tegen daar heb ik het niet over. 😊 Ik leefde natuurlijk erg naar mijn stage toe, want wie wil er nou niet zijn/haar zomer doorbrengen in het zonnige Mallorca? Ik ben op 29-05-2023 vanuit Eindhoven naar Palma de Mallorca vertrokken. Gelukkig is dit maar een 2 uur durende vlucht. Na even wat gezoek naar mijn koffer kon ik eindelijk verder zoeken naar de shuttle bus. Na deze gevonden en er naartoe gerend te hebben, want ik dacht iedereen zal wel weer op mij aan het wachten zijn, heb ik helaas nog een halfuur in de bus gewacht. Ik vond het niet erg vond want het was erg hard aan het regenen, maar wel een beetje jammer. Dat komt toch vooral door het tegenvallende weer. Maar goed desalniettemin was ik op Mallorca en Mallorca slaapt nooit. Nadat ik eindelijk bij mijn stageplaats AYA Seahotel aangekomen ben, trof ik meteen een van de andere stagiaires uit Nederland aan. Ik begon wel Duits te praten met hem, maar goed foutjes kunnen gebeuren. Vervolgens heeft hij me een rondleiding door het hotel gegeven, waarin ik meteen werkkleding ging passen en het stagiairs huisje kreeg te zien.

Het stage bedrijf

Mijn 1e werkdag/week was eigenlijke een hele fijne. Ik werkte elke dag samen met de andere stagiair, hij mocht mij dan ook inwerken. Voor de rest heb ik de 1e week eigenlijk alleen met hem en een andere medewerker Pascal gewerkt en werd het soms toch wel lastig om andere medewerkers te leren kennen aangezien zij voornamelijk Spaans konden. Het enige wat wel jammer was aan dat ik met de andere stagiair stond was dat we dan direct met z’n drieën stonden waardoor er voor één iemand alleen onnozele opdrachten over waren zoals bijvoorbeeld boekingen op ordernummer leggen. Verder heb ik in deze week vaak de kamers mogen controleren of deze in orde waren. Hierdoor heb ik een goede indruk van de kamers kunnen krijgen. En ik weet dat wanneer ik volgend jaar terug op vakantie naar Mallorca ga ik op de 5e verdieping wil zitten met zeezicht. Nou vraag je je misschien af waarom dat nou?! Na de hier rechts staande foto wordt dit misschien duidelijk.

De werkzaamheden

De werkzaamheden waren eigenlijk al het receptie werk dat je verwacht. Zoals info over de regio geven, de standaard check-in / check-outs, ontbijtverkoop, het regelen van handdoeken op de kamers als erom wordt gevraagd, strand/poolhanddoek uitlenen, openen van de spa en gym tot het afhandelen van klachten. Verder was er 1 taak speciaal voor de stagiaires dat was de €1 check, dan moet je dus €1 afboeken van een bij ons bekende credit card en weer terug boeken om te kijken of deze daadwerkelijk in gebruik is.

Het verblijf

Ik verbleef in wat vroeger een vakantiewoning voor grote groepen was. Dit huisje lag op het terrein van het hotel helemaal achter door naast de pool en poolhut. Dit huisje deelde ik met 2 anderen Amal en Sara. Het hotel heeft een perfecte ligging aan de Playa en een ingang voor mensen met een fiets, wat overigens echt een top ingang is voor de stagiaires!

Cultuur

Nou is er zoveel te doen in Mallorca en dan vooral El Arenal dat je weinig Spanjaarden ziet buiten werk om. Behalve natuurlijk de Hellmuts of de balletje-balletje spelers. En dus eigenlijk weinig van de daadwerkelijke cultuur mee krijg. Nu moet ik wel zeggen dat de Spanjaarden zelf allemaal open, lief en heel erg behulpzaam zijn. Ik had achteraf gezien heel graag meer van de cultuur willen meemaken, maar dat is dan maar een rede om nog een keer terug te gaan.

Ervaring

Nou ik weet helemaal niet waar te beginnen, er is zoveel gebeurd. Laten we dan maar beginnen met het werk aan zich. Ik vond het makkelijk werk, maar ik ben iemand die moet bewegen en dit gaat helaas weinig achter de receptie. Ik moet ik spijt bekennen dat mijn mobiel gestolen is in de 3e maand. Dit heeft voor wat problemen gezorgd met aangifte doen, want mijn collega’s gaven aan dat je eerst moet bellen met een service alleen deze werd bijna nooit opgenomen dus na lang proberen te bellen ben ik maar gewoon naar een bureau gegaan en heb daar aangifte gedaan. En verder heb ik heel veel dronken mensen gezien, geholpen en uit het hotel gezet / laten verwijderen. Al met al heb ik dus heel wat meegemaakt in een redelijk korte tijd. Nu klinkt niet alles even leuk maar goed ik zou mijn stage voor geen goud willen veranderen. Want alles zorgde voor een leermoment of een ervaring die ik niet wilde missen.

Dus ben je nou aan het twijfelen om in het buitenland op stage te gaan? Ik raad je aan om het gewoon te doen en zelf te ondervinden hoe het is!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken