Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Slowakije Reis - Quint Thomassen

Slowakije Reis - Quint Thomassen

Quint Thomassen op 04/11/2022

Vrijdag 21.45 - 7 oktober

Vandaag hebben we zijn we in de avond vertrokken met de nachttrein en hebben de de avond doorgereisd in diezelfde trein. De avondtrein had wel veel vertraging.

8 oktober

Deze dag waren we ook vooral aan het reizen en hebben in Wenen even gestopt om wat te eten en om te kijken welke trein we nu moesten pakken. Daarna weer in de trein en we kwamen pas in de avond aan in Presov. We kwamen aan op Barlicka en kregen soep en een avondmaal en ontmoette al meteen 2 vertalers en Lukas. We hadden ook meteen de koffers uitgepakt en daarna gaan slapen. De kamers waren groot en de helft had een eigen badkamer. Ook hadden we een gezamenlijke keuken en soort woonkamertje.

9 oktober

We zijn vandaag een beetje door Presov gelopen en naar een kerk op de heuvel geweest en hebben net met z’n allen pizza gegeten in pizzeria aan het hoofdplein van Presov en voor de eerste keer kofola geprobeerd wat hier echt bijna in de cultuur zit van frisdrank. Ik ga morgen beginnen bij mijn stage bij het rode kruis en relevant. Vandaag was vooral rustig aandoen en bijkomen van de reis.

10 oktober

Ik heb vandaag stage gelopen bij het rode kruis in de ochtend en daar hebben we geholpen met pannenkoeken maken voor de mensen en met een busje gereden om mensen op te halen en ik heb ook bij relevant stage gelopen in de middag en heb ik een hek geverfd met een Slowaakse man die toevallig ook Marek heette. Daarna gaan uiteten en gaan rusten.

11 oktober

Vandaag alweer stage gehad en was leuk we zijn ook met de step naar een burgerrestaurant gegaan en zijn in een busje mensen gaan brengen naar de dagbesteding op stage. Bij relevant hebben we informatie gekregen over de organisatie en wat ze daar doen.

12 oktober

We hebben vandaag met cliënten appels geplukt uit de bomen bij relevant en zoals de vorige keren met het busje cliënten gaan ophalen bij Red Cross. En hebben een geschiedenis tour gekregen van Presov van de directeur van de basisschool en zijn ook in de kerk tot de top geweest en ik heb ook even wat foto’s geschoten van de mooie beelden.

13 oktober

Vandaag niet zo veel gedaan op stage een beetje het hek verder geverfd en bij Red Cross wat gekookt en met de medicijnman meegegaan en kijken hoe hij mensen behandeld die net uit het ziekenhuis zijn gekomen en nogsteeds zorg nodig hebben en in de avond met de hele groep cocktails gedronken dus dat was leuk!

14 oktober

Vandaag laatste dag bij Red Cross en Relevant we hebben afscheid genomen en als bedankt chocolade gegeven aangezien ze ons elke dag eten gaven wat totaal niet nodig was maar wel super aardig is en de laatste selfies genomen met de mensen daar. Ook zijn we weer gaan uiteten en er een gezellige avond van gemaakt en gaan morgen naar het kasteel op de berg.

15 oktober

We hebben vandaag gewandeld naar het kasteel en van tevoren ochtendgegeten bij een all you can eat restaurant. Daarna anderhalf uur de berg opgelopen en daar in het kasteel rondgekeken. Het kasteel was mooi om te zien en konden helemaal naar de top klimmen. We gingen ook met de hele groep aangezien de activiteit ook verplicht was. Gelukkig viel de wandeling wel mee waren rond het einde van de middag weer terug.

16 oktober

We zijn vandaag naar een winkelcentrum gegaan en daar de hele dag rondgelopen en gewinkeld aangezien vandaag een rustdag was. We hadden daar ook een Arcade gevonden dus hadden we ook even de kracht van ons getest. We hebben ook het winkelcentrum ook avond gegeten. Daarna zijn we nog bij een ander restaurantje gegaan en daar nog wat na gedronken.

17 oktober

Eerste dag bij Barlicka was leuk! We hebben eerst kennisgemaakt en zijn daarna appels gaan rapen en gaan lopen. Daarna mochten wij een activiteit bedenken dus dachten de meiden aan just dance met de groep. We zijn na stage naar de souvenierwinkel gegaan om een paar dingetjes te halen en voor de rest hier gebleven.

18 oktober

Vandaag was stage ook leuk en het had hier geregend dus helaas niet kunnen lopen maar hebben polaroidfoto’s getekend en na stage naar Kosice geweest met de hele groep.

19 oktober

Bij Barlicka is wel telkens hetzelfde want we hadden weer gewandeld en activiteiten verzonnen en gedaan. En we zijn ook even naar Presov geweest om nog wat winkeltjes binnen te lopen en hebben avondgegeten in het winkelcentrum.

20 oktober

Vandaag weer stage bij Barlicka dus activiteiten verzonnen en gedaan. Daarna pauze en gedanst op just dance. En gaan wandelen naar een restaurant met de cliënten voor een drankje.

21 oktober

Vandaag laatste stage dag in Presov! Ik vind het wel jammer maar het is ook goed geweest. Vandaag hebben we weer gedanst op just dance en Marek en ik zijn weer gaan uiteten en hebben er een leuke avond van gemaakt! Voor de rest wat activiteiten gedaan bij Barlicka en ze hadden afscheidsliedjes gezongen en ons bedankjes gegeven. We zijn daarna nog naar Presov geweest en zagen dat er superveel mensen in en rondom de kerk stonden. Blijkbaar was er een mist. Slowakije zijn bevolking is voor 70% gelovig in de rooms-katholieke kerk.

22 oktober

Vandaag de laatste dag en zijn naar het laatste kasteel geweest met een kleine groep. En hebben een tour door het kasteel gehad. Daarna terug gegaan en hebben de kamer opgeruimd. Morgen lekker vroeg opstaan en met de trein terug! Alles nog even opgeruimd op de kamer en de koffer ingepakt en een goeie nachtrust gepakt voor de terug reis morgen. We hebben ook nog tulpen geplant voor Barlicka.

23 oktober

De laatste dag! In de ochtend nog vroeg opstaan om de laatste dingen, nog de laatste groepsfoto’s gemaakt en begonnen met de treinreis. Na lang de hele dag lang reizen gaan we ook nog de avond door in de nachttrein

maandag 10.00 - 24 oktober

Vandaag na anderhalf uur vertraging angekomen in station Aachen. Nadat iedereen afscheid heeft genomen is het nog een half uur met de auto terug naar huis en lekker gaan uitrusten. Ik vond de reis super leuk en ga dit waarschijnlijk nooit meer vergeten!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken