Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Stage animatie Frankrijk 2024 – Iris de Vos

Stage animatie Frankrijk 2024 – Iris de Vos

Iris de Vos op 12/09/2024


Mijn naam is Iris de Vos en ik ben 19 jaar oud. Ik volg de opleiding Leisure en hospitality en daarvoor heb ik 3 maanden stagegelopen op de camping la Croix du vieux pont in Frankrijk.

Vertrek en aankomst

De heenreis naar de camping verliep soepel, dat kwam doordat de ouders van mijn klasgenoot Sten ons hebben gebracht en het is maar 3,5 tot 4 uur rijden vanaf Maastricht dus dat is heel fijn. De terugreis verliep ook soepel doordat mijn ouders mij hebben opgehaald dus gelukkig geen gesleep met spullen voor 3 maanden.

Kennismaking met het bedrijf

Ik ben aangekomen op donderdag, een paar dagen voordat we moesten beginnen om alvast een beetje te wennen zonder dat je meteen aan de slag moest. 1 juni zouden we beginnen maar dat was op een zaterdag en dat is voor de animatie een vrije dag dus we begonnen zondag. Ik heb vrijdag een rondleiding door het park gekregen van onze manager en nog een animator. De eerste ontmoeting was heel fijn alleen het enige probleem was dat onze manager helemaal geen Engels kon maar alleen frans. Gelukkig was er een animator bij die wel heel goed Engels kon en ben haar nog steeds heel erg dankbaar dat ze mij zo goed heeft geholpen. Het was een positieve sfeer alleen was het rommelig doordat de communicatie niet helemaal goed liep.

De werkzaamheden

De werkzaamheden waren niet zoals ik had verwacht. Ik had gedacht dat ik veel sportactiviteiten zou geven en veel in de avond moest werken en lange dagen zou maken. Echter heb ik bijna mijn hele stage kidsclub gedaan wat ik ook heel leuk vind. Mijn dag zag er zo uit: van 10.00 tot 12.00 kidsclub, 12.15 tot 13.00 dansen bij het zwembad, 15.00 tot 17.00 kidsclub en dan van 18.15 tot 19.15 minidisco. Bij de kidsclub gingen we leuke activiteiten met de kinderen doen zoals schilderen, spelletjes, sporten en muziekactiviteiten. Op woensdag was er een hele dag van kidsclub van 10.00 tot 17.00. We begonnen de dag met een speurtocht daarna gingen we samen picknicken met de kinderen en we sloten de dag op met een watergevecht. Ook heb ik vaker in de mascotte gezeten.

Ik heb wel de mogelijkheid gekregen om de laatste week van mijn stage sportactiviteiten te geven maar helaas omdat het laagseizoen was waren en bijna geen gasten die meededen met de activiteit alleen de avonden waren iets drukker. In de eerste 2 weken heb ik een combinatie gehad van de kidsclub en sportactiviteiten maar ook hier was het hoogseizoen nog niet begonnen waardoor er ook bijna geen gasten meededen met de activiteiten.

Desondanks dat ik vaak heb aangegeven dat ik heel graag meer variatie en uitdaging wil hebben. Vooral omdat dit ook een stage is en ik zoveel mogelijk wil leren was die mogelijkheid er helaas niet.

Verblijf

Mijn verblijf was goed en geregeld door de camping. Ik had een eigen stacaravan net buiten het park. Gelukkig wel gewoon op loopafstand. Je zat daar met allemaal medewerkers van verschillende afdelingen wat ik ook leuk vond omdat je meer mensen leerde kennen dan alleen het animatie team. Het was een stacaravan die niet meer goed genoeg was voor gasten maar wel nog goed genoeg om in te wonen voor het personeel. Het was daardoor natuurlijk wel gedateerd maar als je een probleem had kon je het aangeven en werd het nog dezelfde dag geregeld dus dat was heel fijn.

Mijn ervaringen

Mijn ervaring is prima maar ik wilde graag veel meer leren en ook uit mezelf halen. Het was moeilijk om een goede communicatie te hebben met mijn manager wat al heel lastig is omdat hij geen Engels sprak. Het animatie team was helemaal geen team er waren veel ruzies en discussies tussen bijna iedereen doordat er een beetje 2 teams waren. Ik vond dit heel jammer omdat ik had verwacht dat we een hecht team zouden zijn en natuurlijk omdat het heel logisch is als je in een animatieteam zit dat je ook echt een team bent.

Desondanks heb ik nog steeds een leuke tijd gehad en heb ik veel lieve mensen ontmoet. Daar ben ik dankbaar voor.

De cultuur

Gelukkig heb ik ook kunnen genieten van de Franse cultuur. Ik ben een paar keer naar Parijs geweest en heb natuurlijk veel van de toeristische attracties gezien. Het was ook heel interessant om te zien hoe de olympische spelen werd opgebouwd. Buiten de toeristische attracties heb ik ook kunnen genieten van de Franse keuken zoals natuurlijk de croissants, baguettes en macarons. Ook ben ik goed bevriend geworden met 2 collega’s waarmee ik naar Parc Asteric ben geweest wat ook heel leuk was.

Terug naar Nederland

Ik was heel erg blij om weer naar Nederland te gaan om mijn vrienden en familie te zien. Nu dat ik terugkijk naar mijn stage ben ik dankbaar voor de mensen die me hebben geholpen en waarmee ik ook soms nog meespreek. Maar ik vind het jammer dat ik niet de dingen heb geleerd wat ik had gehoopt. Met de volgende stage die ik ga doen in Nederland hoop ik meer te leren.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken